Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Taurus83 napisał:

Chodzi mi o to pierdolenie jak to u nas jest źle i jak to PiS rucha wszystkich w d*pę...a w innych krajach jest tak samo albo jeszcze gorzej ( szczególnie tych na podobnym poziomie rozwoju)

Zawsze będziemy kolonią dla bogatszego zachodu albo dzikiego wschodu. Pytanie co jest lepsze dla większości, brak cywilizacji i dyktatury to ma być nasz kierunek?

Opublikowano
2 godziny temu, Andpol napisał:

A ja mieszkam blisko granicy z ukrami może by tak do nich jeździł tankować? Po ile ON u nich na nasze przeliczając?

Z tego co wiem to dziennie na ukraine odjeżdża codziennie 50 cytern z Polskim paliwem. Tak mówił kierowca co przywozi mi paliwo. Po za tym musiał się wystać prawie 5 godzin w kolejce po paliwo.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, sylwek23111 napisał:

Z tego co wiem to dziennie na ukraine odjeżdża codziennie 50 cytern z Polskim paliwem. Tak mówił kierowca co przywozi mi paliwo. Po za tym musiał się wystać prawie 5 godzin w kolejce po paliwo.

jak daliśmy czołgi to i paliwo musi być. Ludzie są coraz bardziej źli na to wszystko. A i tak to pierdyknie tylko kwestia czasu bo do wszytkiego jest dopłata. Zamiast zmienić dystrybucję węgla i obciąć kilku pośredników po drodze to cyk i mamy nową dopłatę. Kto to wytrzyma i się w tym połapie 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Tomaszbyk napisał:

Opolskie pow. Kędzierzyn-Koźle Polifoska 6 mało gdzie dostępna cena 4300-4450, Sól postasowa 60% 4250, Polifoska + 4250, Amofoska 4-16-18 2850-3300, Lubofoska 4-12-12 2650

Wreszcie ktoś na temat..🙉

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, raven18 napisał:

Tylko czekać na nowy zawód - doradca zapomogowy 

We Francji jest zawód WOLNO MYŚLICIEL .

Wolno myślą ale szybko działają z pomocą dla Ukrainy .

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Mniej kupują maszyn, np temat na agrofoto z cenami nowych ciągników prawie umarł.

mniej kupują ale i mniej produkują  a ceny w górę np  w marcu o new holland T5 95  kosztował 214 netto a dziś taki sam 228 netto 

Opublikowano

Po ile i was RSM?? Kupujecie czy czekacie?? Cena gazu idzie do góry, chciałem poczekać do żniw z zakupem ale chyba w przyszłym tyg zdecyduje się na zakup, 3250 przy całym aucie.... 3480  przy mniejszych ilościach 

Opublikowano (edytowane)

Czy stosował ktoś mocznik z ureazą do dokarmiania bo widzę że normalnie się   rozpuszcza.Druga sprawa to miało się nie ulatniać a jak się powącha to mało nie udusi .

Edytowane przez krzysztofz14
  • Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Przeczytaj artykuł ile lufthansa wykonała w zeszłym roku pustych przelotów gdzie tylko byli piloci, 

https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8334471,lufthansa-ke-spor-puste-loty.html.amp

Takie są regulacje europejskiej agencji da lotnictwa. Pilot aby utrzymać licencję,czyli prawo wykonywania zawodu musi mieć wylatane godziny. Ryanair również wysyłał tzw ghost flight. To było podczas pandemii, jak dla mnie najbezpieczniejsze rozwiązania komunikacyjne, chociaż znam opinie , że lepiej taniej i bezpieczniej siedzieć w domu.

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, solek01 napisał:

Jakieś dwa dni przed końcem maja dzwonił do mnie miły Pan z arimru i pytał czy będę składał wniosek o dopłaty bezpośrednie, a że akurat walczyłem z wnioskiem, bo miałem jakies błędy to się dopytałem co trzeba i pytam się go czy mogę o nawozy wysłac pocztą i czy decyduje stempel, na co on mówi że tak można jak zawsze. To mu mówię że na stronie pisze że liczy się data wpływu do Arimr, a to on że nie wie dokładnie a skoro tak pisze to lepiej tak zrobić. Z racji tego że nie miałem czasu jechać do oddziału to ostatniego dnia wysłałem przez EPUAP, pismo zostało dostarczone w tym samym dniu na skrzynkę oddziału powiatowego. Zobaczymy jak to potraktują i jak widać to w agencji też nie wszyscy mieli świadomość zmiany zasad przyjmowania wniosków, pewnie ustawodawca przewidział że jakaś część osób wyśle wnioski pocztą zwyczajowo to im się obetnie.

Na infolinii ARiMR twierdzili że wniosku nie można przez epuap wyślać. 

4 godziny temu, youn81 napisał:

Po ile i was RSM?? Kupujecie czy czekacie?? Cena gazu idzie do góry, chciałem poczekać do żniw z zakupem ale chyba w przyszłym tyg zdecyduje się na zakup, 3250 przy całym aucie.... 3480  przy mniejszych ilościach 

Mocny przeskok pomiędzy rsm a saletra w tym roku jest. W poprzednim roku szło trafić saletrę w cenie rsm. 

Opublikowano
3 godziny temu, krzysztofz14 napisał:

Czy stosował ktoś mocznik z ureazą do dokarmiania bo widzę że normalnie się   rozpuszcza.Druga sprawa to miało się nie ulatniać a jak się powącha to mało nie udusi .

Stosowałem Juz kilka razy. Według mnie jest wszystko w porządku. 

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, krzysztofz14 napisał:

a ile on teraz kosztuje? W skupie koło mnie zwykły mocznik, mają zdaje się po 5800/t. 

Opublikowano
7 godzin temu, jan88 napisał:

skąd wiesz ?

Od wtorku podobno azoty będą za darmo 

20 godzin temu, Taurus83 napisał:

Chodzi mi o to pierdolenie jak to u nas jest źle i jak to PiS rucha wszystkich w d*pę...a w innych krajach jest tak samo albo jeszcze gorzej ( szczególnie tych na podobnym poziomie rozwoju)

20 godzin temu, Taurus83 napisał:

Tak się właśnie zastanawiam, co by było jakby był VAT na paliwo normalny ,VAT na nawozy normalny 

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Taurus83 napisał:

Bo rucha. A wam Kurski wciąż pompuje to samo gówno do głów. Jak to na tym zachodzie źle. Akurat w PL paliwo podrożało najwięcej w całej Europie jeśli wziąć pod uwagę procentowy wzrost cen. Poniżej masz napisane ile w UK tj 2 tys km od Polski kosztuje polski nawóz. Masz jeszcze jakieś pytania.

Masztu poczytaj i przestań już to gówno Kurskiego oglądać jak to na tym zachodzie drogo i źle.. Bo ci resztki tego rozumu z tej głowy tym gównem wypłuczą.

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/nawozy/27250-ceny-nawozow-w-niemczech-i-francji-nadal-spadaja-tanszy-gaz-i-slaby-popyt

8 godzin temu, moss napisał:

W anglli u znajomego farmera saletra z Puław po 700 funtów  czyli jakieś 3800 zł czas dostawy tydzień wczoraj dojechała

2tys km do Polski polski nawóz w cenie takiej jak w Polsce.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

Bo rucha. A wam Kurski wciąż pompuje to samo gówno do głów. Jak to na tym zachodzie źle. Akurat w PL paliwo podrożało najwięcej w całej Europie jeśli wziąć pod uwagę procentowy wzrost cen. Poniżej masz napisane ile w UK tj 2 tys km od Polski kosztuje polski nawóz. Masz jeszcze jakieś pytania.

Masztu poczytaj i przestań już to gówno Kurskiego oglądać jak to na tym zachodzie drogo i źle.. Bo ci resztki tego rozumu z tej głowy tym gównem wypłuczą.

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/nawozy/27250-ceny-nawozow-w-niemczech-i-francji-nadal-spadaja-tanszy-gaz-i-slaby-popyt

2tys km do Polski polski nawóz w cenie takiej jak w Polsce.

Nikt nikogo nie zmusza do zakupu nawozów wszystko to podaż i popyt w danym regionie bambry pokazały że mają kasę i teraz są tego następstwa dalej płaczą i windują dzierżawy przecież to chore 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v