Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Maniekkkk napisał:

Większość ludzi che mieć więcej i więcej i więcej ,tak to działa ...... Pewnie jakaś część będzie chciała wziąć kasę i spokojnie sobie żyć gdzieś np w Hiszpanii , ale myślę że większość tak samo jak Polscy rolnicy nie potrafi żyć bez pracy.....

To źle kolega myśli. W NL rolnictwo jest traktowane jak każda inna działalność gospodarcza, mająca przynosić wymierne korzyści finansowe. Tam nie ma sentymentów tak jak u nas, bo ziemia była ojca, dziadka, pradziadka, to i ja muszę dozgonnie ją przewalać 😉

Opublikowano
13 minut temu, janusz_zawierucha napisał:

To źle kolega myśli. W NL rolnictwo jest traktowane jak każda inna działalność gospodarcza, mająca przynosić wymierne korzyści finansowe. Tam nie ma sentymentów tak jak u nas, bo ziemia była ojca, dziadka, pradziadka, to i ja muszę dozgonnie ją przewalać 😉

W pewnym momencie tracisz płynność finansową i ziemia dziadka się przyda, ale ktoś już ją wcześniej upłynnił bo przecież nie będzie dokładał

Opublikowano
43 minuty temu, janusz_zawierucha napisał:

Masz absolutną rację, oni traktują rolnictwo jak każdy inny biznes (w tym temacie zgoda)

No ale skoro jest podejście biznesowe, to tym bardziej należy się liczyć z tym że wielu zainwestuje w Polsce, i mając na starcie całkiem nieźle środki , brak obciążeń i wsparcie własnego państwa będą od startu bezkonkurencyjni

Opublikowano
3 godziny temu, Maniekkkk napisał:

Większość ludzi che mieć więcej i więcej i więcej ,tak to działa ...... Pewnie jakaś część będzie chciała wziąć kasę i spokojnie sobie żyć gdzieś np w Hiszpanii , ale myślę że większość tak samo jak Polscy rolnicy nie potrafi żyć bez pracy.....

Na jesieni kupowałem  silosy i płytę  warstwowa z Holandii . I tak troche rozmawialem z gosciem który  rozbiera obory i budynki w Holandii dlaczego wyburzaja cale gospodarswa. To mówił  ze średnia  wieku rolników  w Holandii  to cos ok 60 lat i poprostu nia mają  komu tego przekazać. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zaglub napisał:

ja też nie jestem za dopłatami a jak w gminie ogłoszą że czekają na wnioski to też pierwszy bede stał - bo takie mam prawo

🤣i będziesz głupio pier**lił,ważne co robisz a nie to co głupio kłapiesz dziobem

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

🤣i będziesz głupio pier**lił,ważne co robisz a nie to co głupio kłapiesz dziobem

Jeśli uważasz ze głupio klepie dziobem to współczuje kolego 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, gomez181 napisał:

Panowie jak u was z dostępnością na punktach z azotem? Ogólnie dostępny?

No własnie nie ma.A właściwie jest ale go nie ma

Opublikowano

Komuniści chcą wykończyć prywatne rolnictwo,zawsze tak było oni zawsze mieli takie plany. Dziwi mnie tylko że za Holandię się biorą w pierwszej kolejności myślałem raczej że pierw będą chcieli nasze rolnictwo unicestwić.

Opublikowano
7 minut temu, miwigos napisał:

Czepiali i tyle , nie pamietam żeby przywozili mi salere i mieli pomarańczowe tablice , pasmi spięte bigbagi mało który ma,ale jak ma to tylko ostatnie 5-6 rzędów , z przodu nie zapinają

Na krajówce się nie spina;) Faktycznie nigdy z saletrą nie przyjechał na tablicach.

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie na tym składzie nawozy dostępne. Kierowca przed chwilą był i mówi że ruch mały. Ja np. Wczoraj zamówiłem dziś dostawa, a zawsze się czekało 2-3 tyg. 

Screenshot_20220123-193752.jpg

Edytowane przez limousine
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v