Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilkadziesiąt  tysiecy ton nawozu z azji stoi na granicy na odprawie i jeszcze w hu. jedzie na pociągach  do polskiej granicy, tylko polacy stwarzają  sztuczne problemy zeby opóźnić  oclenie. Ubiegam chejt, nie jest to nawóz  z Rosji czy Bialorusi.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Tyle co oni na chłopach zarobili to teraz mogliby po 500zl za tonę saletrę sprzedawać i wynik finansowy dalej byłby lepszy niż rok temu.

To jest wszystko gra , spekulacja i robienie kasy na panice , sam głupi baran nakupilem paliwa po 8 zł bo bałem się że nie będę miał na czym zbóż zebrać , a teraz 7,20 zł i pewnie jeszcze będzie taniej.

• Like 2
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, cinek1808 napisał:

Ja kupiłem w pierwszym dniu wojny. Paliwo , ropę i gaz . Narazie zapas mam

a jak się przedłuży?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PAN88 napisał:

To sprzedaj mi pszenicę po 1000 bo tanie koszty miałeś w tamtym roku

Już nie mam, sprzedałem  po 850 w sierpniu. Jak mi sprzedaż nawozu po 1500 to jak bozia da coś zebrać to sprzedam Ci po 900.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

@GRZES1545 a co byś proponował żeby ten naród zrobił , niestety rolnicy są bardzo podzieleni przez polityków zaślepieni żądza zysku , zawistni itd teraz to trzeba człowieka z ogromną charyzmą ażeby zjednoczył rolników i dbał o nasze interesy , na to trzeba chyba cudu 

Po cichu myślę o Kołodziejczyku , 🤔 może on 

Myśl  sobie  tak  dalej   ale  jeszcze  ciszej   -   gostek  totalnie  nie  budzi mojego  zaufania  , pełno  go  wszędzie  tam  gdzie  w tani  sposób  można  zyskać  rozgłos   .

• Like 2
Opublikowano
37 minut temu, pawlus224 napisał:

Tyle co oni na chłopach zarobili to teraz mogliby po 500zl za tonę saletrę sprzedawać i wynik finansowy dalej byłby lepszy niż rok temu.

To jest wszystko gra , spekulacja i robienie kasy na panice , sam głupi baran nakupilem paliwa po 8 zł bo bałem się że nie będę miał na czym zbóż zebrać , a teraz 7,20 zł i pewnie jeszcze będzie taniej.

6,70 dzis

Opublikowano
9 minut temu, yaroslaw napisał:

Myśl  sobie  tak  dalej   ale  jeszcze  ciszej   -   gostek  totalnie  nie  budzi mojego  zaufania  , pełno  go  wszędzie  tam  gdzie  w tani  sposób  można  zyskać  rozgłos   .

Taka właśnie jest polityka. Nikt nie wejdzie do parlamentu z nowym ugrupowaniem bez rozgłosu. Wiele już zrobił i u mnie ma poparcie!

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, pawlus224 napisał:

Wystarczy przypomnieć sobie na co zwalali początki podwyżek...pierwszy był winny Covid potem że  to wina Tuska teraz że  przez wojnę i Putina. A tym czasem nasz guru ekonomii prezes NBP ponad 1mln w ostatnim  roku zarobił na swym skromnym stanowisku😎 

• Like 5
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

A tym czasem nasz guru ekonomii prezes NBP ponad 1mln w ostatnim  roku zarobił na swym skromnym stanowisku😎 

....wystarczy nie kraść? 🤔

Opublikowano
24 minuty temu, yaroslaw napisał:

Też mi to nie podoba się ale wiem że takie medialne zachowanie pozwala mu zaistnieć zdobyć pozycję i wtedy mając możliwości robić coś naprawdę konkretnego , na dziś nie ma nikogo innego do wybrania , a jak on będzie się zachowywał w przyszłości niby można przewidzieć że jak większość zapomni o początku swojej drogi ale nadzieja jakaś jest

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v