Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak tam sie loguje? Bo jakies generowanie logowania z banku itd to jakos do mnie nie przemawia bo lepiej dmuchać na zimne. I czy można jeszcze wogole probowac skladac. I jak to jest ze jak ktos zlozy aby złożyć choć żadnej znaczacej suszy nie było to tez to beda rozpatrywac czy maja jakos tam w systemie jakie rejony tylko sa uwzglednione w tzw susze a reszta out? I czy łąki tuz wchodzą w szacowanie strat?

Opublikowano (edytowane)

Musi być założony profil zaufany i zależy gdzie był zakładany, tak się logujesz. Rozpatrzony będzie każdy. Jak ubezpieczone, to skan tego ubezpieczenia trzeba wstawić do wniosku.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano

Wchodziłem w ten wniosek co udostępniła ARiMR i tam jest coś takiego że członek rodziny ma uwierzytelnić ten protokół czy kalkulacje... niby w jaki sposób ma to zrobić podpisać się na tym protokole/kalkulacji czy jak ?

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Przez swój bank, o ile ma taką opcję to założysz przez neta, o ile masz internetowe konto.

No tak. Mówię, że bez tego nie złoży wniosku anonimowo. Podpis elektroniczny

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Logujesz się przez bank 

Jak założysz osobiście w banku bez konta internetowego czy w gminie, to samo logowanie do aplikacji  przez nazwę użytkownika i hasło z założenia profilu, a podpis wniosku kodami sms na tel.

8 minut temu, pedro2 napisał:

No tak. Mówię, że bez tego nie złoży wniosku anonimowo. Podpis elektroniczny

Bez profilu zaufanego nawet nie zalogujesz się do aplikacji nie mówiąc już o podpisie.

Opublikowano (edytowane)

Niestety, ale trzeba się nauczyć wszystko robić elektronicznie, bo tego będzie coraz więcej, tym bardziej młodzi, a widać że z tym jest nie za ciekawie. Dzisiaj komputer, drukarka, skaner, to bez tego ani rusz.

Opublikowano
30 minut temu, Roki212 napisał:

Wchodziłem w ten wniosek co udostępniła ARiMR i tam jest coś takiego że członek rodziny ma uwierzytelnić ten protokół czy kalkulacje... niby w jaki sposób ma to zrobić podpisać się na tym protokole/kalkulacji czy jak ?

O jakich wnioskach mówisz teraz? Podrzuć link do tego jak możesz.

Opublikowano

Kurcze tego nie widziałem że można składać, dzięki @Roki212 na suszę do 30% niby pomoc dla rodziny 5000zł. Uwierzytelnienie to jest podpis tych kalkulacji, jak składasz to podpisujesz na dole te wygenerowane wydruki, tak było z suszowym za zeszły rok. Jak źle doczytałem to niech mnie ktoś poprawi.

• Like 2
Opublikowano

Dziś natrafiłem na ten wniosek, ale jakoś nikt nic na forum nie pisze na ten temat jedynie o szacowaniu w aplikacji...

Też myślałem że chodzi o podpis bo niby jak inaczej, ale chciałem się upewnić :) 

Do wniosku potrzebna jest tylko ta kalkulacja gdzie wyliczony % strat czy też ten drugi raport czyli informacje o uprawach i szkodach w wyniku suszy ?

Opublikowano (edytowane)

Raport też podpisany.  I Sorry za niepotrzebną pyskówkę.  Niby 5000 czy 10000, jak ponad 30%, ale może być współczynnik korygujący jak przekroczy liczba wniosków limit.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pabloooo napisał:

Ile czekałeś na protokół od złożenia wniosku ?? Masz jakąś hodowlę?? Wysyłają protokół na maila?? Ile obniżyli do tego co deklarowałeś??

Wniosek złożony 6 dzisiaj sprawdziłem i jest ten protokół. Protokół na stronie gdzie był składany wniosek trzeba go sobie wygenerować, bez zwierząt, wyliczenia od czapy: dwie działki obok siebie jedna 29% druga 0. Z tych ich wyliczeń(średnia wartość produkcji) to pszenżyto powinienem sprzedać po 300 zł za tonę a łubin po 1 zł

image.png.5f005a1e2910881e689e622d225da1ed.png

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Edytowane przez jacor73
  • Thanks 1
Opublikowano

Spoko też niepotrzebnie się uniosłem, a chodziło mi tylko właśnie o ten ich wprowadzony podział na kalkulacje do 30% i protokół ponad 30% choć właśnie sam plik nazwany jest protokołem, ale mniejsza już o to sprawa wyjaśniona i wiadomo o co chodzi :) 

No może być wprowadzony ten korygujący tylko pytanie czy aż wszyscy wystąpią o to szacowanie szkód bo jakoś słabo jest to nagłośnione 

Opublikowano
25 minut temu, Desperado napisał:

Raport też podpisany.  I Sorry za niepotrzebną pyskówkę.  Niby 5000 czy 10000, jak ponad 30%, ale może być współczynnik korygujący jak przekroczy liczba wniosków limit.

5 tys jak poniżej 30%

image.png.6ad5de3f280544915d02b40f726ae3f2.png

Opublikowano
11 godzin temu, robercikj100 napisał:

Ha ha 😂😂😂😂 nie ze......aj się z tej radości. 

Ja chociaż do kupiłem po 4800 to średnia cenę i tak mam dużo niższa niż po tych obnizkach ktore jeszcze nie wiadomo jak wpłyną na ceny u dystrybutorów. 

Mam już cały azot na przyszły sezon i nie będę się zastanawiać czy uda się kupić czy nie 

Właśnie o takich  pisałem🤣

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Roki212 napisał:

Dziś natrafiłem na ten wniosek, ale jakoś nikt nic na forum nie pisze na ten temat jedynie o szacowaniu w aplikacji...

Też myślałem że chodzi o podpis bo niby jak inaczej, ale chciałem się upewnić :) 

Do wniosku potrzebna jest tylko ta kalkulacja gdzie wyliczony % strat czy też ten drugi raport czyli informacje o uprawach i szkodach w wyniku suszy ?

Bo to wczoraj było wstawione dlatego nikt nic nie wiedział 🙂

Opublikowano

az sprawdzilem swoja gmine. jest ....

zboza jare sa zaznaczone - tylko czy kategoria gleby I to obejmuje tez klase IVb ? i tylko w tabeli nr.5 , w niedziele to musze rozgrysc, zloze a czy dadza to czas pokaze..

rozmawialem z sasiadem z za miedzy w sasiedniej wsi- pytam gdzie taki elegancki jedzie a on ze do agencji z protokolem strat po gradobiciu, mam tam tylko 40 ar wiec mysle a szkoda czasu .. 

Opublikowano
9 godzin temu, Michal014d napisał:

Jak po krótce sie sklada te suszowe i gdzie dajcie linka do stronki. I czy trzeba miec ubezpieczone pola żeby cos dali? Bo u mnie 2razy pod rzad suszowe chyba 2018r i/2019r to komisja oszacowanie robila i chodzili po chalupach i wypelniali wszystkie papiery a nie internetowo :)

Byłem w Agencji, mówią że w tym roku bez znaczenia czy ubezpieczone czy nie

Opublikowano
20 minut temu, GRZES1545 napisał:

Bo to wczoraj było wstawione dlatego nikt nic nie wiedział 🙂

Ale Rysiek jeszcze zanim wstawili powinien już wiedzieć że będzie i napisać coś, tak jak pisał ile razy o aplikacji o szacowanie 😜

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

Ale Rysiek jeszcze zanim wstawili powinien już wiedzieć że będzie i napisać coś, tak jak pisał ile razy o aplikacji o szacowanie 😜

To trza go opiera...dzielić, co on tam zaspał😜🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v