Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pitraszek napisał:

Wiele już zrobił

A czy konkretnie?

Poważnie pytam, bo kompletnie nie śledzę jego poczynań, tylko parę razy gdzieś w internetach go widziałem.  Sprawiał wrażenie zwykłego krzykacza, parę okrągłych haselek populistycznych i tak w kółko. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

I przez takich właśnie paliwo zdrożało, to samo z nawozami i SOR

Z moimi hektarami to nawet nikt tego nie odczuł. Zawsze kupuję nawóz na cały sezon w styczniu czy w lutym. Potem dokupuje na drugi pokos trawy oraz na truskawki. Środki ochrony roślin kupuje na bieżąco w zależności od pogody i zagrożenia patogenami czy owadami. 

Opublikowano
yaroslaw napisał:

2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

@GRZES1545 a co byś proponował żeby ten naród zrobił , niestety rolnicy są bardzo podzieleni przez polityków zaślepieni żądza zysku , zawistni itd teraz to trzeba człowieka z ogromną charyzmą ażeby zjednoczył rolników i dbał o nasze interesy , na to trzeba chyba cudu 

Po cichu myślę o Kołodziejczyku , 🤔 może on 

Myśl  sobie  tak  dalej   ale  jeszcze  ciszej   -   gostek  totalnie  nie  budzi mojego  zaufania  , pełno  go  wszędzie  tam  gdzie  w tani  sposób  można  zyskać  rozgłos   .

A kto budzi Twoje zaufanie? jest jakikolwiek polityk? Ja uważam, że aktualne to jedyna alternatywa, bo jako jedyny nagłaśnia nasze problemy i jak nas wszyscy dymają.

• Like 2
Opublikowano

Brutalna prawda jest taka że większość ludzi na wsi to prości ludzie a takimi najłatwiej manipulować, i na tym bazują ludzie pokroju Kołodziejczaka i całej tej Agrouni.

Przez chwilę obserwowałem ten twór i bardzo szybko stwierdziłem że poza chęcią dorwania się do koryta, nie ma tam nic więcej.

Każdy głupi potrafi iść do Biedronki w kwietniu , robić awanturę i pokazywać że młode ziemniaki i papryka nie są Polskie , ale tylko mądry zastanowi się czy w tym czasie są młode Polskie.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

Ale nie w najbliższym czasie

Nigdy nie mów nigdy. Ten rok jest dobry do spekulacji. Chociaż z drugiej strony ropa była 8 zł i nikt nie strajkował

Opublikowano
11 minut temu, Maniekkkk napisał:

Brutalna prawda jest taka że większość ludzi na wsi to prości ludzie a takimi najłatwiej manipulować, i na tym bazują ludzie pokroju Kołodziejczaka i całej tej Agrouni.

Przez chwilę obserwowałem ten twór i bardzo szybko stwierdziłem że poza chęcią dorwania się do koryta, nie ma tam nic więcej.

Każdy głupi potrafi iść do Biedronki w kwietniu , robić awanturę i pokazywać że młode ziemniaki i papryka nie są Polskie , ale tylko mądry zastanowi się czy w tym czasie są młode Polskie.

a po co sprzedawać młode jak można stare polskie, pozatym te młode z zagranicy to nic nie warte

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, VonVegans napisał:

Polifoska 8 5900

Saletra 4800

Węgiel 2200 

złoto 8300

Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.04.2022 o 21:39, yaroslaw napisał:

Wyczuwam ogromny  ból  d*py  ,   niestety  ci  co  plony  sprzedali  po żniwach  a  zakup  nawozów  odłożyli  na  później  czują  się  wydymani    i  szukają  winnych   -  doradzam  spojrzeć w lustro  a  winny  się  znajdzie  .  Drogo  jest  że  głowa  mała  to  fakt    ale   drogo  jest  wszędzie    , tam  gdzie  nie mają  PISu  też  .

Przykro mi, że cię aż tak boli, że wyczuwasz. Ale wiesz tu się nie chwal bo nit ci nie pomoże. Trzeba udać się do specjalisty.

A tak na powabnie widzę kolejnego internetowego mądrale a raczej głupka. Człowieku ja praktycznie całe swoje zboże z zeszłych żniw jeszcze mam. Nawozy na przyszły sezon tez w zasadzie mam. I to wcale nie po tych ostatnich cenach tylko dużo taniej. Więc skończ te swoje brednie zmyślać. na całe życie tych nawozów i tak nie nakupisz. Więc szkoda, że tak mało rozumiesz. Szkoda, że tak mało rozumiesz z tego co oznaczają duże zyski dla zakładów azotowych kontrolowanych przez państwo. Szkoda, że nie rozumiesz co oznaczają rekordowo wysokie marże na baryłkach nakładane przez polskie rafinerie kontrolowane przez państwo tj pis. Na takich jak ty pis czeka i z takich jak ty potrzebuje. Doją cię aż beret podskakuje a ty nawet tego nie rozumiesz i się cieszysz bo ci powiedzą, że jest tak dobrze jak jeszcze nigdy nie było. I nawet nie rozumiesz, że to ty za tę dobroć musisz płacić. I jeszcze dokładać do bandy urzędasów pisowskich co kradną.

23 godziny temu, tracker napisał:

Jest jeszcze nadzieja, za rok wybory może Donald dojdzie do władzy, podobno ma dać 20 % podwyżki:)

Może i komuś da te podwyżki. Ale co do nawozów i innych środków produkcji. Za jego czasów tak ceny nie szalały.

21 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Wielu zachwyca się wysokimi zyskami Grupy Azoty, ale mi się wydaje, że przy cenach nawozów azotowych z tego sezonu wcale to nie jest tak dużo. Sporo marży mogą dokładać dystrybutorzy i być może muszą dzielić się z kim trzeba. Jako spółka ze sporym udziałem Skarbu Państwa, GA nie powinna mieć prawa do zasłaniania się tajemnicą handlową. Gdyby wyciekły ceny nawozów dla dystrybutorów to wielu mogłaby opaść szczęka do samej podłogi, a PiS przegrałby kolejne wybory z kretesem.

Ładnie oszukujesz sam siebie. Widzę kolejny pogubiony w rzeczywistości wyborca pisu? Ty serio nie rozumiesz czy tylko udajesz? Przecież jak zyski rosną i ceny gazu i innych środków do produkcji nawozu rosną. To ceny dla dystrybutorów też muszą rosnąć. Naprawdę tego nie rozumiesz. To tak jak z rekordowymi marżami polskich rafinerii. Pomimo, że ceny ropy naftowej/baryłki rosną. To i marże rosną. Więc mało, że rosną koszty produkcji to zakłady azotowe czy rafinerie kroją więcej za produkt podnosząc cenę i wszystkich oszukują, że to przez droga ropę. Dla takich firm jak zakłady azotowe czy rafinerie taka sytuacja to złoty czas. Bo pod przykrywką wojny i tego, że wszystko drożeje można kroić klienta jak się chce. A zakłady nawozowe czy rafinerie kontroluje polski rząd tj pis.

16 godzin temu, GRZES1545 napisał:

To mi teraz wytłumaczcie te nagłe  spadki cen, kto kogo robi w ch*ja? Kolejny raz zrobili rolników...tak jak w okresie Bożego Narodzenia. Złodziejstwo w biały dzień i cisza, naród śpi dalej.

Nagłe skoki cen to wykorzystanie przez kontrolujący spółki nawozowe czy rafinerie pis okazji by oskubać społeczeństwo. Socjalizm i rozdawnictwo kosztuje. Wiec społeczeństwo musi płacić za to co im pis daje. A w czasie wojny jest to łatwe zadanie bo wszystko można wytłumaczyć, że wojna i Putin i można kroić. Rolnik też musi zacząć dokładać się do socjalizmu pisowskigo drogo płacąc za nawozy. Musi pisowi dać kasę na te wszystkie plusy. Na te 13 i 14 emerytury. Przecież rząd musi tę kasę skądś brać. Samo dodrukowanie nie wystarczy bo inflacja i tak już galopuje.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 5
  • Thanks 2
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

Człowieku ja praktycznie całe swoje zboże z zeszłych żniw jeszcze mam. Nawozy na przyszły sezon tez w zasadzie mam.

Tak z ciekawości. Ile hektarów posiadasz na własność? 🤔

Opublikowano
10 godzin temu, VonVegans napisał:

Polifoska 8 5900

Saletra 4800

Węgiel 2200 

Poli była po 1700 zł , saletra po 1000 zł a węgiel po 700 zł i to nie wszystkich było stać kupić a teraz , kiedy to szaleństwo minie ?

Opublikowano
21 minut temu, stach12 napisał:

hubertuss

zboże masz nie sprzedane , nawóz na 2 lata i gówniarzu wrzeszczysz że drogi  nawóz ???

I ty stary w bajki wierzysz?🤣🤦‍♂️

11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

kiedy to szaleństwo minie ?

Jak Tusk powróci na białym koniu😆

• Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Poli była po 1700 zł , saletra po 1000 zł a węgiel po 700 zł i to nie wszystkich było stać kupić a teraz , kiedy to szaleństwo minie ?

Jak ludziom kasa się skończy, a puki co kupujących jest to i ceny są jakie są.

• Like 1
Opublikowano

W h*ja nie jednego załadowali z tymi cenami nawozów jak tak nakupią tanich po 4,5 tyś a Ukraina pszenicy  dośle i kukurydzy przez Polskę to nie wiem czy te koszta się wrócą .

• Like 1
Opublikowano

dośle i rosja okrężnymi drogami. wielkie sankcje były dawno a towary jeździły. nasze pajace prorosyjskie już drogi znajdą. jedno krzyczą drugie robią. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v