Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli będą tanieć nawozy, to najpierw powinny stanieć azotowe, potem fosforowe, a na końcu potasowe, no chyba, że będą jakieś zakłócenia(embarga) Azotowe stanieją jak stanieją nośniki energii głównie gaz. A gaz staniej jak wzrośnie jego produkcja na świecie, oraz spadnie zapotrzebowanie. Zbliża się duży i dlugi kryzys gospodarczy, gdyż w dalszym ciągu załamują się łańcuchy dostaw oraz przez właśnie wysokie ceny.

Więc zapotrzebowanie na gaz będzie spadać:)

Opublikowano
1 godzinę temu, proxy8441 napisał:

@Mariusz2903 jakby wszyscy tak liczyli jak ty napisałeś to byśmy niewiele zbierali z naszych pól...

Ja też się narwałem na Polidap i Sól a Tarnogran ble ale PK kupowałem po 1300 i 1700 zł , zobaczymy czy w aktualnych cenach zrobisz duży zapas , jak masz wydajność od 5 ton wzwyż to syp jak najbardziej ja mam wydajność 3- 4 tony także NPK ok. 3000 zł to już cena zaporowa a takich jak ja są tysiące .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Andpol napisał:

Tylko kto je wtedy kupi?

Wy. Znowu krzyknął coś o dopłatach i ten co nie kupił od razu poleci po nawóz nie ważne po ile bo "dadzo" dopłaty

Edytowane przez PanPawel
  • Confused 1
Opublikowano

W taki czy inny sposób wyciągną te pieniądze od nas jeżeli tak chcą. Nawozy na jesieni drożały i teraz też i za każdym razem byli głupi co je w tej cenie kupowali za i gdzie są teraz ci co marudzili że po 2 tys to drogo? Będzie taniej, kiedy?

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

W taki czy inny sposób wyciągną te pieniądze od nas jeżeli tak chcą. Nawozy na jesieni drożały i teraz też i za każdym razem byli głupi co je w tej cenie kupowali za i gdzie są teraz ci co marudzili że po 2 tys to drogo? Będzie taniej, kiedy?

Dla mnie saletra jak była wyżej jak 1200 zł to już dzwoniłem po składach aby po 1150 zł kupić , fakt zboże sprzedawałem po żniwach 500 - 600 zł to jak by teraz było po 2000 zł to 4000 zł za saletrę i NPK dam a będzie tyle ? to jak nie będzie to za żadne skarby świata nie będę rad nadzorczych z milionowymi zarobkami w Zakładach Nawozowych bogacił .

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tigon napisał:

ja bym teraz nie kupował nawozu tylko poczekał do lipca jak pszenica stanieje do 1000zł to i nawozy polecą.

Kto ci tak powiedział , bo idąc takim tokiem myślenia można by powiedzieć że jak świnie staniały to i kiełbasa poleci na dół , , a jak jest? , miałeś kiedyś od 10 lat obniżkę wędlin ? , czasami to się ma takie wrażenie że jak żywiec drożeje , to tylko po to by cena wędliny poszła do góry , a jak już wędliny wzrosną , to automatycznie żywiec spada , ale wędliny już nie , i za jakiś czas jest powtórka z rozrywki , tak że żywiec kreci się od 10-15lat ok. 4-6zł , a wędliny cały czas w górę nie ma biegu wstecznego 

Opublikowano
Dnia 7.06.2022 o 17:04, Kas_nowa napisał:

Rusek nie pozwoli, cała ta afera o zbożu z Ukrainy to jedna wielka propaganda

Jeszcze zwyzywaj od ruskich onuc 

https://igrit.pl/ogloszenie/gielda-zbozowa-pszenica-paszowa/sprzedam-pszenice-paszowa-pochodzenie-ukraina-1546594

Cytat

Sprzedam pszenicę paszową pochodzenie Ukraina ilosci całopojazdowe. Pszenica pakowana w big bagi 1tonaTowar do odbioru własnego we Lwowie 260euro, lub po uprzednim uzgodnieniu warunków w Hrubieszowie (PL) 310 euro Możliwy dowóz na terenie całego kraju po wcześniejszym ustaleniu kosztów transportu

Opublikowano
9 minut temu, mysza103 napisał:

czasami to się ma takie wrażenie że jak żywiec drożeje , to tylko po to by cena wędliny poszła do góry , a jak już wędliny wzrosną , to automatycznie żywiec spada , ale wędliny już nie , i za jakiś czas jest powtórka z rozrywki

To nie wrażenie, tak jest NAPRAWDĘ

Opublikowano
9 godzin temu, PanPawel napisał:

Wy. Znowu krzyknął coś o dopłatach i ten co nie kupił od razu poleci po nawóz nie ważne po ile bo "dadzo" dopłaty

Jakie dopłaty? Ktoś juz dostał do nawozów 🧐

Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

Kto ci tak powiedział , bo idąc takim tokiem myślenia można by powiedzieć że jak świnie staniały to i kiełbasa poleci na dół , , a jak jest? , miałeś kiedyś od 10 lat obniżkę wędlin ? , czasami to się ma takie wrażenie że jak żywiec drożeje , to tylko po to by cena wędliny poszła do góry , a jak już wędliny wzrosną , to automatycznie żywiec spada , ale wędliny już nie , i za jakiś czas jest powtórka z rozrywki , tak że żywiec kreci się od 10-15lat ok. 4-6zł , a wędliny cały czas w górę nie ma biegu wstecznego 

tak samo z pieczywem, popieram, moje słowa 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, biznesmen95 napisał:

A coś piszczy o doplatach do nawozow?

Za tydzień ma ruszyć nabor na suszowe 2021.

A już ruszyła dopłata do zlikwidowanych kabanów.

Niebawem zaczną piszczeć ludzie z biedy...zboża tanieją, a na ogłoszeniach co raz więcej ofert z Ukrainy.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v