Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nic nie trzeba tłumaczyć tylko prawdę napisać ile naprawdę dostają a nie tyle ile było powiadane 500 zł .

5 minut temu, jajonasz napisał:

Dobra bo Twój poziom dyskusji wywołuje we mnie ból, niech ktoś inny Ci tłumaczy 

Poziom to napisać prawdę a nie sama durnota 500 zł .

Opublikowano

mds212 A nie pomyślałeś że może ktoś nie miał kasy aby kupić nawozy po sztucznie zawyżonej cenie. Poza tym rząd świetnie przetestował rolników i sprawdził kto nagle ruszył na zakupy specjalnie pod dopłaty gdy chwilę wcześniej ujadali że nie mają za co wznowić produkcji.

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, mds212 napisał:

jakbyś był troszkę bystrzejszy a nie tępy jak jak obluch od siekiery to byś kupił nawóz specjalnie pod dopłaty aby wykorzystać cały limit. Ale widocznie policzenie z tego wzoru przerosło twoje możliwości.

A pomyślałeś że nie każdy ma 100 tys luźnej gotówki na to żeby kupić tira nawozu na zapas ? 

Twój post pokazuje poziom twojej inteligencji i bystrości.

11 minut temu, yaroslaw napisał:

Piękna  Ludowa  Polszczyzna  -  jakaż  masa  treści zawarta  w takim  krótkim  zdaniu 

Wcale mu się nie dziwię.

• Like 1
Opublikowano

wystarczyło kupić 10t saletry. gdybyś wgl nie miał faktur a mówiłeś że masz limitu na 200zl więc wystarczyło żebyś kupił 6t saletry to koszt jakiś 24k w tamtym czasie a nie 100k. więc potwierdza się że z logicznym myśleniem i liczeniem masz problemy.

• Like 1
Opublikowano

nie mówię że w grudniu. ale jak wprowadzili dopłaty, to mi też brakowało do limitu bo miałem nawozu kupiony po taniej cenie więc wyliczyłem ile muszę dokupić aby wykorzystać limit w pełni.

Opublikowano

Napiszcie lepiej czy dają dofinansowanie jak dokumentem potwierdzającym zakup był paragon lub WZ z dostawy. Kolega twierdzi, że udziela pomocy na takie dokumenty. Ja nie zgadzam się i założyliśmy się o 0.5 litra wódki. Wypić mamy wspólnie :) pomóżcie :) Ogólnie to czytając te komentarze nasuwa mi się tylko jeden wniosek: Pomoc ta jest skierowana była tylko do posiadających pieniądze... Bo kogo nie było stać to nie kupił mimo obietnicy pomocy nawozowej. Nauczka na przyszłość dla niedbających o faktury też jest...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, mds212 napisał:

nie mówię że w grudniu. ale jak wprowadzili dopłaty, to mi też brakowało do limitu bo miałem nawozu kupiony po taniej cenie więc wyliczyłem ile muszę dokupić aby wykorzystać limit w pełni.

Nie kazdy ma tyle kasy ;)

W wielu przypadkach nie starczyło ludziom na nawóz na bieżące potrzeby a ty piszesz o kupowaniu na zapas ;) zejdź na ziemię.

Z drugiej strony na af same biznesmeny to może i przez to masz takie spojrzenie na sytuację w rolnictwie ;)

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

to jakim cudem wy jeszcze gospodarzycie??  mój ojciec mówi ze ja już zbankrutuję  choć spokojnie bym kupił nawozu na jeszcze dwa sezony i jeszcze by mi kasy zostało

Opublikowano

Galan mieszasz i kręcisz.

Co z tego że ktoś kupił tani nawóz jak mógł mieć faktury na 3x większą kwotę niż wymagana. Np ma 100ha i z palcem w d*pie wyrobi się w limicie.

Żeby nie podjudzać jeden drugiego to wystarczy napisać ,że np mam limit wynikający z posiadanych ha na 18000. Złożyłem faktury na których różnica w cenie zakupu wynosiła też 18000. Dostałem zwrot w wysokości X - tu powinno być 18000

Opublikowano
jan88 napisał:

to jakim cudem wy jeszcze gospodarzycie??  mój ojciec mówi ze ja już zbankrutuję  choć spokojnie bym kupił nawozu na jeszcze dwa sezony i jeszcze by mi kasy zostało

A w gospodarstwie jest potrzebny tylko nawóz? Są ludzie co pokupili maszyny przed inflacjia i wygrali na tym. Jeden kupił nawóz na dwa lata a drugi maszyny

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hardkor113 napisał:

A w gospodarstwie jest potrzebny tylko nawóz? Są ludzie co pokupili maszyny przed inflacjia i wygrali na tym. Jeden kupił nawóz na dwa lata a drugi maszyny

jak nie będzie miał co zbierać  bo nie da nawozu i potem sprzedać , to maszyny  będzie tylko oglądał jak stoją na placu.....

Edytowane przez youn81
Opublikowano
1 minutę temu, hardkor113 napisał:

To chyba normalna rzeczą jest ze nawóz jest na pierwszym miejscu.?

najpierw środki do produkcji    , żeby sprzedać , zarobić  i inwestować 

Opublikowano
2 godziny temu, Andpol napisał:

Ja saletrzak miałem po 1950zł tona i 1200kg kupione

wyszło około 200zł na ha.

było kupić 3000 kg zamiast 1200 kg i byś miał 500 do ha , a nie 200

2 godziny temu, galan99 napisał:

Mieli  kupione ponad stan i dostali po 500 zł same brednie piszecie i tyle .

Durnota   goni durnotę z 500 zł .

Ciekawe czy @Agrest tez dostał 500 zł .

Ty galan to jednak jesteś dureń 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, youn81 napisał:

jak nie będzie miał co zbierać  bo nie da nawozu i potem sprzedać , to maszyny  będzie tylko oglądał jak stoją na placu.....

W większości  to za długo się nie napatrzy ,bo przyjdzie pan z teczką, i maszyny zmienią plac.

Edytowane przez Zbyszek3939
Opublikowano
6 minut temu, mysza103 napisał:

było kupić 3000 kg zamiast 1200 kg i byś miał 500 do ha , a nie 200

Nie rozpaczam że tylko 200 do ha dostanę bo nawóz ogólnie kupiony był po żniwach a tylko we wrześniu paleta dokupiona

Opublikowano
39 minut temu, jan88 napisał:

Średnio pewnie zużywasz tonę saletry na sezon 😂

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v