Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Tigon napisał:

"Rosja wstrzymała dostawy gazu do Polski w ramach kontraktu jamalskiego - podaje portal Onet.pl na podstawie swoich źródeł. W Ministerstwie Klimatu miał zebrać się w związku z tym sztab kryzysowy. Jak na razie nie ma żadnego oficjalnego komunikatu w tej sprawie. Decyzja Rosjan może być jednak pokłosiem faktu, iż Polska odmówiła zapłacenia za dostawy w rublach."

Morawiecki gardłuje by nie kupować gazu z Rosji to ma co chciał

47 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie trzeba mieć faktury na stary nawóz na ten od września droższy trzeba .

I złożony wniosek o płatności obszarowe

Opublikowano
2 godziny temu, korasss napisał:

Korn kali i ultra 8 też się łapie na dopłaty?

Do ultry to tylko kara może być że ruskie wspierasz 🤭

1 godzinę temu, ursusek1614 napisał:

Czyli darmozjady co pola oddali w dzierżawę też dostaną dopłatę do nawozu 🤔

USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--494855131.jpeg

55 minut temu, damianzetor9540 napisał:

Przecież piszą że nie trzeba mieć dowodu zakupu

Boże widzisz i nie grzmisz..... 

Nie dziwota że w mieście mają chłopów za idiotów.......

Nie potraficie przeczytać krótkiego rozporządzenia ze zrozumieniem?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Czyli  co tylko faktura za nawóz 2021/22 i ewentualnie 20/21 i wniosek o dopłaty 22 roku. To właściciele ziemi składający wniosek o dopłaty 22 roku i nie nie kupujący nawozów(nie uprawiających tej ziemi)  nie dostaną dopłaty  do nawozu? 

To skandal gdzie jest prawo własności ,gdzie  prawo i sprawiedliwość? Ktoś przecież wysypał nawóz na pole i powinien oddać te pieniądze właścicielowi pola 🤣🤣🤣🤣🤣🤯🤯🤯🤯

Edytowane przez rollo29
Opublikowano

No jesteśmy zabezpieczeni tak że ruchać nas można bez zabezpieczenia. 

Kupione butle na zapas po 75zł. Rozważałem szybki zakup azotu ale odpuszczam. 

Ostatnia cena saletry u mnie 3800.

Opublikowano (edytowane)

będę potrzebował azotun na łąki na drugi pokos na pierwszą połowę czerwca. Limit wykorzystany i miałem czekać ale jak kurki zakręcone to będzie teraz sraczka i taniej pewnie nie będzie?

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano
1 minutę temu, Troker1979 napisał:

będę potrzebował azotun na łąki na drugi pokos na pierwszą połowę czerwca. Limit wykorzystany i miałem czekać ale jak kurki zakręcone to będzie teraz sraczka i taniej pewnie nie będzie?

Nie mam pojęcia ja kupił 😛😛

Opublikowano

Jak myslicie co lepiej wyjdzie kupic w przewadze pod dopłaty polifoske 6 czy saletre?Na ten sezon azot mam na przyszly żadnych zapasów. Wiecie moze czy jakbym kupił wschodnie NPK plantavite albo ultra to nie przyjmą do dopłaty bo teraz wszystko wschodnie to złe? 

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

No i masz. Kolejny co czyta wybiórczo.🤣

Rychłego ożenku życzę. Odejdzie Ci zarządzanie budżetem z głowy, będziesz miał więcej czasu na pracę 🤭

Wzbraniam się jak na razie skutecznie przed rozporządcą finansowym w domu 😉

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Powiem Ci że ludzi dopadła sraczka, i kupują 

Aa ja myslał, że Ty też popuścił, nakupił i teraz się podsmiewasz ze mnie... 😉 Ja kupię bo mi przybrakło, a z tego co liczyłem to wyjdzie ok. Nie wiadomo czy te stawki zostaną. 

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

skąd brałeś? o polifoske nie pytałeś?

Kuczyńska Biała Podlaska.

Nie pytałem bo kupiłem miesiąc temu po 3,5tyś

3 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

skąd brałeś? o polifoske nie pytałeś?

Kuczyńska Biała Podlaska.

Nie pytałem bo kupiłem miesiąc temu po 3,5tyś

Opublikowano (edytowane)

Polifoska 6 dziś po 4 000 zł/t

Cena za nią z rozporządzenia to 1852,62 zł czy 2227,20 zł ? Bo jedno to nawozy wieloskładnikowe NPK a drugie nawozy NPK z mikroelementami a ona przecież zawiera jeszcze siarkę.

Chociaż siarka to makroelement właściwie...

Edytowane przez maroko
Opublikowano

Przy tych cenach nawozów i zbóż, opłaci się kupić saletrę na kłos po 3600? Na oziminy poszedł big bag saletrzaku po starej cenie i zastanawiam się czy warto pod zwrot kupić saletrę. Pod ten cały zwrot kizeryt się zalicza?

Opublikowano

Przecież po zwrocie będziesz miał tą saletrę po 1200 z hakiem. Warto???

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ruscy zakręcili nam kurek z gazem. Pinokio w końcu doprosił się sankcji. Ciekawe jak jurto z cenami nawozów?

Sam zes k**wa jest Pinokio nalesnikowaty 😂😂😂😂😂😂

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v