Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

malowania nie wyceniali bo struktura z wiaderka pójdzie a ten za 300 odpadł odrazu bo było widać że zawalony robotą i szuka leszcza i cena razy 2 podbił . Za samą robotę bez żadnego materiału na gotowo 80 zł za a metr

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Ludzie nie tylko  nawozy zdrozaly tylko wszystko zdrozalo.  Co niektórzy myślą że sprzedali pszenicę po 1400zł  i kupili drogo nawozy i są do przodu kupę kasy . Hola hola trzeba doliczyć wszystkie koszty A jest ich cała lista 

Co niektórym nie przetłumaczysz. Myślą ze interes życia właśnie robią bo pszenica czy inne zboża drogie a nawóz tanio kupiony a wszystko niedługo samo się zweryfikuje i się oczy otworzą . Liczą tylko cenę saletry a nie dodają innych kosztów. Lista jest długa, zresztą wcześniej podana. Tam 50 zł, tam 100 zł a jeszcze na czym innym 200 zł i robią się tysiące 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Agrest napisał:

Krajowy czy import?

Czyli jest konkurencja i to poważna. 

Locco gospodarstwo czy u sprzedawcy , cały skład czy mniejsze ilości?

Lokalny skład zamówione 4 tony odbiór w marcu kujawsko-pomorskie

Edytowane przez zibi400
powielenie
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

W jakiej cenie masz ten rsm i który?

Pytałeś o listę to na szybko wymieniłem.

Troszkę plus troszkę i jest większe troszkę.

Zorientuj się w cenach nowych maszyn, ciągników, aut ile podrożały. 

Na pewno nie troszkę.

Zamówiłem ciągnik tydzień temu. W centrali wcześniej ktoś zawalił sprawę i ciągnika nie ma i nie będzie. Dziś podpisałem na kolejny wolny i plus 24000zł

Jaki ciągnik zamówiłeś?

2 godziny temu, krychu napisał:

Polifoski inne lata w jakim czasie zawsze było najkorzystniej kupować?

Czerwiec

Opublikowano
28 minut temu, krychu napisał:

2620 mam propozycję za polifoske 6 przy całym aucie i nie wiem czy nie wziąć już na jesień

Teraz to lepiej się martwić o azot na przyszły sezon :) Bez polifoski urośnie

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, komizmo napisał:

Chyba nadzieje na tani nawóz rozwiały się dziś o 4 rano...

Dokładnie cały misterny plan z tanim nawozem w pi... Poszedł.

Współczuję Ukrainie coś nieprawdopodobnego się dzieje, Putin jednak chce się mocno zapisać w historii Świata za wszelką cenę.

Opublikowano
Dnia 9.02.2022 o 21:32, RU68 napisał:

Do dziś to również było dla mnie śmieszne i zabawne ale odwiedził mnie zawodowy wojskowy  i troszkę mi zmienił światopogląd .Sytuacja jest gorsza niż przedstawiają i jaki to ma sens?  A większości wydaje się za to ich nie dotyczy 

Niestety Miałeś rację , ja myślałem że po monewrach ćwiczeniowych jakiś spokój będzie nawet i po odłączeniu Krymu . A tu dziś niweiadomo co się stanie ...

Opublikowano
33 minuty temu, Bercik92 napisał:

Ja szczerze to nie współczuje tej dziczy tzn banderowcom...

Oj lepiej mieć taką Ukraine między nami a Rosją, jeszcze zapłaczesz za nimi :D 

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, sebe1033 napisał:

Niestety Miałeś rację , ja myślałem że po monewrach ćwiczeniowych jakiś spokój będzie nawet i po odłączeniu Krymu . A tu dziś niweiadomo co się stanie ...

Jak nie wiadomo. Putin zagarnie Ukrainę. No może nie całą bo część musi zostać dla USA i Niemców i w mediach będą mówić że piętnują Rosję itd a tak naprawde zrobią dobry interes. Oligarchowie Ukrainy chcą do Rosji żeby robić interesy a nikt biedakami się nie przejmuje. Przecież oni nawet wojska nie mają a o zarządzaniu już nie wspominam. Tam prezydent czy reszta rzadacych nic nie robi

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Murphys napisał:

Oj lepiej mieć taką Ukraine między nami a Rosją, jeszcze zapłaczesz za nimi :D 

ukraincy są gorsi od ruskich... już nie wspomne co sie działo w 1944r mają polaków za nic a ja pójdę za nich walczyć? może jeszcze czerwono-czarną flagę bede niósł i krzyczał "chwała ukrainie "?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Uff kupiony nawóz ostatnimi dniami, dziś gaz już blisko 30% w górę, przejebane 

20 minut temu, Bercik92 napisał:

ukraincy są gorsi od ruskich... już nie wspomne co sie działo w 1944r mają polaków za nic a ja pójdę za nich walczyć? może jeszcze czerwono-czarną flagę bede niósł i krzyczał "chwała ukrainie "?

Ktoś Ci każe walczyć?, mniej więcej podobne zdanie jak my o ukrach mają o nas na zachodzie(niemcy) szczególnie u ludzi starszych. Nie mniej szkoda zwykłych ludzi i tyle.

Edit@

Jakość dziś cicho tutaj dzisiaj zwłaszcza wobec panującej sytuacji, pewnie wszyscy ruszyli na składy nawozowe 

Edytowane przez Tigon
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v