Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, miwigos napisał:

Na przyszły sezon chciałem, bo jak wojma ptrwa z pół roku , to będzie cienko

Dobry tydzień za późno.

Ja kupiłem 24.02, ale tylko na N1

25 lutego była już podwyżka, teraz chyba kolejna i ograniczono dystrybucję.

Opublikowano
11 godzin temu, Dawid727 napisał:

To liche firmy. Współpracuje z dwiema dużymi firmami i nie ma problemu z terminem płatności 360 dni. 

Może i masz rację że ten ampol lichy jest ale jak nazwać kondycję finansową gospodarstwa które nie jest w stanie zapłacić za środki produkcji i musi kredytować się na tak długi okres.

Opublikowano

Przecież do tej pory dawali na przedłużony termin płatności a kto się nie rozwijał i brał kredytów na rozwój to głupi. Gdyby już wcześniej był towar za kasę i maszyny to by tego cyrku nie było

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał:

Dobry tydzień za późno.

Ja kupiłem 24.02, ale tylko na N1

25 lutego była już podwyżka, teraz chyba kolejna i ograniczono dystrybucję.

W jakiej cenie kupiłeś i co

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
8 minut temu, miwigos napisał:

W jakiej cenie kupiłeś i co

Stosuję rsm, ale nie chciałem kupować zbiornika więc poszedłem w najdroższą opcję czyli saletrosan. 

Cena 2760zł

Saletra taniej wychodziła bo pulan 32 gruby po 2770, ale kizerytu nie będę stosował więc ze względu na siarkę wziąłem saletrosan.

Opublikowano (edytowane)

saletrosan obecnie 2854 znalazłem ,saletry brak

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Jak nawóz zostanie po "starej cenie" bez dopłat to można nie brać, jak ma być po nowej dla wszystkich to co dalej mają nas ruchać. Ta dopłata to głupota no ale cóż ...

Opublikowano
22 minuty temu, Bugii napisał:

Zamowione 2 tiry poli6 po 2700 na jesien

Cena od dzis to 2850

Też kupiłem bodaj w grudniu lub styczniu po 2600 i 2650.

Sól od kwietnia +200, ale chyba odpuszczam bo kilka ton mam z ubiegłych lat. Najwyżej przyoszczędzę.

Opublikowano

Chciałbym się nie zgodzić z osobami które nie chcą wprowadzenia dopłat do nawozów, czy też z Kołodziejczakiem który chce maksymalnie obniżyć ceny nawozów przez polskich producentów.

Dlatego, że obniżając cenę przez producentów zostaniemy narażeni na wyssanie nawozów z Polski na zachód czyli defacto jeżeli państwo dołoży producentom aby obniżyli ceny to będziemy dotować zachodnich rolników ABSURD!!!!!!!!

Jedynym opcją jest dotacja bezpośrednio dla rolnika.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dzemik61 napisał:

Jedynym opcją jest dotacja bezpośrednio dla rolnika.

Co skrzętnie wykorzystają fabryki i handlarze podnosząc ceny o kwotę dopłaty.Chyba że rząd zablokuje administracyjnie taką możliwość.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Co skrzętnie wykorzystają fabryki i handlarze podnosząc ceny o kwotę dopłaty.

Fabryki nie co widać na przykładzie firmy Agrochem która ujawnia ceny hurtowe.

Niektórzy handlowcy tak ale w krótkim terminie w dłuższej perspektywie będą ich składy omijane

Opublikowano

Te dopłaty to kiedy mają być , bo czas zapierdziela i Ci co czekają mogą sypać tuż przed kombajnem 😊

Opublikowano
1 minutę temu, dzemik61 napisał:

Fabryki nie co widać na przykładzie firmy Agrochem która ujawnia ceny hurtowe.

Niektórzy handlowcy tak ale w krótkim terminie w dłuższej perspektywie będą ich składy omijane

Swoją drogą to forum jest świetną bronią na składy które zawyżają cenę, informacje udostępniane tu pomagają znaleźć składy z uczciwymi cenami brawo dla nas!

Opublikowano
2 minuty temu, mikad napisał:

Każda dopłata rodzi patologię więc ni powinno być żadnych.

słusznie.

na znak protestu zrezygnujmy z dopłat i funduszy unijnych. 9_9

Opublikowano

najbardziej to zaboli rolasow co dzierzawami na gębę oblozeni. W sumie czy jest czego żałować to sam nie wiem. 

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Stop dopłatom do nawozu !

Dobrze gadasz. 👍🏼🍺

@galan99 a ty z czego rżysz 🤨 siano wyczułeś jak 🐴🐎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v