Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, pawelek98 napisał:

ludzi z twoim poziomem już znam, wszyscy się dorobili tylko nie ja, na forum pytają kiedy nawozy kupić, i kiedy zboże sprzedać, a w razie czego to wszyscy winni mojej biedy tylko nie ja bo mam pełne gacie gówna przed wzięciem kredytu

co nie którzy co kasą obracają to przyczepy nowe wykupują, nie mówiąc o komisach i samochodach nowych z salonu

Ni niech tam kupują, ja nie zazdroszczę. 

Powiem Ci że wielu w tym roku było pewnych że skupując ziarno zarobią na tym jak rok temu. Co mamy od żniw każdy chyba widzi. 

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, B3Agro napisał:

Serio kupujecie saletrę po 3600?? Przecież Pulan na Ukrainie, całkiem niedaleko granicy, można kupić po 2200. Robią nas jak sami chcą....najlepiej rok odpuścić - strączki i ugorowanie. Przeżyć z dopłat i iść do normalnej roboty a nie zadłużać gospodarstwo.

Pulan na ukrainie przeliczając na nasze 4600 są filmy na tik toku  gdzie firma rozładowuje pulan .O cenie ponizej 3000 mozna pomażyć   .Całe auto anwila saletry 3570 

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał:

No 10% w skali roku a ciągniki drożeją 20% rocznie to kto jest do przodu? Ty jesteś as, rok temu też pisałeś że się duszą z nawozami xD a kto nie posiał rok temu to nie ma z czego odnowić produkcji w tym a kto posiał porządnie zebrał z buraków 15tys dochodu z ha

Dochodu czy zysku?

bo ważne ile zostanie a nie ile przyniesie.

ZYSK.

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Ni niech tam kupują, ja nie zazdroszczę. 

Powiem Ci że wielu w tym roku było pewnych że skupując ziarno zarobią na tym jak rok temu. Co mamy od żniw każdy chyba widzi. 

Spokojnie kupi się taniej tylko trzeba  poczekać .

Opublikowano

A ja mówię że będzie taniej i możecie wieżyc lub nie ale będzie w styczniu strzał cenowy a potem cena pierdyknie. Myślę że saletrę w granicach 3200 brutto będzie można kupić. Tylko trzeba być cierpliwym. I z kontraktami też będę czekał bo będzie nowe rozdanie lokalnie i ma świecie(lokalnie to Ukraina a na świecie to wiadomo kto konkuruje). 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, pawelek98 napisał:

jak Ci na piszę to i tak nie uwierzysz 

w naszym kraju Ci co się dorobili to złodzieje i kosztem innych

jak brałem ziemie zapuszczone zakamienione, to tacy jak ty lub twój ojciec śmiali się ze mnie że dureń,  jak C 360 80 ha w jednym roku zaorałem, jak wapno przywozili to pytali co to, to twój stary wolał przed telewizorem leżeć, a teraz mi tu pierdoły sadzisz

Świetne ujęte postrzeganie świata przez nierobów, kiedyś się śmiałem gdzie tacy ludzie są chyba opowieści tylko , ale w naszym pięknym kraju po tym jak trochę ponaginałem kręgosłup to uświadczyłem chamstwa mniej zaradnych 

Opublikowano
v11 napisał:

8 godzin temu, Tomek90 napisał:

Trifos i pothasplus 30/70 przyjechało. Co ty bredzisz. 

Jak nie rozumiesz o czym piszemy to do budy a nie wyskakiwać "co ty bredzisz "

11 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Jestem ciekaw co mądrego jeszcze wymyślisz i kiedy skasujesz następne konto. No powiedz RU jaki biznes zrobiłeś na tym UFF nie wstydź się🤣

Wszystko w swoim czasie 

13 Nie wdawaj się z głupim w długie rozmowy
i nie chodź do tego, kto nie ma rozumu.
Strzeż się go, byś nie miał przykrości
i byś się nie splamił przez zetknięcie z nim.
Unikaj go, a znajdziesz wytchnienie
i nie doznasz rozgoryczenia z powodu jego nie rozumu. cyt SYR

RU cały dzień mieszasz UFF patykiem a po robocie księdzem jesteś?😂 Chyba znów konto skazujesz bo jesteś na nim spalony 😂

• Haha 1
Opublikowano

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, v11 napisał:

Syr 22,13

Mądrość i głupota.

A co ma Pismo święte do Paliwa ? .

czy nawozów ?. 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Jak nie rozumiesz o czym piszemy to do budy a nie wyskakiwać "co ty bredzisz "

Wszystko w swoim czasie 

Tyś to jest jakiś nawiedziony , czy coś z tobą  nie tak , że jakiemiś cytatami uj wie skąd i wogule po co to wstawiasz , czy to znowu  jakieś przykazania tu wstawiasz?

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Syr 22,13

Mądrość i głupota.

czy nawozów ?. 

Właśnie nie którzy nie rozumieją- czy to jest mądrość? 

13 minut temu, mysza103 napisał:

Tyś to jest jakiś nawiedziony , czy coś z tobą  nie tak , że jakiemiś cytatami uj wie skąd i wogule po co to wstawiasz , czy to znowu  jakieś przykazania tu wstawiasz?

Obawiam się że właśnie uj wie skąd? a co niektórzy nawet uj-owi nie dorównują 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dzidzia202 napisał:

A ja mówię że będzie taniej i możecie wieżyc lub nie ale będzie w styczniu strzał cenowy a potem cena pierdyknie. Myślę że saletrę w granicach 3200 brutto będzie można kupić. Tylko trzeba być cierpliwym. I z kontraktami też będę czekał bo będzie nowe rozdanie lokalnie i ma świecie(lokalnie to Ukraina a na świecie to wiadomo kto konkuruje). 

Pewnie masz rację. Tylko że do wiosny (szczególnie rzepakowej) dwa miesiące. Więc myślę, że rynek nakręci cenę. Przynajmniej do kwietnia. Sprzedający też myślą, niestety. Chyba nawet lepiej od nas. 😉

• Like 1
Opublikowano

Bierz pod uwagę to że po tych cenach nawozu i tych cenach pszenicy i rzepaku ludzie ogranicza nawożenie a w skali kraju będzie to dużo, bo nie w skali jednostki. Po za tym cel został osiągnięty nam ceny spadną a przemysł ceny już podniósł i zostały za akceptowane nie było jakoś strajków że chleb z 3 zł poszedł na 5z hakiem.  nie opuści dla nas a nas ubija cenami płodów. Bo skoro młyn kupi taniej a sprzeda drogo to podatek wyjdzie większy do zapłacenia. 

Zrobią nam pszenicę po 1000 ludzie zaczną się buzyc że drogo w sklepach totrzeba rolnikowi pier**lić nam pszenica zjedzie do 800 tak jak zawsze a chleb stanieje 50gr i będzie za***iście dla masy pracującej. 

• Like 1
Opublikowano

Do spadku cen jest potrzebny spadek w całej UE -a jak na razie to u nas jest spadek- płodów na zachodzie raczej się trzyma .Więc nie ma problemu aby nawozy wchłonął zachód . W momencie wysokich cen gazu nawet Yara wstrzymała produkcję choć ma swój gaz stąd wniosek że sprawa cen jest grubsza niż się co niektórym wydaje .Zboża pójdą jeszcze w dół a nawozy w górę -potrzebny podatek w budżecie i tanie żarcie dla wyborców (czy to naprawdę takie skomplikowane ?)PIS wie że rolnicy na nich nie zagłosują i mają ich w ......   .Więc wydusić ile się da na finiszu a wiadomo że rolnicy kasę maja i na strajkach to pokazują -wniosek nasuwa się sam 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
galan99 napisał:

2 minuty temu, v11 napisał:

Syr 22,13

Mądrość i głupota.

czy nawozów ?. 

Cicho bo to tera kapłan 😂 Z dystrybucji UFF wziął się nawracanie niewiernych rolników na forum 🤣

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, wojak1986 napisał:

W zeszłym roku była lepsza koniunktura to bany leciały za byle pierdoły a teraz kryzys to każdy wpis się liczy

Albo młodzi gniewni zostali przywołani do porządku…..

byli tacy co jak sodówka uderzyła do głowy.

@sumek666 oraz @Bartek933 to mieli mega ciśnienie na bany

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v