Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale u mnie w ARiMR siedzą niemoty 🤣🤣🤣🤣

Byłem dziś na mieście i przy okazji zaszedłem podpytać co i jak z tymi wnioskami to nic nie wiedzą biegali od pokoju do pokoju 🤦 

Pytam to kto ma wiedzieć... po jakiego h*ja tu siedzicie jak nic dowiedzieć się nie można, a miesiąc czasu tylko nabór.

I jeszcze nie ma jakiejś inicjatywy z ich strony aby gdzieś zadzwonić wyżej czy do innego biura aby się dowiedzieć toż wiadomo że będą ludzie o to pytać prędzej czy później tym bardziej że właśnie tylko miesiąc czasu na złożenie, ale nie wychodzi na korytarz aby tylko szybciej wyjść i nie zadawać trudnych pytań 🤦

Pokazałem nawet ta kalkulacje/protokół z aplikacji to pierwszy raz takie coś widzą i nie wiedzą 😅 dobrze że choć ekspres umie obsłużyć i wie gdzie kawa 😅

Edytowane przez Roki212
  • Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, Roki212 napisał:

Ale u mnie w ARiMR siedzą niemoty 🤣🤣🤣🤣

Byłem dziś na mieście i przy okazji zaszedłem podpytać co i jak z tymi wnioskami to nic nie wiedzą biegali od pokoju do pokoju 🤦 

Pytam to kto ma wiedzieć... po jakiego h*ja tu siedzicie jak nic dowiedzieć się nie można, a miesiąc czasu tylko nabór.

Pokazałem ta kalkulacje/protokół z aplikacji to pierwszy raz takie coś widzą i nie wiedzą 😅 dobrze że choć ekspres umie obsłużyć i wie gdzie kawa 😅

U mnie wszystko wiedzą, można składać, nawet pani sama później oddzwoniła jeszcze raz, widać tel się wyświetlił, bo jeszcze dopowiedziała wszystko żeby dwa razy nie jeździć.

• Like 1
Opublikowano

ja wniosek w innej sprawie zlozylem na formularzach ktore obowiazywaly do 1 sierpnia a byl 17 ...oczywiscie formularz wzialem z podajnika w urzedzie. i teraz czekam co sie bedzie dzialo, minal rok i nic.

jesli informacja pojawila sie wczoraj to skad urzednicy maja wiedziec ??? oni ciezko pracuja a nie szukaj kasy po internetach 🤣

• Haha 1
Opublikowano

No chyba urzędnicy mają wiedzieć co i jak zanim coś się pojawi jeszcze na stronie aby nie wychodzić na idiotów... Taka kolejność powinna być prawidłową a że jest jak jest to już 🤷

7 minut temu, Desperado napisał:

U mnie wszystko wiedzą, można składać, nawet pani sama później oddzwoniła jeszcze raz, widać tel się wyświetlił, bo jeszcze dopowiedziała wszystko żeby dwa razy nie jeździć.

To na priv będę miał kilka pytań 

• Like 1
Opublikowano

No chyba urzędnicy mają wiedzieć co i jak zanim coś się pojawi jeszcze na stronie aby nie wychodzić na idiotów... Taka kolejność powinna być prawidłową a że jest jak jest to już 🤷

Tylko swoją frustrację wylądowałeś nie na te osoby co trzeba, oni wypełniają polecenia góry, góra ich nie poinformowała, to niby skąd mają się dowiedzieć, z AF?

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Roki212 napisał:

Do mnie? pytaj  Pw włączyłem bo było wyłączone. Najwyżej odp później bo teraz znikam.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

Tylko swoją frustrację wylądowałeś nie na te osoby co trzeba, oni wypełniają polecenia góry, góra ich nie poinformowała, to niby skąd mają się dowiedzieć, z AF?

To kogo mam zapytać jak nie wie niech gdzieś zadzwoni i się dowie chyba logiczne że ludzie będą pytać co i jak a nie szybciej wychodzi że mną na korytarz abym tylko szybciej sobie poszedł. A tym bardziej przyszedłem tylko podpytać a nie złożyć wniosek... Co by było jakbym już z wypełnionym przyszedł to co by zrobili. I co ty pracownik ARiMR że ich tak bronisz ?

Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał:

Jedni w biurach  wiedzą a innych nic nie wiedzą .

Opublikowano

To kogo mam zapytać jak nie wie niech gdzieś zadzwoni i się dowie chyba logiczne że ludzie będą pytać co i jak a nie szybciej wychodzi że mną na korytarz abym tylko szybciej sobie poszedł. A tym bardziej przyszedłem tylko podpytać a nie złożyć wniosek... Co by było jakbym już z wypełnionym przyszedł to co by zrobili. I co ty pracownik ARiMR że ich tak bronisz ?

Nie nie jestem pracownikiem agencji i ich nie bronię ale wiem jak wyglądają takie sytuacje i w życiu nie wszystko jest czarne i białe. Tak samo jakbyś poszedł do sklepu i naskoczył na osobę przy kasie, że ser jest po 40 monet. To są tylko urzędnicy najniższego szczebla, którym najbardziej się obrywa za brak profesjonalizmu swoich przełożonych.

• Haha 1
Opublikowano

wiedzą ci co chcą. reszta pociotków partyjnych i rodziny poco mają się nadzwyczaj wykazywać w pracy 

a raczej w miejscu gdzie się przychodzi spędzić parę godzin i wypłatę na koniec miesiąca dostać 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Jedni w biurach  wiedzą a innych nic nie wiedzą .

Bo w jednych na kierowniczych stanowiskach siedzą profesjonaliści i reszta wie co się w organizacji dzieje, a w kolejnych dyrekcja jest z nadania politycznego i tutaj to już się różne niestworzone rzeczy dzieją.

Opublikowano (edytowane)

Ale toż nikt nikogo nie wyzwał czy nie obraził wyraziłem tylko swoje zdanie o tej ich pracy... Jak nie wie ok ale niech zadzwoni wyżej do innego biura i się dowie poczekam a to nie ma zainteresowania osoba, a jak są co z powiatu jadą specjalnie aby się coś dowiedzieć i przyjedzie 40 km w jedną stronę i z kwitkiem.. bo odwieczny problem ze nic nie wiedzą to już nie pierwszy raz 🤷

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Bo w jednych na kierowniczych stanowiskach siedzą profesjonaliści i reszta wie co się w organizacji dzieje, a w kolejnych dyrekcja jest z nadania politycznego i tutaj to już się różne niestworzone rzeczy dzieją.

Nie prawda - prawda jest taka ,że jedni na stanowisku kierowniczym chcą wiedzieć a inni mają to w d*pie co się dzieje .

Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

Ale toż nikt nikogo nie wyzwał czy nie obraził wyraziłem tylko swoje zdanie o tej ich pracy... a jak są co z powiatu jadą specjalnie aby się coś dowiedzieć i przyjedzie 40 km w jedną stronę i z kwitkiem.. bo odwieczny problem ze nic nie wiedzą to już nie pierwszy raz 🤷

Widzisz, teraz  czasy, że takie rzeczy załatwia się zdalnie przez internet, bez wychodzenia z domu, bez użerania się z biurwami. Odpalasz komputer, klikasz i wszystko poszło, akurat te wnioski oszacowanie i suszowe są dość proste i nie sprawiają jakichkolwiek problemów.

Opublikowano

Ropa po 90 dolców,jak przed wojną ale na stacjach 8 zł a było 5 z tym , że zniknęło 15% vatu bo było by 9zł . I ktoś mi qurwa powie , że pisiory dają.

• Like 5
  • Thanks 2
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Nie prawda - prawda jest taka ,że jedni na stanowisku kierowniczym chcą wiedzieć a inni mają to w d*pie co się dzieje .

Prawda, prawda, ci co chcą wiedzieć to właśnie profesjonaliści, a ci co mają rzyci to pociotki z nadania politycznego,. Ale tak niestety jest w każdej branży, nie tylko w urzędach

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 1902 napisał:

Ropa po 90 dolców,jak przed wojną ale na stacjach 8 zł a było 5 z tym , że zniknęło 15% vatu bo było by 9zł . I ktoś mi qurwa powie , że pisiory dają.

Dają tylko dużo więcej zabierają ale niektórzy tego nie widzą.

• Like 4
Opublikowano
4 minuty temu, 1902 napisał:

Trzeba szykować budżet na 800+.Najpierw się zabiera ,a potem z wielką pompą daje i zaślepia ludzi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacor73 napisał:

Widzisz, teraz  czasy, że takie rzeczy załatwia się zdalnie przez internet, bez wychodzenia z domu, bez użerania się z biurwami. Odpalasz komputer, klikasz i wszystko poszło, akurat te wnioski oszacowanie i suszowe są dość proste i nie sprawiają jakichkolwiek problemów.

Wniosek łatwy ale i są niejasności jak podać przykładowo członków rodziny... Jak mieszkam w mieście z żoną i na wioskę sobie dojeżdżam i tam spędzam cały dzień wykonując swoje prace, żona pracuje na etacie i pomaga mi jak trzeba po pracy czy w weekend. A na wiosce mieszka znów sam ojciec co najwięcej mi pomaga to kogo podać jako członka rodziny. Podać ojca ale z nim nie zamieszkuje a tam pisze że wspólnie zamieszkujących się podaje czy tylko żonę bo mieszkamy razem 🤔 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
12 minut temu, Roki212 napisał:

Wniosek łatwy ale i są niejasności jak podać przykładowo członków rodziny... Jak mieszkam w mieście z żoną i na wioskę sobie dojeżdżam i tam spędzam cały dzień wykonując swoje prace, żona pracuje na etacie i pomaga mi jak trzeba po pracy czy w weekend. A na wiosce mieszka znów sam ojciec co najwięcej mi pomaga to kogo podać jako członka rodziny. Podać ojca ale z nim nie zamieszkuje a tam pisze że wspólnie zamieszkujących się podaje czy tylko żonę bo mieszkamy razem 🤔 

O pewne sprawy to lepiej nie pytać, bo zaraz będzie, że pracujesz i nie podlegasz pod utratę płynności finansowej. Mam podobną sytuację i ojca bym nie pisał.

Opublikowano

Wczoraj dzwonili z agroloku i oferowali saletrę i BB chyba z Anwilu po 3850 zł brutto. Niby promocja. Szkoda że nie dzwonili w piątek bo kupowałem saletrzak po 3850 a u nich na wczoraj 3600. A dziś mi dowiózł resztę zamówionego nawozu lokalny handlarz to oczywiście nic nie słyszał o żadnych obniżkach 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

wiedzą ci co chcą. reszta pociotków partyjnych i rodziny poco mają się nadzwyczaj wykazywać w pracy 

a raczej w miejscu gdzie się przychodzi spędzić parę godzin i wypłatę na koniec miesiąca dostać 🤭

Ta w szkołach za 3 tysiące też dzieci będą uczyć i może jeszcze wychowywać. Też niby 4-5 godz się pracuje. Tak wszędzie robią jak im płacą. Przecież za to nie idzie wyżyć...

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v