Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, mtz55 napisał:

https://wiescirolnicze.pl/na-doplaty-do-zakupu-nawozow-4-mld-zl/?fbclid=IwAR1Ordu7dG9T0pSYooxmjQecTbLq5Z8Dmp7cGeZ8clZwemMl4sX4b4Gm2wo

Czas rozdawnictwa zacząć jeśli unia pozwoli... Ciekawym akapitem jest górny limit 500zł, czyli ktoś dostanie mniej? Módlmy się aby każdy na hektar nie dostał dopłaty do nawozu jeśli faktury nie okaże🤔

Mam nadzieje że tylko dla tych co jeszcze nie kupili, no bo jak ktos kupił tanio to po co wracać by miał za darmo.

Opublikowano

To ja kupię Ci na przekór, żebym też dostał 500 plus😆.

Opublikowano (edytowane)

🤦‍♂️

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

Sorry, poebało mi się,  myślałem że w pogodzie piszę. Już usuwam.

Yara sulfan 3240

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Podam Wam ceny ciągników Mccormick . Określcie czy pszenica po 1300 to dużo.

126km, 3,6l poj 4 cylindry około 5t wagi 265tys netto

155km, 6,7l 6 cyl 440 netto

215km 6,7l 6 cyl 570netto.

Od marca praktycznie wszystkie marki podnoszą ceny. Czas oczekiwania na różne modele i marki nawet do roku🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️😆😆😆

https://www.olx.pl/d/oferta/mtz-belarus-1221-3-klimatyzacja-dostepny-od-reki-kredyt-3-CID757-IDIGLOs.html#3012cdfc15;promoted Fury dostępne od ręki

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Mam nadzieje że tylko dla tych co jeszcze nie kupili, no bo jak ktos kupił tanio to po co wracać by miał za darmo.

A ty czemu nie kupiłeś nawozu jak był tani ? boś ciamajda i z tego co piszesz to tylko się ślizgasz kosztem państwa , czyli nas wszystkich podatników ,od dopłaty do dopłaty , a to suszowe , to 500+ , to jeszcze inne plusy , czy minusy , teraz jeszcze chcesz dopłaty do nawozu . Z jakiej racji ktoś ma się dokładać do ciebie . Za robotę się zabrać , a nie patologie szerzyć .

• Like 3
Opublikowano
13 minut temu, mysza103 napisał:

A ty czemu nie kupiłeś nawozu jak był tani ? boś ciamajda i z tego co piszesz to tylko się ślizgasz kosztem państwa , czyli nas wszystkich podatników ,od dopłaty do dopłaty , a to suszowe , to 500+ , to jeszcze inne plusy , czy minusy , teraz jeszcze chcesz dopłaty do nawozu . Z jakiej racji ktoś ma się dokładać do ciebie . Za robotę się zabrać , a nie patologie szerzyć .

Niestety komuna zepsuła ludzi, to pokolenie jest już stracone

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Propozycja na RSM 32 przy ilości kilka ton 2650zł tona. Wyczówalne duże ciśnienie na sprzedaż.

Edytowane przez szzone
Korekta
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, szzone napisał:

Propozycja na RSM 32 przy ilości kilka ton 2650zł tona. Wyczówalne duże ciśnienie na sprzedaż.

Bo wydaje mi się że sprzedaż nawóz jest bardzo mała

Jedynie przed Bożym Narodzeni była panika bo straszono podwyżkami

Opublikowano
28 minut temu, mysza103 napisał:

Sorry ale frajer tylko nie bierze jak dają. 

• Like 5
Opublikowano

Saletra Anwil /Puławy BB-  2820 zł/t

Mocznik  PULREA – 3740zł/t

Polifoska 6 – 2790 zł/t

Saletrosan 26 – 2840 zł/t

Sól potasowa – 2780 zł/t

Korn-kali – 2150 zł/t

Polidap – 3630 zł/t

Jednak trzeba czekać jeszcze...

Opublikowano

Radzyń Podlaski 2900 saletra bez zmian

Tomek90 napisał:

28 minut temu, mysza103 napisał:

Sorry ale frajer tylko nie bierze jak dają. 

a ja jeszcze dodam że 'lajw is brutal' 😄

danielhaker napisał:

dla tego zrobię eksperyment i dam 30l/ha adblue + krzem. zrobię tak 2ha i zobaczę czy dla oka będzie jakaś różnica

Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

rysiek to taki typowy polak niskoobszarowiec to dopłaty wpadną to 500plus i tak się zyje spokojnie na tej wsi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v