Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
24 minuty temu, galan99 napisał:

Oj ludzie ludzie , dziwadła powiadacie , wybory się zbliżają na wiosnę nie jednemu kopara opadnie że przepłacił w h*j za nawozy .

Ale powie że się opłaciło , bo co może więcej powiedzieć .

Tu ci przyznam racje kiełba wyborcza pójdzie do rolnika przed wyborami jak nic. Tylko raczej nie na wiosnę. Bo do jesieni rolnik zapomni. Tak wiec jak nawet ktoś nakupi drogo to potem sobie tych tanich jeszcze kupi na kolejny rok. Bo po wyborach nie stanieją do cen z przed kilku lat.

Opublikowano

Zapomnijcie o roku 2020  rok debilny ,covidowy .

Zaś rok 2019 z tego roku porównać , cenę nawozu i cenę pszenicy i rzepaku .

Porównać z obecnymi cenami z roku 2022 jak się ma - tylko teraz inflacja pozera .

Co do roku wyborczego na wiosnę będzie pomoc i na jesieni też .

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, pawel885 napisał:

co mają się wybory w Polsce do cen nawozów...

już w ubiegłym roku od frajerów wyzywali tu tych co kupili saletrę po 2500 jesienią a sami wiosną po 3500 kupili i siedzą cicho bo wstyd 

Teraz już mają bo cena jest zaporowa, gaz staniał i to od monopolisty zależy ile za nawozy zapłacimy, a tymi zakładami rządzą politycy walczący o reelekcję....

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, vodz napisał:

A mnie wk***ia ze w Polsce nie mamy swoich, nowoczesnych maszyn, które kupował bo Niemiec lub Francuz i żeby ludzie zarabiali lepiej to muszą stąd wyjeżdżać. Ja stwierdzam fakty nie biadole.

Przyczepy pronar są hitem sprzedaży w Europie Zachodniej 

Opublikowano

Mają mają wybory. Zwłaszcza za ostatniej władzy. Która w każdym roku wyborczym rozdawała ostatnio. Były suszowe dopłaty w latach wyborczych były tarcze kowidowe rozdane bez żadnych wymagań. Dadzą i coś w przyszłym roku. Pytanie czy będą to nawozy czy suszowe czy nie wiadomo co jeszcze. Ale są zdesperowani i będą dawać. Choćby waliło się i paliło.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Przyczepy pronar są hitem sprzedaży w Europie Zachodniej 

Nawet Janpol graty na zachód sprzedaje 😊

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Nawet Janpol graty na zachód sprzedaje 😊

Przyznam że i ja dwie brony talerzowe agromaszu do francji zawiozłem 🤔 ale obecnie dwie firmy w mojej okolicy produkujące przyczepy i rozrzutniki na eksport skandynawia i rumunia stoją. W jednej pracownicy zwolnieni, w drugiej na urlopach bezpłatnych. Więc idzie bida.

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Taniej niż 1400 saletrę kupiłeś?

1400 to była 2019 roku .

Saletra przez kilka dni była tego roku na wiosnę od 2700 zł do 3100 zł tak się ceny huśtały , przez kilka dni . 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

1400 to była 2019 roku .

Saletra przez kilka dni była tego roku na wiosnę od 2700 zł do 3100 zł tak się ceny huśtały , przez kilka dni . 

Co ty bredzisz... Po 1300 w zeszłym roku kupiłem rsm 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

1400 to była 2019 roku .

W 21r tuż przed Wigilią dokupiłem saletry po 2.800 

A potem to już tylko pamiętam cenniki z 4, 5, 6 z przodu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v