Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ale ja nie narzekam. Szkoda bo mi nie zostaje kasa z tego, poprostu delikatnie dopłacam. Mieszkanie na wynajem, a w sumie to 2. Tylko 1 ze stała stopa.

Jasne.. Przecia wiemy 😜

Opublikowano

Widać że wakacje się zaczęły. Kredyty na miliony, raty rosną a tu luzik mamy wszystko pod kontrolą. Jakby co my dopiero zaczynamy wchodzić w kryzys. Jeszcze jest praca, jak jej ubędzie, porozmawiamy o kredytach ...

Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał:

Byle jaka chlewnia i z biedą to wystarczy tak np do 100krów dojnych, 1000 tuczników, niestety ale tylko od takich ilości jest sens robić w tych sektorach

Jak ktoś ma 100 ha to po co mu obory świniarnie, chyba że woli sapać iespokojnie, lub lubi zapierdzielać na okrągło

Opublikowano
15 minut temu, wojak1986 napisał:

Widać że wakacje się zaczęły. Kredyty na miliony, raty rosną a tu luzik mamy wszystko pod kontrolą. Jakby co my dopiero zaczynamy wchodzić w kryzys. Jeszcze jest praca, jak jej ubędzie, porozmawiamy o kredytach ...

I znow ch*ja wiesz. Nie ma kredytów na miliony monet, nie mogę tez skorzystać z wakacji kredytowych….

na domu i gospodarstwie nie mam żadnych zadłużeń, żadnych ciągników maszyn i innych rzeczy na miliony monet w kredycie…. Poza tymi mieszkaniami nie mam żadnego zadłużenia. Zapierdalam na 2 etaty, praca i gospodarstwo wiec raczej nie boje sie roboty…. Obora pełna, wiec jest co sprzedać, A w najgorszym przypadku starce te mieszkania i co? Nie ma ryzyka nie ma zabawy, a prawda taka że prawdziwa tragedia to

jak zdrowia braknie a z resztą się da radę.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

I znow ch*ja wiesz. Nie ma kredytów na miliony monet, nie mogę tez skorzystać z wakacji kredytowych….

na domu i gospodarstwie nie mam żadnych zadłużeń, żadnych ciągników maszyn i innych rzeczy na miliony monet w kredycie…. Poza tymi mieszkaniami nie mam żadnego zadłużenia. Zapierdalam na 2 etaty, praca i gospodarstwo wiec raczej nie boje sie roboty…. Obora pełna, wiec jest co sprzedać, A w najgorszym przypadku starce te mieszkania i co? Nie ma ryzyka nie ma zabawy, a prawda taka że prawdziwa tragedia to

jak zdrowia braknie a z resztą się da radę.

Ja pisałem o wcześniejszych wypowiedziach a Ty zawsze atak. Nie jesteś pępkiem świata 

Opublikowano
1 minutę temu, wojak1986 napisał:

Ja pisałem o wcześniejszych wypowiedziach a Ty zawsze atak. Nie jesteś pępkiem świata 

Przecież w swoim poście o luziku piłeś do mnie. Dziwi cię że ktoś może być optymistą? Liczyć potrafię i za mnie moich kredytów nie bedziesz musiał spłacać.

@wojak1986 powiem ci tak: gdyby było w miejscowościach które mnie interesują coś do kupienia w rozsądnych pieniądzach to kupiłbym kolejne mieszkanie- w kredycie. Zdolność mam.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Przecież w swoim poście o luziku piłeś do mnie. Dziwi cię że ktoś może być optymistą? Liczyć potrafię i za mnie moich kredytów nie bedziesz musiał spłacać.

Cały tydzień w pracy i trzeba odreagować na forum. Dlatego nie lubię korporacji i ludzi z tych środowisk. Muszą ciągle coś udowadniać 

Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

Powiem tak: nic nie muszę odreagowywać. 
a moja firma gdybym ci opowiedział jak trzeba ,,za***rdalac” to zesrałbyś się w gacie z zazdrości. 

Poprostu wychodzi z ciebie natura ,,janusza cebulaka”

Więcej niż ja niż inni tylko więcej...masz na tym punkcie nawalone

Opublikowano
22 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

spokojnie pracy nie zabraknie dla nikogo- bardziej bym się martwił o godne wynagrodzenie. aby było zdrowie, będzie zdrowie będzie wszystko inne

oj ,oj i tu sie sytuacja zmienia bo nowych ofert juz tak nie przybywa , jesli wezmiemy pod uwage ze ponad 60 % polskiego pkb to rynek usług to ja licze ze bezrobocie wzrosnie nie długo do 5-6 % , 

3 godziny temu, ws71 napisał:

Teraz na topie są obligacje państw które najwięcej wydrukowały pustej kasy + frank szwajcarski

ciekawie by było gdyby kraje nie zaciągały nowych długów a zaczeły spłacać stare , gdzie te mld . $ ulokować ? 

Opublikowano
14 minut temu, wojak1986 napisał:

Więcej niż ja niż inni tylko więcej...masz na tym punkcie nawalone

Nie. Nie masz racji. Wiesz czego mnie nauczyła korporacja? 

Spodziewaj się nie spodziewanego oraz o dywersyfikacji źródeł dochodów

Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

oj ,oj i tu sie sytuacja zmienia bo nowych ofert juz tak nie przybywa , jesli wezmiemy pod uwage ze ponad 60 % polskiego pkb to rynek usług to ja licze ze bezrobocie wzrosnie nie długo do 5-6 %

Coo? Ofert nie przybywa? Jestem ze wschodu kraju i praca po prostu jest, mimo Ukraińców których tak bardzo się baliśmy że nam chleb będą zabierać praca jest, abyś tylko chciał pracować 

Jedynym problemem są niskie wynagrodzenia. Rodzina 2+2 z kredytem na mieszkanie zaciska teraz pasa bo cała jedna wypłata idzie do banku

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

GDZIE TEN KOMIN STOI kto wie  . SYMBOL DAWNYCH CZASÓW ,Teraz nawozy kupować drogo to wszystko loteria .

20220701_164209.jpg

W Zamościu :P Ale co to ma wspólnego z drogim nawozem xD 

Opublikowano
57 minut temu, RU68 napisał:

Weźcie się k**wa obudzicie >Inflacja 16% a kredyt np 12% jeszcze 4% do przodu jesteście i beczycie

Ale to trza tera beczeć i płacić.... Przykro mi powiadał Jastrząb 😁😁😁😁😁😁

Opublikowano

Wszedłem  tu  zobaczyć  czy  jakaś  promocja  na  nawóz  się  pojawiła  ale  przejrzałem  kilka  stron  i  chyba  kredyt  wezmę   bo  to tu widać  temat wiodący  a  życie  bez  kredytu  takie  monotonne 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Jak brać to pełną gębą🤪hehe.. no i walną jeszcze z parę razy stopy procentowe do góry i można rozkładać karton pod mostem...

Edytowane przez Przemq
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, yaroslaw napisał:

Wszedłem  tu  zobaczyć  czy  jakaś  promocja  na  nawóz  się  pojawiła  ale  przejrzałem  kilka  stron  i  chyba  kredyt  wezmę   bo  to tu widać  temat wiodący  a  życie  bez  kredytu  takie  monotonne 

Promocje na nawóz dobre sobie saletra od 3300 do 3500 tyś .

Czas pokaże co będzie nie ma co się wyrywać .

Opublikowano
2 godziny temu, mlodyhef napisał:

Saletra 3380 przy kilku tonach, saletrzak 2910, Agrolok. Ciekawe ile przy całym tirze, ale myśle, że dużo taniej to nie będzie. 

Jak się tam zamawia bo ja zawsze na lokalnych składach sie zaopatruje?

Opublikowano

Ja mam numer do babki która ogarnia mój region i ona takie info wysyła. Czy będzie taniej w żniwa albo na jesieni czy wszyscy posrednicy będą grali na przetrzymanie żeby pozniej sprzedać po 4500? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v