Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy 3 za saletry tonę będą chwalić i się cieszyć jak dzieci 🤭

jak z cukru po 6 czy dizla po 7 🤣

Opublikowano

Wiecie może kiedy saletra wróci do poziomu 800 zł/t przy zamówieniu całego auta? Jak ktoś coś to pisać ... :)

To mój nowy sposób na przedstawicieli handlowych przez telefon ... dzwonią zapytać czy coś mi nie potrzeba ... a ja mówię proszę się kontaktować jak cena saletry spadnie do tego poziomu 😜

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Na 2024 rok ,to bym się zastanawiał po ile będzie pszenica i rzepaki , jak faktycznie wróci PO , ceny mogą być mega niskie .

Pierw żeby zebrać to co , teraz zasiane .

A jak będzie PiS ? Dlaczego twierdzisz że będą niskie ceny jak będzie inna władza ? Jeśli kryzys tłumaczycie tym że tak jest w innych krajach również? 

Wątpię że taki mały gracz jakim jest Polska może mieć wpływ na ceny zbóż 🤣

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Skoro wniosek o pomoc rodzinie jest tak nagłośniony to Otwieram licytację na wielkość wypłat.

Nagłośniony został by jak najwięcej rodzin skorzystało bo wokół tego media nie będą mogły przejść obojętnie. I nie przejdą🤭

Obstawiam że z 5tys zrobi się 1800zł😜

5 tys to nawet wniosków nie wpłynie

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, stach12 napisał:

5 tys to nawet wniosków nie wpłynie

I dlatego serwery przeciążone?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, rolnik039 napisał:

I tak może być 

No tak...przecież nie tak dawno pisali tu niektórzy że przy obecnych cenach ziarna to i po 7 tys mogą płacić za nawozy bo ich stać. Aż  dziw że ceny spadły 🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Na 2024 rok ,to bym się zastanawiał po ile będzie pszenica i rzepaki , jak faktycznie wróci PO , ceny mogą być mega niskie .

Pierw żeby zebrać to co , teraz zasiane .

Typowy wyborca PISu 😳😂, który czerpie informacje z TVP1….

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GRZES1545 napisał:

No tak...przecież nie tak dawno pisali tu niektórzy że przy obecnych cenach ziarna to i po 7 tys mogą płacić za nawozy bo ich stać. Aż  dziw że ceny spadły 🤔

Niech dadzą tone saletry 14000 i będzie spokój 1 tona saletry  = 10 ton pszenicy ale jakiś glupi kupi i za 20 tys saletrę teraz może by spadła do tych 2500 nawet ale to by musiał nikt tego nie kupować a ludzie dostaną dopłatę i polecą po nawóz kupowac bo staniał i podskoczy 

Edytowane przez rolnik039
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, KarolaKarotka napisał:

Wiecie może kiedy saletra wróci do poziomu 800 zł/t przy zamówieniu całego auta? Jak ktoś coś to pisać ... :)

To mój nowy sposób na przedstawicieli handlowych przez telefon ... dzwonią zapytać czy coś mi nie potrzeba ... a ja mówię proszę się kontaktować jak cena saletry spadnie do tego poziomu 😜

Taka cena już nigdy nie wróci :) Było naprodukowane i istniały obawy, ze nie zejdzie towar ( przez covid 19). Grupa Azoty to nawet bon paliwowy dawałą aby zakupić nawozy. I co? Niektórzy czekali jeszcze na większy spadek ceny 🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PUSSY napisał:

Typowy wyborca PISu 😳😂, który czerpie informacje z TVP1….

Co ma do tego TVP1 - jak by nie powiedzieć po partii , PO nic więcej nie można spodziewać , że będzie zielona wyspa , to wiadomo PO i PiS = ta sama myśl technologiczna . Tylko PiS TYM RAZEM SIĘ PODZIELI Z NARODEM .

Unia ma 9 listopada podać ceny gazu i nawozów w wspólnocie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Marl napisał:

Taka cena już nigdy nie wróci :) Było naprodukowane i istniały obawy, ze nie zejdzie towar ( przez covid 19). Grupa Azoty to nawet bon paliwowy dawałą aby zakupić nawozy. I co? Niektórzy czekali jeszcze na większy spadek ceny 🤣

A to przed Covidem takich cen nie było?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, rolnik039 napisał:

Niech dadzą tone saletry 14000 i będzie spokój 1 tona saletry  = 10 ton pszenicy ale jakiś glupi kupi i za 20 tys saletrę teraz może by spadła do tych 2500 nawet ale to by musiał nikt tego nie kupować a ludzie dostaną dopłatę i polecą po nawóz kupowac bo staniał i podskoczy 

A zakładając że saletra poniżej 3,5 tys nie spadnie , a że nikt nie będzie chciał kupować , to znów całymi składami zacznie wyjezdżać nawóz za granicę , to znowu będziesz narzekał , że exportują , a nie chcą zaopatrzyć polskiego rolnika ? Ja zamówiłem rsm 26 po 2960 i co już będzie to będzie , Ceny nawozów jako dla kupującego mnie nie interesują do czerwca co najmniej , jedynie temat trzeba śledzić w jakim kierunku to idzie 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

1 godzinę temu, Marl napisał:

A to przed Covidem takich cen nie było?

Ja takich niskich ( 800 zł) nie pamiętam, żeby były przed covidem ( mówię od roku 2009r bo od wtedy prowadzę swoje gospodarstwo) . Zazwyczaj było 1100-1400 zł. Jak dysponujesz starymi danymi to napisz po ile były np w okresie 2004-2008r. Trzeba wziąść pod uwagę cenę pszenicy, która NIE kosztuje już 700-800 zl/t. To ma mega wpływ na ceny nawozu, nawet jakby gaz był za darmo to i tak przy takiej cenie pszenicy nikt saletry tanio nie sprzeda :)

Opublikowano
5 minut temu, Marl napisał:

Ja takich niskich ( 800 zł) nie pamiętam, żeby były przed covidem ( mówię od roku 2009r bo od wtedy prowadzę swoje gospodarstwo) . Zazwyczaj było 1100-1400 zł. Jak dysponujesz starymi danymi to napisz po ile były np w okresie 2004-2008r. Trzeba wziąść pod uwagę cenę pszenicy, która NIE kosztuje już 700-800 zl/t. To ma mega wpływ na ceny nawozu, nawet jakby gaz był za darmo to i tak przy takiej cenie pszenicy nikt saletry tanio nie sprzeda :)

najtańsza 380 zł, mocznik 430 a fosforan 700 .

psienica 700 ale toto jeszcze przed Unią było.

pensja minimum chyba z 470 złotych wtedy. 

Opublikowano
8 minut temu, jan88 napisał:

a co powiecie o jakości i rozpuszczalności polifoski 6? bo słyszałem opinie że w porównaniu do ultry czy  nawozów z caldeny to słabo wypada nasza polifoska

Ja raz w kocioł ją wsypałem i ciepłej wody z solarów i oprysk z niej zrobiłem,całkowicie się rozpusciła.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, HF86 napisał:

najtańsza 380 zł, mocznik 430 a fosforan 700 .

psienica 700 ale toto jeszcze przed Unią było.

pensja minimum chyba z 470 złotych wtedy. 

No i to były złote czasy , ludzie z 5- 7 ha normalnie się utrzymywali , bo płody rolne były relatywnie drogie , porównując z z innymi towarami czy nawet zarobkami ludzi pracujących . Jak to się mówi gówno towaru się zawiozło do gs-u , a za to się przywiozło nawozu , węgla czy innych rzeczy pełna przyczepę , w gospodzie się pojadło , popiło i kasy jeszcze w kieszeni kupa była , a teraz zawozisz przyczepą , a od nich towar za to można wziąć na taczki

@Strongman mi raz zamókł jeden big bag od spodu i zrobiła się taka maż  , próbowałem to rozpuszczać w gorącej wodzie , i niby wydawało się że jakoś się rozpuściło , to jednak w palce jak się wzieło to były drobne drobinki( kryształki ) , i w opryskiwaczu nie szło za cholerę , zapchało w momencie co się tylko dało , i trzeba było z 2 godziny czyścić cały obieg 

Edytowane przez mysza103
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v