Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A kto to wie czy w ogóle będzie. 

Z resztą nie ma poco. tu większość ma bez problemu kasę na środki produkcji na dwa lata w przód, A i magazyny z ziarkiem pękają w szwach bo nawet garść nie sprzedana w oczekiwaniu że będzie jeszcze drożej 🤭

Opublikowano

to zwykla spekulacja- kto ma slabe nerwy lub nie ma zapasu niech kupuje -potem bedzie taniej bo mniejsza konkurencja zostanie..

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

Znam parę osób które biorą dopłaty na ekologię a mimo wszystko normalnie nawozy sieją.. 😏

a zapytaj ich czy cale gospodarstwo jest w ekologii..

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Do saletry tylko ta dopłatą będzie czy amofoski superfosfatu też?

a  to  jest  jakaś  decyzja  w  sprawie  tych dopłat  nawozowych  ?  Bruksela  miała  wczoraj  ogłosić  decyzję  ale  nic  nie  słyszałem

Opublikowano
37 minut temu, masa24 napisał:

Śmiesznie się czyta te wasze głupoty . Przeglądając agrofoto widze ze tu każdy sypie 140 n , zbiera 7-8 t , nawozy kupuje w czerwcu na cały sezon , zboże magazynują i sprzedają w maju , firmy handlujące środkami robią wam cenniki na środki i zjeżdżają 30 % z cen . Gratuluje

Tak było na tym forum zawsze ale w tym roku to chyba 95 % tu piszących ma już wszystko kupione na 10 lat do przodu a jak ktoś się przyzna ze nie ma to od razu ze frajer i przecież mógł kupić jak było tanio 😁

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Dzisiaj był u mnie kolega ok 50ha, nie kupił ani grama nawozu, liczył że potanieje 🙄 gdybyście widzieli jego minę... Jakby miał zaraz do trumny się kłaść 🤪 dorwał dzisiaj coś tam polifoski, ale azotu nie znalazł... Paliwa tak samo nic zapasu...

znam większych co nie mają ani grama kupionego nawozu, i ogólnie dużo w okolicy rolników nie ma

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

No to ja jestem frajer, mam nawozy tylko do pierwszego pokosu traw. 

Zboża ponad 4 tony. Koło 100 bel sianokiszonki, siana i słomy do zapłacenia i zwiezienia. 

Paliwa jakieś 800 litrów 

I sporo planów na ten rok 

Wczoraj mogłem kupić saletrę po 3000 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
19 minut temu, robercikj100 napisał:

Tak było na tym forum zawsze ale w tym roku to chyba 95 % tu piszących ma już wszystko kupione na 10 lat do przodu a jak ktoś się przyzna ze nie ma to od razu ze frajer i przecież mógł kupić jak było tanio 😁

I jeszcze cie zbesztaja żeś bamber dziad na kredytach i nie stać na środki do produkcji a oni wszystko mają i płody rolne nie sprzedane 

• Like 3
Opublikowano

Witam, mam okazję kupić saletrzak po 3tys, nadmienię ze na wiosenne nawożenia kupowałem wcześniej po 2600, ale zastanawiam się czy nie dokupić trochę na 2023,bo może być drozej lub wogole nie będzie. Co sądzicie, może być taniej niż  3 kiedykolwiek? 

Opublikowano

powiat Łosicki brak nawozów w sprzedaży azotowych choć leżą na placu (podobno wyprzedanie) nowe cenniki w piątek Saletrzak był 2830 Saletra była 3100 w nowych cennikach podobno 4 z sprzodu ma być

Opublikowano

he, he to ja :

sor nie mam ale tu przynajmniej tak cena nie wyje.....ła

paliwa tylko ze 300 litrów udało sie w banki kupić po 6 zł

nawozy na szczęście juz sa nawet cześć wysiane 

no i pszenica jest tylko weź wyczuj moment za ile sprzedać ( znając zycie sprzeda sie tanio)

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Dzisiaj był u mnie kolega ok 50ha, nie kupił ani grama nawozu, liczył że potanieje 🙄 gdybyście widzieli jego minę... Jakby miał zaraz do trumny się kłaść 🤪 dorwał dzisiaj coś tam polifoski, ale azotu nie znalazł... Paliwa tak samo nic zapasu...

Zapytaj czy głosował na PiS? 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tobago napisał:

Jeden rok bez npk po wielu latach stosowania nie powinien mocno zredukować plon. 

Tu się mylisz bo potas czy fosfor można odpuścić ale azot raczej nie. 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Zboża ponad 4 tony. Koło 100 bel sianokiszonki, siana i słomy do zapłacenia i zwiezienia. 

Paliwa jakieś 800 litrów 

I ja kupiłem jesienią azot tylko na pierwszy rzut licząc, że do maja stanieje😀 Się kurrr zdziwiłem, ale zobaczymy co będzie dalej. Zapasu kiszonki z kukurydzy na 2 lata, trawy coś się może ukosi. 

Opublikowano
6 minut temu, Dodi napisał:

I ja kupiłem jesienią azot tylko na pierwszy rzut licząc, że do maja stanieje😀 Się kurrr zdziwiłem, ale zobaczymy co będzie dalej. Zapasu kiszonki z kukurydzy na 2 lata, trawy coś się może ukosi. 

U nas jesienią wszystko było wstrzymane 

Ludzie nie mogli npk pod zasiewy kupić 

Mi się udało tone npk wtedy wyrwać po 2200

Resztę kupiłem teraz, 25 lutego 

Kukurydzy to mam do następnej tylko 

Teraz 12 hektarów wpadlo to może jakoś to będzie 

Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

Paliwa jakieś 800 litrów 

Ja przed atakiem putina mogłem i za 2780 tira saletry nabyć ale to za drogo było jak dla mnie teraz to i by sprzedał .

Planów to też sporo miałem , ale się poprzesuwaly albo nieaktualne ...

Ostatnio Agrolok a zresztą już długo saletry nie mają . 

Dziś Ampol-merol ma saletrę ale bez ceny bo nie ich tylko producenta .

• Like 1
Opublikowano
Dnia 8.03.2022 o 12:18, HF86 napisał:

A płaca minimalna? toc to chiba z 400 euro nie będzie. 

tak z tona pszenicy pewnie niedługo. 

wiwat pisdzielcy 😪

Tylko że w momencie wejścia do unii dopłata do hektara była w okolicach minimalnej, a obecnie?

Opublikowano
23 godziny temu, RU68 napisał:

A tu zdziwo np Abramsy napędzane turbiną gazową pali wszystko podobnie ruskie t 90  tyle  że nie jedno gospodarstwo nie spali rocznie tyle ile czołg w 5 godzin

t 80 ma turbinę gazową, to nasi dużo tych abramsów nie będą używać przy takim napędzie xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v