Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Sam trzymam z przyzwyczajenia , a także nie potrzebuję gotówki na tą chwilę.

a nie możesz normalnie napisać? też liczysz że zdrożeje... i tyle. 😋

Opublikowano

Auto sprzedałem, gdybym wówczas miał więcej czasu może puściłbym i więcej.

Teraz czas mógłbym znaleźć właśnie we wrześniu. Będę obserwował i podejmował decyzję na bieżąco.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Auto sprzedałem,

.... a już kupić miałem... echchch...

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Vw mogę Ci sprzedać

a co dokładniej? pasat?

Opublikowano

Pszenica już tanieje rzepaki a patrząc że każdy trzyma zboże bo musi być drogie to zbytnio nie widzę dobrych perspektyw w wysokie ceny 

Znajomy rodziców jednak dobrze mówił na wiosnę że oby się nie okazało że te drogie nawozy się nie wrócą rolnikom a lepiej wyjdzie gotowe zboże kupić pszenżyto po 1100zl na podwórko już przywiozą a podobno poniżej 1000 większą ilość idzie kupić więc jaki sens pakować kasę w mocznik po prawie 6tys?

Opublikowano
Dnia 11.08.2022 o 22:40, theta napisał:

gaz utrzymuje się ponad 200 EUR to i kolejna podwyżka nawozów dziś , jak pójdzie ponad 250 EUR to 5000 zł murowana w hurcie 

gaz  na giełdzie 250 EUR  

Opublikowano

W detalu 7tys i na tonę nawozu 5ton pszenicy niektórzy mają łeb do interesów 😂

2 minuty temu, witejus napisał:

Bo ludzie się łudzą że zimą, wiosną zboże po 3 tys będzie

O dzwoniłem kilka skupów zboża w okolicy moje odczucia takie że nikomu zbytnio nie zależy na zbozu chcesz przywieź nie chcesz to nie bez namawiania pytania ile itd jak jeszcze rok temu 

Jeden nawet mi powiedział że ma 3/4magazynu zasypane i nie kupi bo nie wie co będzie a kto ma to kupować jak chodowli nie ma 

Opublikowano
4 minuty temu, damianos95 napisał:

W detalu 7tys i na tonę nawozu 5ton pszenicy niektórzy mają łeb do interesów 😂

O dzwoniłem kilka skupów zboża w okolicy moje odczucia takie że nikomu zbytnio nie zależy na zbozu chcesz przywieź nie chcesz to nie bez namawiania pytania ile itd jak jeszcze rok temu 

Jeden nawet mi powiedział że ma 3/4magazynu zasypane i nie kupi bo nie wie co będzie a kto ma to kupować jak chodowli nie ma 

Efekt ,,pomagania" ukrom.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A umnie znowu nikt w polu nie robi jakby każdy był zły że mało zebrał a to nie motywuje a nawozy drogie, ja też mniej zboza bendę siał.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ludzie sieją rzepaki bez opamiętania wierzą w cenowa moc rzepaku ,daj boże by była cena na drugi rok . 

już nie udaj  z tym daj boże.

2 minuty temu, Strongman napisał:

ja też mniej zboza bendę siał.

yyyy, a  znaczy więcej czego?

Opublikowano

Dziś kupione 5 ton saletrosanu po 4200, saletry brak, dwa tygodnie temu brałem po 4100, ostatnie tony poszły po 4550 i czekają za nową dostawą, czytaj droższą. 1/2 azotu na przyszły rok jest. Przypuszczam, że w ciągu miesiąca pojawi się 5 z przodu.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy napisał:

już nie udaj  z tym daj boże.

yyyy, a  znaczy więcej czego?

więcej qq i słonecznika mniej nawozu trzeba i lepiej się udaje.Po zatym zawszę podkładu było dużo a teraz przy tych cenach nawozu tirami  po 200km przyjeżdżają i zabierają a zimą tak nie dojadą.

Opublikowano (edytowane)

Nawozu mniej po podkład go zastąpi a teraz niedostępny.A Przez całą zimę sobie załatwię. Ludzie nauczeni oziminy siać dlatego zimą więcej podkładu czy kurzaka bo oziminy już zasiane i tak niechcą.

Opublikowano

można polac trochę. 

w tym roku na naturalnych rekord swój pobiłem. 

w marcu gnojowki dostała i strzał był fest. 

Opublikowano

Za to u mnie w okolicy kuku jest taka petarda ze szkoda mówić, chyba rekord zostanie pobity, poniżej 5 ton raczej pewne.  Zresztą od kilku lat na słabszych glebach nie idzie przekroczyć dwucyfrowego plonu. Raczej schodzę z kuku, bo to wygląda jak jakiś nie śmieszny żart,  ale 2 miesiące bez deszczu z upałami zrobiło robotę po raz kolejny. Zasobności gleby w kuku na wysokim poziomie, to będę próbował czegoś innego. 

• Like 3
Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

więcej qq i słonecznika mniej nawozu trzeba i lepiej się udaje.Po zatym zawszę podkładu było dużo a teraz przy tych cenach nawozu tirami  po 200km przyjeżdżają i zabierają a zimą tak nie dojadą.

Ciekawi mnie  ile  trzeba  sypnąć  pod  słonecznik    bo  brak  mi  doświadczenia  z tą rośliną   ale  znajomy  z sąsiedniej  wsi  zasiał  hektar  na  próbę bo  słyszał  że  se  lepiej  radzi  bez   nawozów  i jakoś  tak  bez  entuzjazmu  się  na razie  wypowiada  a  co  do  kukurydzy  to  jeszcze poniżej  tony  wszystkich  nawozów  na  hektar   nie  zdarzyło  mi  się  zejść  - niestety brak  obornika .

Opublikowano
5 minut temu, yaroslaw napisał:

Ciekawi mnie  ile  trzeba  sypnąć  pod  słonecznik    bo  brak  mi  doświadczenia  z tą rośliną   ale  znajomy  z sąsiedniej  wsi  zasiał  hektar  na  próbę bo  słyszał  że  se  lepiej  radzi  bez   nawozów  i jakoś  tak  bez  entuzjazmu  się  na razie  wypowiada  a  co  do  kukurydzy  to  jeszcze poniżej  tony  wszystkich  nawozów  na  hektar   nie  zdarzyło  mi  się  zejść  - niestety brak  obornika .

A ja na oborniku podkładzie kurzaku  jadę i ona kocha gnój. A słonecznik trudno powiedziedz  napewno mało wymga A i odmiana napewno ważna bo umnie co jeden ma to taka od metra do półtora  góra A nie jakieś badyle powyżej 2 m a w tej czapa przy czapie A w dodatku w tym sezonie jeden skup zadeklarował że będzie kupował mokry słonecznik bez suszenia,ciekawe jaka będzie cena i jak będzie to sypało bo w środku czapy każdy wie te ziarnko to taki poślad.

J

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v