Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, Troker1979 napisał:

ale jak w następnym roku cena azotów i npk będzie podobna lub niewiele większa to i 1000 do hektara rząd da ale nikt nawet w 10 procentach nie wykorzysta

według mnie nie masz racji ,a jesli to się sprawdzi to za kikanaście lat koniec świata

Opublikowano

1200 zł za jęczmień po żniwach to nie najgorsza cena dla tego co złożył o dopłaty do nawozu ale jak ktoś nie składał to już słaba cena moim zdaniem.

Ja sprzedałem w zeszłym tygodniu mieszankę (ok.80% jęczmień i 20 %owies) po 1450 zł brutto. Kupił facet który ma świnie. 

Ceny nawozu spadną bardzo jak się skończy przyjmowanie wniosków o dopłaty.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

U nas dużo się sprzedaje żyta /pszenżyta i patrze na niektóre pola i wątpię aby było 3t z hektara...

Jeszcze niech trochę  posuszy to jak 2 t będzie to ludzie będą się cieszyć. Na lżejszych kawałkach u nas już rurki że zbóż , a jeszcze liścia flagowego nie ma. 

Opublikowano
4 minuty temu, maroko napisał:

1200 zł za jęczmień po żniwach to nie najgorsza cena dla tego co złożył o dopłaty do nawozu ale jak ktoś nie składał to już słaba cena moim zdaniem.

Ja sprzedałem w zeszłym tygodniu mieszankę (ok.80% jęczmień i 20 %owies) po 1450 zł brutto. Kupił facet który ma świnie. 

Ceny nawozu spadną bardzo jak się skończy przyjmowanie wniosków o dopłaty.

A niby dlaczego tak bardzo spadną? Jaki powód?

Opublikowano
11 godzin temu, Taurus83 napisał:

Zamawiał ktoś już azot na nowy sezon ? 3640 saletra i 3160 rsm 32 dobra cena ? 

Nic nie zamawiam. Rzepaki miejscami już więdną, zboża podobnie. Jak tak dalej będzie nie myślę o żadnych nawozach ani chemi na przyszły rok, aby na chleb było.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, krilan06 napisał:

Nie wiem czy ktoś to już linkował ale minister Kowalczyk powiedział że niemieccy rolnicy zazdroszczą polskim tego jak rząd sie nimi opiekuje 🙆‍♂️🤯😂

Zaraz Cię zjedza jak to kochana partia nie jest i ile to nie robi.. ehhh głupim narodem się łatwo steruje i w takie manipulacje naprawdę niektórzy wierzą.. 

Edytowane przez Kubawww
  • Like 2
Opublikowano

Znam kilku germańców i żaden mi nie zazdrości 😋

Opublikowano
13 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Mogłeś kupić przed 15 na dopłaty to miałbyś po 900 zł saletrę jak miałeś faktury

Obawiam się że limit wyczerpałem. Teraz liczę na nowy program nawozy + albo żeby minister za darmo mi nawóz przywiózł. Nie dużo. Tira rsm'u, półtora max. I Tira npk do tego, zapomniałbym...

• Haha 1
Opublikowano

Obracaliśmy tysiącami a teraz będziemy obracać milionami, różnica będzie w portfelu  bo kasa się nie będzie mieścić ale i tak za dużo się za to nie kupi. Jeśli nawozy nie stanieją to jak napisał Miwigos będzie koniec świata, w kieszeni będzie zostawać coraz mniej aż będą problemy z wypłacalnością.

Opublikowano

I cyk nasz rząd znowu dyma rolnika. Na obiecywali dopłat do nawozów. 500/ha już każdy liczy na co to wyda. Jak nie miał nawozu to kupił bo mu oddadzą. Nie patrząc na cenę. Żebyście się czasem nie zdziwili jak suma sumaru wyjdzie po 100 zł do hektara i rząd znowu zrobił nagonke jak wydrzeć pieniążki. I udało się brawo wy 👏 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Damianek20 napisał:

ONZ lobbuje za dopuszczeniem nawozów z Rosji i Białorusi na rynek w zamian za odstąpienie blokady zboża z Ukrainy. 

jak to sami rosjanie ograniczyli eksport nawozów azotowych .

Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

jak to sami rosjanie ograniczyli eksport nawozów azotowych .

Większość firm sprowadzających nawozy ze wschodu trafiło na Polską listę sankcyjną pod koniec kwietnia. Dlatego nie dziwcie się że nawozy NPK będą tylko drożały....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v