Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gaz i atom uznali  za ekologiczny. 

Jak dobrze pamiętam, do gazu dodają biogaz i powstaje mniej CO2. Poniżej ustalonej emisji i tak się zarabia na ekologii. Dlatego Niemcy chcieli mieć własną nitkę z Rosji, żeby sprzedawać gaz, na całą Unie. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Murphys napisał:

Ciekawe czemu unijne pachołki nie wycofają się z opłat za CO2, jak tak chcą się od ruskiego gazu uniezależnić

ceny opłat za CO2 poleciały już tydzień temu  , tylko to jest spory wpływ do budżetu .

Opublikowano
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

gaz i atom uznali  za ekologiczny. 

mnie ciekawi dlaczego gaz uznali za eko [skoro LPG juz niejest take głeśne eko, aczkolwiek autobusy jezdzą na LPG , sam mam] a drewno już jest BEE bo dymi, ale na pewno nie ma lobby i

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, damian303 napisał:

Mają problemy żeby 200 tyś zmobilizować na Ukrainie, a ty myślisz, że zmobilizują 5mln na wojnę z zachodem.

toć nbawet na tą ukraine brali jak leci z zakładów pracy w mundur na 5 dniowe manewry i ludzi w maliny wpuścili xD

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Bwm w sobotę kupiłem resztę saletry na n2,3 w trawach po 2940zl

Jeden z większych dealerów ga na Podlasiu , dzisiaj sprzedaż wstrzymana od jutra saletra niby 4tys 

Edytowane przez zetorr6441
Opublikowano
13 minut temu, zetorr6441 napisał:

Jeden z większych dealerów ga na Podlasiu , dzisiaj sprzedaż wstrzymana od jutra saletra niby 4tys 

Nie wiem czy dobrze zrobiłem że zrezygnowałem 

Dwie tony mogłem wziąć jeszcze 

Saletry oczywiście 

Drugi skład Saletra 3200🙆‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, leszek1000 napisał:

U nas w mocznikiem problem. Udało się kupić u jednego 3,5t a u drugiego 500kg 🙆‍♂️

Po ile płaciłeś?

Opublikowano
33 minuty temu, zetorr6441 napisał:

Trans-rol? ta, co chwila wstrzymuje, byłem w piątek sprzedaż wstrzymana, kupiłem gdzie indziej, a w sobotę dzwonili z super promocją jedyne 100-150zł więcej jak w piatek na tonie i to tylko w sobotę promocja bo w poniedziałek albo znowu do góry albo wstrzymają sprzedaż.

Opublikowano

jak by tam ciekawszych postów nie było 🤭

Ale mocno źle o GA I naszych niedowladach nie wolno, bo reklamy się skończą 🤫

Opublikowano
8 minut temu, niesamowity90 napisał:

U mnie pierwsze zakupy w tym roku, 1/4 całego zapotrzebowania.

Mocznik 3975

Saletrosan 2950

NPK 9-14-27 2700

5 worków na krzyż, a ile z konta ubyło, pogięło z tymi cenami🤦‍♂️

dlatego w tym sezonie rezygnuje z kuku na rzecz łubinu...

Opublikowano

Ja mam zostawione 5ha orki na wiosnę i nie wiem co tam posiać. Miał być groch. Potem zaczalem się zastanawiać może jednak jęczmień. Teraz już sam nie wiem. Azotu bym nie kupował bo powinno starczyć tylko jakieś PK by się przydało. 
Choc prawdę mówiąc nic bym nie siał bo przez te ceny całkowicie straciłem chęci do pracy. 

• Like 1
Opublikowano

Posiej jeczmień z grochem w mieszance 😃 , mieszankę owsa z grochem słyszałem sam się zastanawiałem ale na razie wymieniam owies ... bo ten co mam lubi legnąć to z grochem by nie zebrał pewnie .

Ale łubin będę siał pod przyszłoroczne nawożenie azotowe ozimin 🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v