Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Kto ci kupi po 6 tys 

Jak pszenica będzie po 2500, a rzepak po 5 tyś to kupią

Opublikowano
38 minut temu, majster321 napisał:

Jakie u wasz są ceny   sól potasowa 60  i  superfosfat 40 ?? 

Dziś opłaciłem dostawę z soboty za sól po 2700. 

27 minut temu, AdamKutno napisał:

Warto kupić NPK na jesienne zasiewy? Skoro sól potasowa ma być słabo dostępna, pewnie wieloskładnikowe też pójdą w górę. Mam Polifoskę 5 po 2800, dobra cena?

Ja doszedłem już w grudniu do eniosku że warto i kupiłem polifoskę 6 po średnio 2635 brutto. Soli też zgromadziłem.

Opublikowano

piachy pod zalesienie. Trawy dla ptaszków

czesio200 napisał:

13 minut temu, miwigos napisał:

Jak pszenica będzie po 2500, a rzepak po 5 tyś to kupią

A co z resztą upraw? Żyta na piachu użytki zielone?

Opublikowano (edytowane)

Azot tani nie będzie ale teraz to zrobili sraczkę bo kto nie kupił po trzy to kupi po 4, przyjdzie czerwiec gaz spadnie do poziomu sprzed 24 lutego złoty trochę odrobi z 15 gr do euro i saletra będzie kosztować znów 2800, pszenica też spadnie do 1200/1300. Z paliwem też tak teraz ceny sztucznie są podniesione że szok baryłka niby 130 dolarów ale kiedyś też tyle kosztowała a jedyna różnica to tylko słabszy złoty biorąc pod uwagę że cena paliwa w paliwie to 40% i obniżony vat to kwestia czasu aż pęknie bańka.

Edytowane przez Tigon
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tigon napisał:

Azot tani nie będzie ale teraz to zrobili sraczkę bo kto nie kupił po trzy to kupi po 4, przyjdzie czerwiec gaz spadnie do poziomu sprzed 24 lutego złoty trochę odrobi z 15 gr do euro i saletra będzie kosztować znów 2800, pszenica też spadnie do 1200/1300. Z paliwem też tak teraz ceny sztucznie są podniesione że szok baryłka niby 130 dolarów ale kiedyś też tyle kosztowała a jedyna różnica to tylko słabszy złoty biorąc pod uwagę że cena paliwa w paliwie to 40% i obniżony vat to kwestia czasu aż pęknie bańka.

Zrobię screena i się odezwę się w czerwcu wspominając.. " twój piękny scenariusz " niestety mało realny. To wszystko  poszło za daleko między innymi przez wojne.

Edytowane przez Kubawww
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kubawww napisał:

Zrobię screena i się odezwę się czerwcu wspominając.. " twój piękny scenariusz " niestety mało realny 

tam nie ma nic pięknego bo nawozy dalej będą drogie tylko wrócą realia rynkowe sprzed wojny.

Opublikowano
4 minuty temu, Tigon napisał:

tam nie ma nic pięknego bo nawozy dalej będą drogie tylko wrócą realia rynkowe sprzed wojny.

chopie wojna  i kryzys to sie dopiero zaczyna, myslicie ze za miesiąc będa szampana pic?

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

1000  nigdy tyle nie było . mi wyszło 887 zł

U nas średnio  wychodzi  1200  -,   ale  u nas nie kosi się  po 10 ton  tylko  3  ...... czytaj  ziemie klasy  5-6  i dopłaty ONW. 

Opublikowano
4 minuty temu, GABBER85 napisał:

chopie wojna  i kryzys to sie dopiero zaczyna, myslicie ze za miesiąc będa szampana pic?

kryzys ekonomiczny z samej swej nazwy oznacza upadek cen.

Opublikowano

Jak sie nic nie zmieni to moja teoria się spełni, na V i VI kl. las powinien rosnąć

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Na razie dekiel pompy zamówiony i dogaduję drugą kupić na zapas.

Wczoraj dobrane jeszcze 4t rsm26s po 2550. 

W sumie mam azot na 2 sezony choć nie w takiej formie jakbym chciał, ale jak się nie unormuje to n2 w przyszłym roku zrobi się mocznikiem

A z kobitą jak, też na zapas? 😂

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

A z kobitą jak, też na zapas? 😂

Coś ty, monogamista ze mnie. Wystarczy kłopotów , a nie jeszcze o rozwód się prosić

Opublikowano

ciekawe czasy, oj ciekawe. 

jak ja tęsknię za tą nudą jeszcze z przed cowidu,😪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v