Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Stało się. Zamówiłem nawozy pod kukurydzę. Mocznik po 4404 i po tyle samo MacroSpeed Optima Plus. Zamawiane przez Ampol-Merol. Mogłem wcześniej zamawiać, bo czekać to chyba nie ma najmniejszego sensu. 

przy jakich ilościach te ceny ?

Opublikowano
7 godzin temu, Przemo1986 napisał:

Każdy rozwojowe gospodarstwo u nas na kujawach ma juz kupione npk i azot na przyszły sezon.reszta to mało rolni na etacie lub gosp.które cienko przędzą bo kasy brak ...taka prawda 

Poli 6 4150

Saletra 3350 

Może  w twojej wiosce, mi braknie 8 ton saletry i 5 ton RSM

Opublikowano
3 godziny temu, Przemo1986 napisał:

Jeśli ktoś kupił 1 tonę saletry po 5000 zł w 22 i miał FV z 2021 na saletre za 1000,to na tona wystarczy aby dostać 500 zł x 8 ha =4000

Jeśli ktoś kupił 1 tone saletry po 1700 w 2022 i nie miał FV za 2021 to ta tona wystarczy aby dostać 480 zł x 1 ha...

Głupota nie boli...

Tak na swoim i innych ktorym znajomy dealer sprzedał nawozy.

To o co ten ból d*py? 🤔

Błąd popełnilem w obliczeniach czy jak? 🤔 

Opublikowano
1 minutę temu, lajkzxc napisał:

Podobno azoty dzisiaj 500 w górę,    prawda to?

Podobno, a po ile na chwilę bieżącą dawaliby Ci cenę np. za mocznik?  

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Leszy napisał:

Podobno, a po ile na chwilę bieżącą dawaliby Ci cenę np. za mocznik?  

Interesował mnie rsm32 to z ceną około 3700 wyskoczyli 

Ale Azoty robią ten produkt niedostępny,  niby bardzo małe ilości będą,   ładnie grają z rolnikami

Edytowane przez lajkzxc
Opublikowano
2 godziny temu, Kas_nowa napisał:

Dostał ktoś już dopłatę nawozową powyżej 15 tyś zł? Czy obecnie robią tylko mniejsze przelewy? 

Dziś wpłynęło 11tys z hakiem a powinna pełna kwota. Jutro wyjaśnię o co biega.

Opublikowano

Dziś dzwoniłem do ciotki co pracuje w powiatowej placówce arimir czy u nas wypłacają to mówi że dopiero rejestrują wnioski i ogólnie po woli biorą się za wypłacanie ale to jeszcze trochę potrwa, bez żadnych decyzji ma być tylko od razu kasa na konto. Północne Mazowsze.

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Kas_nowa napisał:

Dostał ktoś już dopłatę nawozową powyżej 15 tyś zł? Czy obecnie robią tylko mniejsze przelewy? 

11.07.2022 wpłynęło 25tys. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v