Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, czesio200 napisał:

No tylko nie do każdego hektara niestety. Druga sprawa że część nawozu kupiłem w sierpniu więc też pełnej kwoty nie dostanę nawet do własnych ha. Ale widzę że rzucili ochłapy ze swoich czyli z naszych i ludzie zadowoleni jak ta lala.

Jak nie do każdego ha ? przecież jest do każdego ha do którego składasz o dopłaty  obszarowe. Druga sprawa , ja miałem całość , 100% nawozów kupionych właśnie w lipcu i sierpniu , ale kupiłem teraz w maju specjalnie pod dopłaty  7 ton polifoski , żeby mieć pod rzepak i pszenicę po żniwach , bo co im będę darował, jak i tak by trzeba coś teraz kupić 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano

Przyjdzie zima a cyrk się zacznie węgiel o 200-300%do góry gas też.. oj te sankcje nam wszystkim bokiem wyjdą.. a propo dopłat do nawozów to agencja wypłaca w kolejności od złożenia wniosku czy chybił trafił? 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Marcin133 napisał:

Oddaj w dzierżawę i po bólu zero kosztów, same zyski😉

Tak chce zrobić. Jak jesteś przytomny i policzysz, to wiesz czemu tak jest.

Opublikowano
8 godzin temu, Przemq napisał:

Przyjdzie zima a cyrk się zacznie węgiel o 200-300%do góry gas też.. oj te sankcje nam wszystkim bokiem wyjdą.. a propo dopłat do nawozów to agencja wypłaca w kolejności od złożenia wniosku czy chybił trafił? 

Składałem wniosek w pierwszym możliwym dniu i w pierwszym możliwym dostałem pieniądze.

Opublikowano

Ja tez składałem w pierwszym dniu i pieniędzy nie mam. I wcale się nie zdziwię jak w mojej agencji wnioski się przekłada w kolejności znajomości.

Opublikowano

Też tak myślałem czy w niektórych agencjach nie będzie pierwszeństwa po znajomości a cena nawozów idzie w górę.. na jesień to dopiero będzie kosmos..

Opublikowano
9 godzin temu, Przemq napisał:

Uwierz mi że nie wszystkim, będą tacy co z Putinem będą handlować i robić gruby hajs, ale to nie będą Polacy.

Opublikowano
11 godzin temu, mysza103 napisał:

Jak nie do każdego ha ? przecież jest do każdego ha do którego składasz o dopłaty  obszarowe. Druga sprawa , ja miałem całość , 100% nawozów kupionych właśnie w lipcu i sierpniu , ale kupiłem teraz w maju specjalnie pod dopłaty  7 ton polifoski , żeby mieć pod rzepak i pszenicę po żniwach , bo co im będę darował, jak i tak by trzeba coś teraz kupić 

Nie do każdego, tylko do 50ha.

Opublikowano
1 minutę temu, mds212 napisał:

Czyli Ty tez :D

Odpowiedział patrząc w lustro. 😁🤭

Opublikowano
3 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nie do każdego, tylko do 50ha.

Ale to to raczej było wiadome i mówione dziesiątki razy że dopłaty do 50 ha , to co ty taki zdziwiony że powyżej 50ha nie dali . Dali do każdego ha o których mówili w pełnej kwocie jaką proponowali

Opublikowano

Nic do Ciebie nie mam,ale przeczytaj dokładnie, co napisałeś: "do każdego ha, do którego składasz o dopłaty". Następnym razem pisz dokładnie. Jak było i miało być doskonale wiem.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nic do Ciebie nie mam,ale przeczytaj dokładnie, co napisałeś: "do każdego ha, do którego składasz o dopłaty". Następnym razem pisz dokładnie. Jak było i miało być doskonale wiem.

No przecież tak jest , a to że do 50ha to raczej szkoda dopisywać , bo raczej każdy o tym wie.

Opublikowano
Przed chwilą, misiekk45 napisał:

Dwa skład ceny z wczoraj EKU: saletra: 3700-3750, RSM 32: 3250-3300, RSM 26: 2800, mocznik bez inh: 5100

A można dostać bez inhibitora?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mysza103 napisał:

No przecież tak jest , a to że do 50ha to raczej szkoda dopisywać , bo raczej każdy o tym wie.

Tak jest, ale czesio miał na myśli pewnie aspekt tego że nie każdy miał faktury na ten limit a dokupować nawozu na przyszły  rok pewnie nie chciał jak był  po prawie 4 tyś. Dlatego nie każdemu wyjdzie 500 do ha.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Zobaczcie jak te wszystkie „dopłaty” i „dawanie” ochłapów działa na społeczeństwo i poróżnia ludzi. Sami tutaj jeden na drugiego najeżdża i próbuje udowodnić kto jest lepszy i mądrzejszy. Obecnej władzy o to chodzi aby społeczeństwo się kłóciło i nie jednoczyło. Brak jedności i jednomyślności jest na ręke władzy. No bo co zrobi jednostka? Gdyby wszyscy rolnicy w PL się zjednoczyli i robili to co robią teraz rolnicy za granicą, to mielibyśmy jakąś siłe przebicia, ale u nas to nie jest możliwe niestety… I tak jest w każdej warstwie społecznej na dziś dzień, nikt sie nie potrafi zjednoczyć, bo tak mocno poróżnili nas wszystkich, że każdy z boku patrzy na drugiego. 

• Like 4
Opublikowano
Pcheella napisał:

Przed chwilą, misiekk45 napisał: Dwa skład ceny z wczoraj EKU: saletra: 3700-3750, RSM 32: 3250-3300, RSM 26: 2800, mocznik bez inh: 5100 A można dostać bez inhibitora?

Tylko taki mają. z inhibitorem ponoć ma być w sierpniu

Opublikowano
23 minuty temu, Pcheella napisał:

A można dostać bez inhibitora?

Nie zagłębiałem się w to, ale u nas na składzie był w workach po 25 kg, z napisem. "Przeznaczony do nawożenia nalistnego"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v