Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Skończą się urlopy to urzędnicy się wezma do pracy. Znajomy pare tygodni temu, gdy sam został w agencji ARIMR to był wstanie rozpatrzyć dziennie tylko pare wniosków, ponieważ musiał rozpatrywać też bieżace sprawy. Dopiero 2 tygodnie temu gotowe wnioski zostały przesłane do wypałty chyba do ministerstwa. Agencja natomiast zabrała się do rozpatrywania zeszłorocznych wniosków powodziowych... Spokojnie biurokracja musi przetrawić co wyprodukowała...

Edytowane przez sylwek23111
Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

U nas co podwórko to gromady baksów z wapnem. Nauczyli się wapnowac raz dwa 😁 ale jeszcze dość bogate kiedy granula.

Część rolników nadal twierdzi że  wapno granulowane w ilości 500kg/ha działa cuda,  a sypkiego Trzeba tonami sypać. Co nie zmienia faktu że przy tych cenach nawozów na pH trzeba zwrócić szczególną uwagę i wapnowania to najtańsze nawozenie. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

te całe dopłaty to jeden wielki przekręt, teraz zdoją z was dwa razy tyle co dali a jeszcze nie każdy dostał xDrzepak 2600 a saletra ponoć ma być po 6k+ w anwilu ale to pewnie zagrywka jak ostatnio.

Edytowane przez Tigon
  • Haha 1
Opublikowano

zapytałem u mnie w Biurze jak wyglada sparwa rozpotrywania wzniosków.....siedzimy i robimy ........macie czas do końca sierpnia zdążycie ???..........jak nie zdążymy to sobie przedłużymy termin......... :)     takie podejście.............Rolniku jak nie zdążysz z jakimś zobowiązaniem do Agencji  to sobie przedłuż termin proste ......

Opublikowano
47 minut temu, sylwek23111 napisał:

Agencja natomiast zabrała się do rozpatrywania zeszłorocznych wniosków powodziowych... Spokojnie biurokracja musi przetrawić co wyprodukowała...

Dziwne bo ja składałem suszowe, a tu powodziowe rozpatrują.

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

Slyszalem ze anwil nie produkuje salery w sierpniu bo nie maja gazu.  Pewnie dlatego taka cena zeby nikt nie zamówił. 

Pier****ne państwo z tektury, w sierpniu bez gazu...

4 minuty temu, sylwek23111 napisał:

U nas spadło w tamtym roku ponad 850l, z czego na przełomie lipca i sierpnia 300. Tylko kukurydza sobie poradziła.😀

I wyrosła na 4m

U mnie tyle w 2 lata nie spadło....

Opublikowano

Jak nie macie azotu to już go nie kupicie za "normalne" pieniądze .........jeżeli wogóle bedzie dostepny....... to juz było wiadomo 2 miesiące temu ale niektórzy z was żyją  płonną nadzeją ze bedzie inaczej....

• Like 1
Opublikowano

Azot mam kupiony prawie m-c temu i dzwoniłem przed chwilą kiedy mi go dostarczą i dopłacałem za niego 20zł do tony za dowóz to obiecali w tym tygodniu bo teraz daleko wożą a ja mam koło komina to mają czas. Skład wyczyszczony nic nie ma.

Opublikowano
6 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Te składy u was to będą później nawozy zamawiać  czy sprzedali i więcej nie będzie w tym roku albo wcale ? U mnie w lokalnym składzie mówili ze narazie więcej nie zamawiają . 

Zamawiają ale nie dostają. W innym jest jeszcze saletrzak ponad 4 tyś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v