Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, toorano napisał:

Sejm odrzucił poprawki. Nie będzie ani dopłat do nawozów ani rekompensat !!!

Jeżeli jest prawda to co piszesz to ten rząd to faktycznie banda kretynow. Najpierw występować o zgodę do UE na dopłaty a porem własny pomysł odrzucić 😊nie wchodzę w to czy te dopłaty do dobry pomysł czy zły tylko w samo ich postępowanie 

• Thanks 1
Opublikowano

ludzie czekali na cuda, A im za to mandaty cowidowe głosują 😆🤣😅

Opublikowano

A już niektórzy planowali na co wydać ten 1000zł/ha😁 jeżeli to prawda to jest jedna dobra decyzja, że nie będzie sztucznej pomocy i kolejnego mieszania w cenie nawozów i propagandy. Swoją drogą miało być chyba na ten cel przeznaczone 140mln, czyli tyle co nic, więc może z 10 zł do ha by wyszło, a gadania o tym 2 miesiące, a obsługa tej całej pomocy byłaby droższa, biura, pensje urzednikow etc😁

A już niektórzy planowali na co wydać ten 1000zł/ha😁 jeżeli to prawda to jest jedna dobra decyzja, że nie będzie sztucznej pomocy i kolejnego mieszania w cenie nawozów i propagandy. Swoją drogą miało być chyba na ten cel przeznaczone 140mln, czyli tyle co nic, więc może z 10 zł do ha by wyszło, a gadania o tym 2 miesiące, a obsługa tej całej pomocy byłaby droższa, biura, pensje urzednikow etc😁

Opublikowano

nikt wam tyle nie da co te pajace mogą obiecać .dizel też 6 dotknąć zdążył dziś 

Opublikowano
29 minut temu, toorano napisał:

No i bardzo dobrze, jedynym celem tej poprawki było bicie piany politycznej i robienie kolejnej afery, jak znam życie to będą teraz darli mor.y że oni chcieli pomóc ale zły rząd odrzucił pomoc.

A teraz fakty , senat wnioskował o 140 milionów złotych pomocy na 19 milionów użytków rolnych (tyle jest w Polsce ) czyli jeśli dobrze liczę to jakieś 7.5 zł słownie siedem złotych pięćdziesiąt groszy do hektara.

Nadal uważacie że źle zrobili odrzucając tą durnotę.........

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano

Jak tak można nie doceniać działań rządu...gdyby nie PiS  nawozy azotowe kosztowały by jeszcze duużo duuużo drożej a głupie chłopy czekają z zakupem a wiosna tuż tuż I KUPIĆ MUSZĄ!. RSM 32   2960-3200

Opublikowano
5 minut temu, Jurniczek napisał:

Jak tak można nie doceniać działań rządu...gdyby nie PiS  nawozy azotowe kosztowały by jeszcze duużo duuużo drożej a głupie chłopy czekają z zakupem a wiosna tuż tuż I KUPIĆ MUSZĄ!. RSM 32   2960-3200

Rozumiem, że to ironia z Twojej strony. Bo jeżeli piszesz serio to... szkoda komentować, brak słów. 

• Root Admin
Opublikowano
Krzys2402 napisał:

W grudniu zamówiony kizeryt w Ampolu to do dziś nie przyjechał, tłumaczą się że nie ma na placu :D

ja zamówiłem w czerwcu, przyjechał w grudniu. dziś odebrałem bo leżal na placu a jechałem po inne nawozy

Opublikowano
13 minut temu, Jurniczek napisał:

A jakie u nich myślenie ....zobaczyli że rolnicy mają kase za zboże to drenaż na całego

Żeby było jasne mam to gdzieś kto rządzi , ważne aby nie wciskali mi durnoty i nie robili ze mnie głupszego niż jestem.....

Jeśli uważasz że gdzieś w UE są tańsze nawozy to bardzo prosimy podziel się z nami tą informacją, wiele osób będzie Ci wdzięcznych.

Opublikowano

Widać przeczytali moje zdanie.

Zaczynam mieć wpływ na politykę🤭🤭🤭

Opublikowano

zamiast dopłaty do nawozów to mandaty na składzie za brak maseczki po dwa tysiące 😂🤣

Opublikowano (edytowane)

Anglia zniosła reżim maseczkowy a nasze orły zaostrzają kary.

Nie zdają sobie sprawy że to niby taka błahostka a będzie raczej głównym gwoździem do trumny. 

Nie podatki, plusy czy nowe łady,  a właśnie takie działania bezpośrednio skierowane na łupienie każdego obywatela pociągnie ich na dno.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Anglia zniosła reżim maseczkowy a nasze orły zaostrzają kary.

Tak właśnie Pawlik Morozow dostał podstawy do zadenuncjowania własnych rodziców. 😂 Zacny wzorzec i wykonanie chwalebne.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v