Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, galan99 napisał:

To mały skład trudno nazwać firmą .

To Ty rolnik który trzęsie całym polskim rolnictwem  (aktywność na agrofoto )  zaopatrujesz się na małym składzie gdzie jest najdrożej ? dzwoń do wielkich firm krajowych !

Opublikowano

Tak dokładnie, mam janpol i nie wiem na ile ustawić łopatki żeby siać na +- 14m będę siał zaraz dzisiaj. Liczby to otwory. Litera A to łopatka długa. Otworów jest z 7/8

IMG_20220212_190444.jpg

Opublikowano

kowalskie chamy chcą byśmy PiS-owi z ręki jedli. Jeśli podnosi się nawóz w nieskończoność to musi przyjść opamiętanie że nikt tego nie kupi czy to takie trudne CYMBAŁY pisowskie .

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Jurniczek napisał:

kowalskie chamy chcą byśmy PiS-owi z ręki jedli. Jeśli podnosi się nawóz w nieskończoność to musi przyjść opamiętanie że nikt tego nie kupi czy to takie trudne CYMBAŁY pisowskie .

Tak jak każdy mam jakieś poglądy polityczne,jakie one są to moja osobista sprawa.

PiS to nie moja bajka ,ale nigdy wśród zwolenników PiS nie spotkałem takich prostaków i cha.ów jakim właśnie się okazałeś.

Człowiek kulturalny spotykając kogoś kto ma inne poglądy ,będzie dyskutował i przedstawiał swoje argumenty ale na pewno nie zachowa się w ten sposób.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, Jurniczek napisał:

Szanowny Pan z jakie ma poglądy polityczne jeśli można wiedzieć ? .

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Jurniczek napisał:

Niestety oponentom politycznym odwala są gotowi wręcz "umrzeć " a już na pewno zrezygnować z wieloletniej przyjaźni dla tego że drugi ma inne poglądy -mnie to śmieszy to jest tak dziecinna retoryka i zapatrywanie na politykę że nie wiem czy się śmiać czy płakać .Z większością jeżeli wiem że są skrajni nie podejmuje tematów politycznych bo nie warto .a jestem umiarkowany politycznie i uważam że nikt tam u góry nie jest niewinny -są mniejsi lub więksi idioci przynajmniej tak się kreują .Jest kilku których warto niekiedy posłuchać i podziwiać ich odwagę w stosunku do partii matki ale to jednostki.Zobaczymy jak bochaterom przyjdą wezwania do wojska czy tam bedą dyskutować o polityce czy tylko sr** w gacie bo od cycka odsadzeni

17 minut temu, Maniekkkk napisał:

Tak jak każdy mam jakieś poglądy polityczne,jakie one są to moja osobista sprawa.

PiS to nie moja bajka ,ale nigdy wśród zwolenników PiS nie spotkałem takich prostaków i cha.ów jakim właśnie się okazałeś.

Człowiek kulturalny spotykając kogoś kto ma inne poglądy ,będzie dyskutował i przedstawiał swoje argumenty ale na pewno nie zachowa się w ten sposób.

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, Maniekkkk napisał:

Nie mów mi poglądach bo czy to konfederacja czy jakiś inny twór mówią słowa nieprawdziwe pod elektorat by zdobyć naiwnych a co do kultury to zapraszam do stolicy ze swoimi argumentami i uświadomią ci kim jesteś

Opublikowano
Mecha napisał:

Tak dokładnie, mam janpol i nie wiem na ile ustawić łopatki żeby siać na +- 14m będę siał zaraz dzisiaj. Liczby to otwory. Litera A to łopatka długa. Otworów jest z 7/8

IMG_20220212_190444.jpg

jeśli tylko tyle masz w tabeli to najlepiej na chybił trafił chyba że masz doświadczenie z siewu npka jakiegoś to już będziesz miał łatwiej

Opublikowano

Czas próby pewnie niedługo. Wracając do polityków jeśli choć połowa była tak wierna zasadom i uczciwa jak senator Jan Maria Jackowski to Polska by była w zupełnie innym miejscu. Od razu powiem że nigdy nie głosowałem na pis

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wielkiego wyboru niema w głosowaniu , w tym jest problem, PO -nie, SLD - nie

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, Mecha napisał:

IMG_20220212_190444.jpg

To masz podobne oznaczenia jak przy rozsiewaczu Unia, a tam jest chyba w tabeli sól potasowa.

Opublikowano
7 minut temu, Mecha napisał:

@GRZES1545 jesteś w stanie to podesłać ?

Przy tych rozsiewaczach polskich to musisz na oko wyczuć. jakiś równy kawałek i na czutkę bo według mnie tabela sie nie pokrywa w ogóle

Opublikowano
7 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Otworów 6 u mnie.

Przecież to bez sensu takie ustawianie. Nikt nie wie z jaką prędkością będziesz wysiewał, z jakimi obrotami. 

To tylko metoda prób i błędów. 

• Confused 1
Opublikowano

Chłopak pyta o ustawienie łopatek żeby na 14m rozsiewać a Ty tu stękasz że  bez sensu. Obroty musi mieć takie jak zaleca producent żeby to w miarę siało a prędkość dostosuje sam do dawki jaką chce podać, nie to próba kręcona i się liczy.

Opublikowano
12 godzin temu, Mecha napisał:

@GRZES1545 jesteś w stanie to podesłać ?

Jak chcesz porządnie skalibrować i ustawić rozsiewacz  -wymaga to trochę czasu i pracy .Rozstawiasz na polu co metr pojemniki  np po margarynie na szerokości 14m test rozpoczynasz tak aby pierwszy pojemnik był pod ciągnikiem w połowie między kołami w rozsiewaczu masz nawóz który zamierzasz rozsiewać i jedziesz otwierając rozsiewacz (otwarcie tak jak planowana dawka) ale dużo wolniej niż na polu ale z takimi samymi obrotami wom wracasz z powrotem nad ostatnim pojemnikiem i to samo .pojemniki powinny być ponumerowane zbierasz je i ważysz na dokładnej wadze - regulujesz tak łapkami aby we wszystkich pojemnikach było równo nawozu .Tylko jest jedno ALE wszyscy są wygodni i chcieli by to kto inny kalibrował a im podesłał gotowca .Przyjemniej zabawy

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v