Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Na pewno nie potanieje"

Jak widać, są jeszcze ludzie pewni czegoś, po tym co się działo podczas ostatnich 2 lat. Chyba, że zapakowany w nawóz po 5k to się nie dziwię, że tak pisze bo to można na zawał zejść ^^

Pszenica miała drożeć, a tanieje.

Węgla miało nie być, a tanieje.

Ja nie mówię, że nawóz potanieje, ale ludzie, litości... Pewności teraz to z niczym mieć nie można. Miało w ogóle nie być gazu, a całkiem niedawno był po ujemnej cenie w Europie. 

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, yacenty napisał:

w czerwcu rsm32 kupiłem po 3400, dziś jest po 3220

w sirpniu2021 kupiłem po 1100, w październiku po 3400 a więc  podrożało, można było w lipcu 2022 po 2200

35 minut temu, alandil napisał:

"Na pewno nie potanieje"

Jak widać, są jeszcze ludzie pewni czegoś, po tym co się działo podczas ostatnich 2 lat. Chyba, że zapakowany w nawóz po 5k to się nie dziwię, że tak pisze bo to można na zawał zejść ^^

Pszenica miała drożeć, a tanieje.

Węgla miało nie być, a tanieje.

Ja nie mówię, że nawóz potanieje, ale ludzie, litości... Pewności teraz to z niczym mieć nie można. Miało w ogóle nie być gazu, a całkiem niedawno był po ujemnej cenie w Europie. 

zgadzam się z tobą może to niefortunnie napisałem ale bo jak by nie napisać to i tak wszystko zostaje obrócone na opak

tak kupiłem 50 mocznika   po 4500 , teraz można za 3000 i co mam wieszać się z tego powodu, stać mnie na nawozy i inwestycje tak więc głowa spoko

Edytowane przez pawelek98
Opublikowano

Ja sam gdybym nie miał dużych wydatków w tym roku, sam bym uległ tej manii i coś tam po ponad 4k bym kupił. 

W tym sezonie tak mi się wszystko ułożyło, że azot muszę kupić w styczniu lutym i jaka cena będzie, to w takiej kupię.

Broń Boże nie naśmiewam się z kogoś kto się zapakował po cenach bliżej 5k. Jak ktoś tylko z tego żyje i do tego ma coś w kredycie, to domyślam się, że wesoło nie jest. 

Aby tylko to wszystko pozwoliło każdemu z nas coś zarobić w przyszłym sezonie. Jeśli jednak dalej będziemy konkurować z kimś kto gra na innych zasadach i chyba każdy wie o kim mówię, to czarno to widzę. 

Opublikowano

Będą chcieli to przy tanim gazie podniosą cenę nawozu, jeszcze tego nie pojęli co niektórzy? To tak jak cena baryłki ma zero odniesienia do tego co zrobi obajtek. 

Jak napewno nie potanieje nawozy to kupujcie i handlujcie - czysty biznes. Proste jak jebanie nie? 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj byłem w mieście i pszenzyto po 1100 i niechcą kupować ludzie tak zatakowali skupy jak agencję podczas suszowego i prond który mogą złożyć do końca czerwca ,jak ma nawóz podrożeć tylko stanieć może.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Jest monopol na prąd gaz paliwo nawozy wprowadza jeszcze ta państwowa spółkę co ma dyktować ceny na rynku i wogole będziemy w czarnej du..e bo nie ma żadna branża konkurencji. A wiadomo że jak ktoś coś ściągnie za granicy to nie sprzeda połowę taniej tylko 5moze 10 procent. 

Opublikowano
18 godzin temu, mysza103 napisał:

A założysz się że późną wiosną albo latem poniżej tej ceny co podajesz , kupi się azot?

Więc wytłumacz po jucha wiedząc że świat jest w stanie zapłacić tyle ile obecnie +/-20%  mają wydobywać więcej jak można mniej za te same pieniądze ? Mogą mieć 10 rur z norwegi to cena i tak będzie światowa -a rolnicy ich płaczem nic nie zwojują bo nie takie wiejskie debile jak my liczą opłacalność a wystarczy przeanalizować sprzedaż maszyn i już wiadomo kto ma kasę i to grubą .A nad działkowcem nikt się nie będzie litował dostanie kilka zł lkie chalo . Nie wykluczam opcji że wybory na krótko cos będą rzutować na ceny  żeby przekupić wieśniaków  

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, XTRO napisał:

RSM dzisiaj 40 zł do góry. Ponoć oblężenie potężne bo nie vatocy przed końcem rokiem zamawiają i płacą 

Gdzie takie oblężenia ?  

Edytowane przez SawekBraczyk
Opublikowano

Oglądali pewnie dzisiejszy agrobiznes w TVP 1,w którym Wiktor Szmulewicz ( KRIR, izby rolnicze) powiedział, że od stycznia nawozy będą +8% droższe o VAT i kupujcie teraz :)

Opublikowano
1 godzinę temu, matek89121 napisał:

Kukiz do polityki poszedł tylko po to aby miał za co pić.

niedawno chyba u Mazurka w RMFie mówil że za jeden koncert miałby tyle co za miesiąc siedzenia w sejmie, także miałby za co pić nie będąc w Sejmie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v