Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

To już się podnieśli , bo jeszcze wczoraj min. rolnictwa w programie tydzień mówił że cena będzie po 3tys z hakiem , i na pewno nie będzie drożej niż 4 tysiące . Swoją drogą znowu będzie tu dym bo ci co teraz kupują po 5 tys tona przecież będą mieć pretensje  , że jak by miało być po 4 czy jeszcze taniej 

No to zrobią po 4 tys i nie przekroczy wiecej, czyżby wyciągali stare zapasy 😏

Już szykują kiełbasę wyborczą, wybory dla samorządu przesunęli o 6 miesięcy zobaczą jak im pójdą parlamentarne. Wieś wkurwiona za drożyznę i obwarowania unijne na jakie się godzą te barany i za orków więc trzeba zamydlić oczy tańszym nawozem .

• Like 1
Opublikowano

cukru z 2 na 8,panika i przerażenie, zejście na 5, luzik dobra cena. 

paliwa to samo. 

saletra z 1 na 6,powrót na 4 i jest siuper 🤣🤣🤣

Opublikowano

tylko brać i się nie oglądać. 

przecież to tylko 17 zł za kg azotu 🙉

Opublikowano

Już mogę Ci saletrosan po tyle sprzedać.  Załadunek gratis🤣

Opublikowano
16 godzin temu, witejus napisał:

Co ty mi tu jakieś archiwalia wciskasz, słuchaj ze zrozumieniem co aktualnie mówi

Te archiwalia muszę ci napisać bo ty widzę ani czytaty ani piśmienny nie jesteś.

31,08,2022 mówi o cenie 3000 zł/t z małym haczykiem a 4,09,2022 mówi już o 4000 zł/t nawozu.

A teraz następny kit dla ciebie którzy twoi pobratymcy pompują od 2015 roku!

https://www.agrofoto.pl/finanse/dotacje-i-doplaty/premier-od-stycznia-2023-r-zostanie-wyrownany-poziom-doplat-dla-rolnikow-od-hektara,122890.html

• Thanks 1
Opublikowano

Morawiecki dzisiaj podczas objazdu kraju powiedział, że jak się nie uda zmniejszyć cen nawozów. Czyżby Sasin miał nie dać rady?😄 To rząd da dopłaty rolnikom jak ostatnio. 500 zł do hektara starczy na 100 kg mocznika i to nie w czystym składniku. Tak więc zbierajcie faktury. Bo Sasinowi co wielu pewnie nie zdziwi może się nie udać i będą dopłaty dla rolnika.

Opublikowano

Saletrosan 26-4400/tona 

Polifoska 6-5150/tona 

😭😫🤪🤕🥶🤮😟🤬🤦‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Morawiecki dzisiaj podczas objazdu kraju powiedział, że jak się nie uda zmniejszyć cen nawozów. Czyżby Sasin miał nie dać rady?😄 To rząd da dopłaty rolnikom jak ostatnio. 500 zł do hektara starczy na 100 kg mocznika i to nie w czystym składniku. Tak więc zbierajcie faktury. Bo Sasinowi co wielu pewnie nie zdziwi może się nie udać i będą dopłaty dla rolnika.

Kto dostal doplate ten dostal, dzis udalo mi sie dodzwonic do departmentu finasow armir i generalnie kasy juz nie maja na przelewy, dalej czekaja na kase od ministerstwa i nie wiedza kiedy to bedzie moze nawet kilka tygodni. 30% gosporartw dalej czeka.

Opublikowano

A pies ganiał nawozy. Dziś pojechałem kupić CO2 na wymianę butla 6 kg a tu mówią nie ma i nie wiadomo kiedy będzie gdzieś indziej znalazłem to cena 75 zł ostatnio płaciłem 27 zł za tą samą ilość gazu. Także i produkty uboczny wartościowy. 

Dopłaty brak.

Opublikowano
30 minut temu, Kamil5996 napisał:

Kto dostal doplate ten dostal, dzis udalo mi sie dodzwonic do departmentu finasow armir i generalnie kasy juz nie maja na przelewy, dalej czekaja na kase od ministerstwa i nie wiedza kiedy to bedzie moze nawet kilka tygodni. 30% gosporartw dalej czeka.

Spokojnie kasy nadrukują dla każdego wystarczy. Mi się wydaje, że to jak i kiedy kto dostanie to zależy od pracy poszczególnych arimr. Jak jakiś oddział miał dużo urlopowanych pracowników czy dużo wniosków z innych działań czy pracownicy się ociągali to rolnik dostaje później.

Opublikowano

jeszcze ten cały wianuszek płaczków i ulubieńców co to ich dokumenty pierwsze do rozpatrzenia 🤫🤭

Opublikowano (edytowane)

Tez tam ludzie latają, wydzwaniają, znajomych szukają. Bo to bo tamto bo mi trzeba. Nawet tu ktoś pisał jak to do znajomej do innego oddziału czy coś dzwonił i pytał jak tam jego dopłaty. Ludzie dostaniecie. Każdy tu pisze, że nie potrzebne, że wszyscy mają forse a wielu tylko kiedy kiedy. U mnie ojciec dostał ale na swoim koncie trzyma wiec ja jako kupujący nawozy też jeszcze nie dostałem. I nie wnikam. Jak będzie trzeba to dostanę hehe.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

Spokojnie kasy nadrukują dla każdego wystarczy. Mi się wydaje, że to jak i kiedy kto dostanie to zależy od pracy poszczególnych arimr. Jak jakiś oddział miał dużo urlopowanych pracowników czy dużo wniosków z innych działań czy pracownicy się ociągali to rolnik dostaje później

Kasa poszla dla pierwszych 70% dla reszty zabraklo, z tym ze miesiac temu cena nawozow byla duzo nizsza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v