Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Agrest napisał:

Byłem przekonany że fosfor i potas utrzyma ceny.

Ale wychodzi że i tu coś się dzieje

https://www.olx.pl/d/oferta/sol-potasowa-60-CID757-IDRB6e1.html

Na jedno dobrze, na drugie chyba czas pozbyć się części ziarna bo robi się nieciekawie z cenami.

2 minuty temu, SawekBraczyk napisał:

Ze suszowego kawalerom nie daja ? 

Piszę w rozporządzeniu ,,pomoc dla rodzin..." kawaler to singiel gak to chyba interpretują 🤔 chyba wczoraj link z informacją o tym wstawiałem. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wkońcu polityka prorodzinna.

Program dla rodzin

chcesz kasę to masz 3 dni na zmianę stanu cywilnego.🤣

ta 3 dni i gospodarka pojdzie w pizdu bo połowe moze zabrac i hu....

• Haha 1
Opublikowano

Ja umówiłem sprzedaż reszty. Odbiór do dzisiaj i nikt się nie pojawił. Zobaczymy czy wywiąże się z danego słowa.

Przed chwilą, warchest napisał:

ta 3 dni i gospodarka pojdzie w pizdu bo połowe moze zabrac i hu....

Czyli masz prosty wybór - 5tys zł lub ślub/rozwód🤣

Opublikowano
53 minuty temu, mysza103 napisał:

Gdy byś nie wysłał tego co napiszesz w tej aplikacji , to niby z czego ci mają oszacować . CHyba wypełniasz i na końcu wciskasz przycisk wyślij  , Chyba że ty pod pojęciem wyślij - masz na myśli listonosza

Tak chodziło o listonosza

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Na jedno dobrze, na drugie chyba czas pozbyć się części ziarna bo robi się nieciekawie z cenami.

Piszę w rozporządzeniu ,,pomoc dla rodzin..." kawaler to singiel gak to chyba interpretują 🤔 chyba wczoraj link z informacją o tym wstawiałem. 

Juz dawno o tym w sieci jest tylko ze we wniosku nic o tym nie było to pewnie w agencji bedzie.

Opublikowano (edytowane)

Jakie to suszowe tylko tak się nazywa,jak dlamnie to refundacja nawozowa za 400% zysku grupy azoty.

No ale i tak jakby dali to za mało, wolałbym normalne ceny i w te szopki się nie bawić.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Agrest napisał:

Ja umówiłem sprzedaż reszty. Odbiór do dzisiaj i nikt się nie pojawił. Zobaczymy czy wywiąże się z danego słowa.

Czyli masz prosty wybór - 5tys zł lub ślub/rozwód🤣

Kurde , u nas gościu dopiero co się rozwodził , żeby załapać się na dodatkowy dodatek węglowy , a tu teraz trza mu się na szybko hajtać , żeby mu suszę uznali , jaja się robią niesamowite  , a kawalerka też dostanie suszowe , nic sie nie bójta, jeno trza kogoś w pisać jako rodzina .

Edytowane przez mysza103
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

LRA Agrifirm, dziś usłyszeliśmy ofertę 1300 zł pszenica paszowa, spadek z 1400zl.

Serio taki zjad? U mnie znowu z 1450 na 1550 pasza. I też jutro chyba zaczynam coś wozić.

Opublikowano

I ja npk nie mam nic, za drogo i nie kupuję, jak dostanę obornik to z npk rezygnuję.

Przed chwilą, PanPawel napisał:

Serio taki zjad? U mnie znowu z 1450 na 1550 pasza. I też jutro chyba zaczynam coś wozić.

Tak, Mirpasz z 1450 na 1400. 

Opublikowano

Dopiero dziś się dowiedziałem o suszowym. Zaczynam grzebać w tym wniosku. Tylko niektóre uprawy kwalifikują się do suszowego? Jak ściągnąłem z ewniosku uprawy to tylko przy trawach jest opcja zarejestruj suszę. A zboża kukurydzę na kiszonkę i tuzy też można doliczyć do strat bo standardowo jest 0%? Jest opcja wyodrębnij i wtedy można oszacować stratę ale czy to ma sens?Czy to odgórnie jest 0%. Jakie szkody Wpisujecie procentowo na zboża, trawy, kuku?

Opublikowano

złotówkę trochę z mułu wygrzebują i odbicie w cenie. 

z resztą ziarka jest I będzie, także te 2 tyś toto pewnie odejdzie w kategorię mitów i bajań 🤭

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, tommy66692 napisał:

To w 3 dni za wiele nie upracuja chyba że potomka 

Tak jest ale ja widzę inny problem,państwo ludzi uczy ze coś im się należy jakaś zapomoga i uczą lenistwa a mam kilku znajomych w urzędach i silnie teraz ludzie latają po uzendach żeby jaki zachowek wydębić bo im się należy, takie rodziny piąta woda po kisielu.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v