Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wniosek wysłałem 27 10 gdzie sprawdzić co jak wyliczyli czy sami przy ślą ??

na lokalnym składzie dostępny mocznik z RPA po 4300 w życiu nie czułem tak mocnego mocznika jak jeden worek otwarli żeby sprawdzić jak się rozpuszcza to normalnie nie dało się dojść aż zatykało jest moc ten nasz to popylina w porównaniu z tamtym

Opublikowano
1 godzinę temu, Kubek378 napisał:

Słuchaj po jakim czasie dostałeś protokół strat? On jest dostepny w tej aplikacji?

5dni. 

A ja dalej pobrałem tylko kalkulację z jednego wniosku, drugi nie chce pobierać. Co za dziadostwo

Opublikowano
1 godzinę temu, grys napisał:

na lokalnym składzie dostępny mocznik z RPA po 4300 w życiu nie czułem tak mocnego mocznika jak jeden worek otwarli żeby sprawdzić jak się rozpuszcza to normalnie nie dało się dojść aż zatykało jest moc ten nasz to popylina w porównaniu z tamtym

Jaka nazwa producenta tego mocznika masz fotkę ?

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Ja słyszałem, że kawalerom mają nie dawać siszowego tylko Ukrainkę na chodzie 😁 do rozpłodu. Ciekawe co kobita powie 🙈

A można wybrać czy to co Ci przywiozą.

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, M-A-T-E-U-S-Z napisał:

Jaka nazwa producenta tego mocznika masz fotkę ?

nie nie mam jak pojadę po odbiór mojego to zrobie fotkę sa zapisy i kolejka może następnym transportem się załapę

Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Wniosek o szacowanie wysłałem 24.10. Gotowy 31.10., odebrany 01.11, wniosek do arimr wysłany 01.11. Wszystko z pozycji fotela.

Obciach i wstyd brać ten socjal od Pisiorów ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Obiecuje, ze będę się palił ze wstydu wyciągając  ten socjal z bankomatu. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

To parę groszy 😁

U nas się narobiło nowobogackich co mają samochód za 30 tys i 50 tys na "lokacie" i oni nie są za socjalem bo są dorobieni do końca życia, samozwańcza elita zgadnijcie na kogo głosują 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

JEDEN   UJ   czy bierzesz od Pisu, PO, czy  w dopłatach unijnych bezpośrednich czy "pośrednich" do nawozów...

JAKBY ktos np. 5 lat temu nie brał dopłat to by był "głupek", a po za tym nie miał by startu do innych rolników -  i tu tez chodzi o to  że jak sie nie weźmie to  sie jest biedniejszym- mnieujkonkurewncyjnym, bo taki jest mechanizm i nic na to nie poradzimy  możemy napisac kolejne 1000 stron .........

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli się nie bierze to okradasz siebie 2krotnie rozdają z Twojej kasy(podatki) tą *zapomoge i  nie bierzesz jej tyle w temacie

Ps. od rana nie mogę sprawdzić ile przyznali masakra z ich serwerami

Edytowane przez d4rek
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
grys napisał:

yyy od kiedy zapach to wyznacznik dobrego nawozu?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

Po pierwsze: wstyd to kraść.

Po drugie: to jest odzyskanie części pieniędzy, które pis złupił z mojej kieszeni m.in. w cenie paliwa.

Po trzecie: chętnie oddam ten "socjal" jak te pisowskie sk***ysyny oddadzą władzę w ciągu miesiąca. Drugie tyle jeszcze dopłacę. Pasuje Ci taki układ?

Edytowane przez jacek1296
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, robi57362 napisał:

yyy od kiedy zapach to wyznacznik dobrego nawozu?

może jak gnije to ma jeszcze wiecej składników , jak obornik...

co do wielkosci stawek do nawozow, moze to bylo tu pisane ale maja liste i przyznają mniejsze stawki jesli  nawóz miał Bor ponoć...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

JEDEN   UJ   czy bierzesz od Pisu, PO, czy  w dopłatach unijnych bezpośrednich czy "pośrednich" do nawozów...

JAKBY ktos np. 5 lat temu nie brał dopłat to by był "głupek", a po za tym nie miał by startu do innych rolników -  i tu tez chodzi o to  że jak sie nie weźmie to  sie jest biedniejszym- mnieujkonkurewncyjnym, bo taki jest mechanizm i nic na to nie poradzimy  możemy napisac kolejne 1000 stron .........

I już nie będą brać niektórzy nowych dopłat bo się nie opłaci,nie będzie kontroli bo nic nie dali to zabrać nie mogą a chodzi o ten wymóg 65% zbóż na całym gospodarstwie włącznie z rzepakiem.I inni już w internecie piszą ze będą cale gospodarstwa zbożami obsiewać i walą grosze dopłaty.Gdzie rzepak wliczać ze to to samo co zboża.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Po pierwsze: wstyd to kraść.

Po drugie: to jest odzyskanie części pieniędzy, które pis złupił z mojej kieszeni m.in. w cenie paliwa.

Po trzecie: chętnie oddam ten "socjal" jak te pisowskie sk***ysyny oddadzą władzę w ciągu miesiąca. Drugie tyle jeszcze dopłacę. Pasuje Ci taki układ?

Polska2050 - chce powrotu Balcerowicza , by zbił inflację , jeśli całe POKO przystanie na to będzie k**wa płacz dopiero w Polsce .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, Dziad932 napisał:

Niech tylko zaczną przychodzić przelewy to zaraz będziesz beczał, że jednak można było złożyć... 

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v