Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, krzychu121 napisał:

@Agrest a że złotnik miałeś do czynienia? W okolicznym sklepie mają po 63 zł 

Wiosną miałem że 300kg.

Cały skamieniał. Bardzo trudno go rozbić ale rozpuszczał się dobrze.

Jak Przemek pisze, klei się do worka i dużo zostaje.

Mając wybór Złotniki vs Caldena, zdecydowanie ten drugi. Ma postać kryształków.

Siarczan magnezu caldena macrospeed green  2000zł/t.

Ale w tym roku odpuszczam. Poszedł radkowit premium,  będzie saletrosan i rsm 26S. Więc nie szaleję bo opłacalności w nowym sezonie może nie być.

17 minut temu, Korbol napisał:

jak mówisz o tym w błękitnych workach to bardzo dobrze się rozpuszcza

siarczan-magnezu-500x500-2.png

Opublikowano

Ten drugi siarczan po 2000 to w bb posypowy, zamiast kizerytu.

ms-green-1.png

Opublikowano
33 minuty temu, soltys48 napisał:

Używam go dłuższy czas rozpuszcza się dobrze ale sporo na worku zostaje

Nie idzie worka dobrze wyczyścić? Czy poprostu trzeba chwilę poświęcić żeby wszystko wybrać?

Opublikowano
43 minuty temu, Agrest napisał:

Ten drugi siarczan po 2000 to w bb posypowy, zamiast kizerytu.

ms-green-1.png

Nie korzystam z tego typu nawozów, źle zrozumiałem post- myślałem że siedmiowodny  2000zł. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Siarczan co najmniej o 25zł na worku przepłacony.

Zamówiłem paletę z caldeny. Super rozpuszczalność. Na sklepie chyba 68 albo 69zł .

Caldena brałem jak ampol był niedaleko. Potwierdzam rozpuszczał się migiem. 

Opublikowano

VAT jest ale jak towar dojedzie w tym roku albo w tym roku zapłacisz, dlatego dla tak wysokiej ceny to pomyślałem że podajesz z VAT. Wczoraj pytałem to w Ampol-Merol na przedpłatę (bo nie gwarantują dostaw) cena 3630 BB całe auto.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wiosną miałem że 300kg.

Cały skamieniał. Bardzo trudno go rozbić ale rozpuszczał się dobrze.

Jak Przemek pisze, klei się do worka i dużo zostaje.

Mając wybór Złotniki vs Caldena, zdecydowanie ten drugi. Ma postać kryształków.

Siarczan magnezu caldena macrospeed green  2000zł/t.

Ale w tym roku odpuszczam. Poszedł radkowit premium,  będzie saletrosan i rsm 26S. Więc nie szaleję bo opłacalności w nowym sezonie może nie być.

siarczan-magnezu-500x500-2.png

Chodziło mi o taki, stosuję co roku. Nawet jak leży otwarty i się zbryli od wilgoci to po prostu butem rozkruszę i się ładnie rozpuści na sicie

SIARCZAN_MAGNEZU_ZLOTNIKI_25KG.jpg

Opublikowano

Saletra pulan 34 w bb600 kg po 3695

Saletrosan 26  w bb po 3595 agroters Hrubieszów 

Znalazłem siarczan magnezu po 2100 zł za 1000 litrów w mauzerze . Niby zbiornik zostaje gratis , warto taki płynne zakupić?

Opublikowano

Wielkopolska 

Saletra 3590

canwil 3210

Salmag 3200

Zaksan 32 3540

Mocznik Polski 3850

Saletrosan 26 3420

Polifoska 5 3880

Polifoska 6 4250

Ceny przy całych autach

Opublikowano
1 godzinę temu, Korbol napisał:

Chodziło mi o taki, stosuję co roku. Nawet jak leży otwarty i się zbryli od wilgoci to po prostu butem rozkruszę i się ładnie rozpuści na sicie

SIARCZAN_MAGNEZU_ZLOTNIKI_25KG.jpg

Złotniki tak, taki miałem i kupiłem już w formie skały.

Kilka jebnięć workiem o posadzkę potem z buta i grudy większe jak pół kilo nie zostawały🤣

Ale na wotku dużo zostawało.  Pasowało by wlewać wodę i płukać.

Opublikowano
6 godzin temu, Rokas napisał:

i co gdzie te taniejące nawozy. Właśnie słyszałem że nawozy o 40 zł do góry w fabryce

Patrz Pan, jacy miłosierni. A mogli podnieść o 400zł, ale nie podnieśli. Okazali miłosierdzie na święta. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

A gruby mocznik do oprysku stosował ktoś? nie znalazłem nic w małym worku bez inhibitira A jest na składzie po 3500w bb ale gruby i pytanie czy to przejdzie bo jednak drobny to drobny.

Agrest napisał:

1 godzinę temu, Korbol napisał:

Złotniki tak, taki miałem i kupiłem już w formie skały.

Kilka jebnięć workiem o posadzkę potem z buta i grudy większe jak pół kilo nie zostawały🤣

Ale na wotku dużo zostawało.  Pasowało by wlewać wodę i płukać.

Od 2 lat nie stosuje siarczanu że Złotnik raz że się bryli nie miłosiernej A dwa że w filtrach doradzał się piach... w tym roku na próbę z Agrosimex3zamowilen 1,5tony.

Opublikowano

Skąd wy macie takie ceny na smag? W lokalnym składzie Adob 57zl 25kg a Epsotop 60zl 25kg... Fakt ,że wcześniej kupowało się taniej, ale tak jak patrzę na niektóre podawane ceny to aż szok

• Confused 1
Opublikowano
26 minut temu, Zetix napisał:

Skąd wy macie takie ceny na smag? W lokalnym składzie Adob 57zl 25kg a Epsotop 60zl 25kg... Fakt ,że wcześniej kupowało się taniej, ale tak jak patrzę na niektóre podawane ceny to aż szok

Czyli gdzie po tyle?

• Like 1
Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

1 godzinę temu, Uszek1988 napisał:

w tym roku na próbę z Agrosimex3zamowilen 1,5tony.

Jeśli to będzie ASX to sprawdź wage bo może brakować nawet 1.5kg na woreczku

O kurde sprawdzę,miałeś takie przypadki?

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Siarczan co najmniej o 25zł na worku przepłacony.

Zamówiłem paletę z caldeny. Super rozpuszczalność. Na sklepie chyba 68 albo 69zł .

podaj namiary na ten tani siarczan ? to ile za worek ci wyszło ?  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v