Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Saletra zaksan 3850 zl/t, zamówiona , ostatnie auto,  mnie juz nie dotyczy czy w górę czy w dół,  cały azot juz mam,płakał nie będę w jedną czy druga stronę,  rok temu 1600 bylo drogo.....cenny mogą iść w kazda stronę,  tak że zbożem jak i z nawozami 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@karola134No i proszę , jest pierwszy co wstawił cenę azotu z dwójką z przodu . W żniwa, bądz zaraz po żniwach  Agrolok mi proponował rsm 26 po 3100 - odmówiłem , potem trochę żałowałem , ale teraz widzę że wróciliśmy do stanu pierwotnego , a nawet lekko na plus

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Opublikowano

Pierd olenie o szopenie "mnie to nie dotyczy" jak poleci na 2k to będzie ciche zgrzytanie zębami, jak wróci na 5 to bedzie docinanie na forum. 

Ja mam wcześniej kupione po3k, ciut brak, ale uważam, że będzie taniej, zwłaszcza późniejszą wiosną.. chybaze nuklearek jakiś mały między czasie  nawet to już nie wiem 

• Like 3
Opublikowano
10 godzin temu, mysza103 napisał:

Nieprawda , jakieś parę zł by się dzisiaj czy miesiąc temu , lub dwa miesiące temu się znalazło , ale kupować nawóz po 5 tys , to cały czas pisałem że już lepiej kupić dopiero na bieżąco , bo niektórzy tutaj uwierzyli że nawozy będą po 7 - 9 tys , a na horyzoncie już był import , i w kraju ceny mocznika były po 4,5- 5 tys , więc to już dawało nadzieje że będzie tanieć , ewentualnie posieje się mocznik zdecydowanie tańszy niż krajowe azoty.

Teraz są obniżki , ale ja póki co się jeszcze na to nie rzucam, bo dla mnie nadal cena jest nie akceptowalna . Jak będzie 3 tys i poniżej to wówczas tak . Może to dlatego że jak do tej pory nigdy drożej za azot nie płaciłem jak 1100 zł , 

Jeszcze tylko dopiszę tyle , że z twojego postu wynika że jak by nie ta jałmużna , to gospodarkę musisz zwijać ?

nie poprostu nalozylo sie mase inwestycji w tym roku a z racji ze nie chcialem kredytow brac to troche $ uciekło

Opublikowano
16 minut temu, ZELKOW napisał:

ceny zbóż nie spadną, bo jeśli nawet by chcieli dopłacać do gazu żebyśmy brali, a gazu nie będzie to siłą rzeczy będzie drogi i to lada moment niech tylko zima uderzy

Gazu nie braknie i nie zabraknie tylko , Unia ustali cenę sztywną dla wszystkich członków , żeby i gaz miał skoczyć na x to i tak dopłaca i cena będzie sztywna . Tak samo nawozy .

• Haha 1
Opublikowano

wczoraj wradio ekspert mowil o tym spadku cen gazu do zera- ale twierdzil ze gaz dal klienta nie stanieje ale za to podrozeje minimalnie . przemysl energochlonny staje, uslugi padaja, 

ledwo to lat temu byla prawie  taka sama sytuacja- nawozy podrozaly dwukrotnie, potem cena runela ,police zbankrutowaly i powstala grupa azoty- tylko temu ze owczesny wazny minister byl z tarnowa.

Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał:

Gazu nie braknie i nie zabraknie tylko , Unia ustali cenę sztywną dla wszystkich członków , żeby i gaz miał skoczyć na x to i tak dopłaca i cena będzie sztywna . Tak samo nawozy .

Zależy też na jakim poziomie tą cenę sztywną ustalą ? Bo jak na wysokim poziomie że np. nie może być drożej niż np. 170-200 euro , no to to nie wiele nam daje.

Opublikowano

pojawił się węgiel od samorządów po 2000  cena na wolnym rynku  spadła o połowe

pojawiła się zapowiedz stałej  ceny za nawóz , co tydzień kilka stówek taniej

będzie tak z ziarnem  ?????????????????  pewnie tak tylko czy spadnie o połowe czy kilka stówek w tydzień

40 minut temu, Palmusny napisał:

Pany gdzie sprawdzić decyzje wojwody o suszowym i ? 

to jakiś nowy samorządowiec ??

Opublikowano

Te spadki za gaz to były za przepłacone kontrakty. To samo było wcześniej z ropa ktoś kupił na górce i teraz oddał za darmo albo dopłacił żeby się pozbyć towaru. Jak już UE z rządami chcą ceny regulowane wprowadzić to dobrze się nie zapowiada. Wiadomo że widmo recesji zagląda wszystkim w oczy więc będą stałe opodatkowane ceny na socjal i suszowe na które tu większość składa wnioski. Dadzą parę tysi zapomogi a cenę nawozu będą trzymać. To takiego majątku narodowego mam bronić, który mnie kroi za nawozy?

Opublikowano

Na dniach ma być dostawa rsm 26s. Cena powinna być poniżej 3tys. Wezmę parę tys l. Granulat poleży na kolejne lata.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v