Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, wojak1986 napisał:

Kierowca zawodowy to ma być alternatywa?

Nie wiem jaka będzie, zależy gdzie uda się znaleźć robotę. Ale nie będę "siedział" na doopie i liczył że może jakoś to będzie. Lepiej uprawnienia mieć niż nie mieć chyba, nie?

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Moim sąsiedzi już by piwa pod sklepem nie pili tylko wshisky . Akurat w Holandii dobrze konkurent na rynku warzyw 

I zamiast pić przez kolejne 30 lat, zayebali by się na pierwszej imprezie inauguracyjnej nowy styl życia.

Ponoć wielu milionerów z lotto szybko traci wszystko

Opublikowano

Też tak słyszałem że jak ktoś wygra w lotto to szybko zrobi się bankructem. Raczej by ich okradli pomału. Jeden się u nas upił a był przy kasie tak się sklepowa zakręciła że ta kasę zabrała. Nawet jeden był taki co ma dużo truskawek pojechał na giełdę sprzedał towaru za 50 tys koledzy go upili a on chodził po giełdzie i każdemu pokazywał ile ma. Do domu dużo nie przywiózł

2 minuty temu, rocknrollnik1 napisał:

a niech im dają.Ciekawe czym się to skończy?

Skończy się tym że ziemia pójdzie na skarb państwa a potem dziwnym trafem któryś poseł sprzeda działkę pod inwestycje za grube miliony

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Holendrzy umia się dogadać. Utwórza spółkę kapitałowa i już są liczących graczem na rynku ziemi np: w Polsce lub poza UE czyli na ukrainie. Wyjdą od siebie, przyjdą tutaj lub pójdą dalej na wschód...

Znałem faceta co wygrał w dużego lotka 17 mln zł. Grał całe życie, trafił jedyna szóstkę w kraju.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

BY TAK W POLSCE DAWALI PO 5 MILIONÓW ZA LIKWIDACJĘ GOSPODARSTW DO 20 HA .

biere. kupie sobie ziemi na drugim koncu polski

28 minut temu, Rrolniik napisał:

budynki, wyposażenie ich itp, bez maszyn uprawowych itp.

a kiedy rusza nowy prow?

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

I zamiast pić przez kolejne 30 lat, zayebali by się na pierwszej imprezie inauguracyjnej nowy styl życia.

Ponoć wielu milionerów z lotto szybko traci wszystko

Jeśli dobrze pamiętam to nawet 90% tak kończy. No łatwo przyszło łatwo poszło

Opublikowano

Kupią od tych małych gospodarstw ziemię i sprzedadzą pod budownictwo albo baorowi zza miedzy.

Opublikowano

Piszecie o Holandii i jak zwykle większość z Was widzi jedynie pieniądze 💰💸😱

Zastanówcie się jakie będą skutki takiego działania, abstrahując od tego że to kolejne rozdawnictwo które rujnuje rynek to gdzie jest powiedziane że oni nie będą mogli tych pieniędzy zainwestować w innej części Europy, i otworzyć sobie produkcji np: w Polsce. 

Opublikowano

Chyba by ich po***o zeby otwierac cos w polsce majac taka kase masz spokojne cale zycie bez obowiazkow itd chodz dla mnie nuda nie jest dobra 

No ale te pieniadze pewnie zainwestuja w domy auta itd skorzysta na tym inna galaz gospodarki 

Opublikowano

Większość ludzi che mieć więcej i więcej i więcej ,tak to działa ...... Pewnie jakaś część będzie chciała wziąć kasę i spokojnie sobie żyć gdzieś np w Hiszpanii , ale myślę że większość tak samo jak Polscy rolnicy nie potrafi żyć bez pracy.....

Opublikowano
Dnia 25.01.2022 o 10:13, damianos95 napisał:

To nie bierz doplaty i z glowy tak krzyczysz jak u mnie na wsi na suszowe tez a co to po co na co to starczy grosze dadza wiecej chodzenia jak gmina poinformowala o mozliwosci skladania wnioskow too w 1 i 2 dniu zeby zlozyc wniosek ludzie po 3 godziny stali w kolejce aby pierwszy przed sasiadem bo moze im kasy braknac 

nie rozumiesz podstawowej rzeczy

ja też nie jestem za dopłatami a jak w gminie ogłoszą że czekają na wnioski to też pierwszy bede stał - bo takie mam prawo a że prawo do bani to druga rzecz

obniżenie akcyzy na paliwo - to jest pomoc, ale nie oni będą obniżać vat i "dawać dopłaty"

kolega wyżej napisał w punkt - idealna nauka niezaradności i roszczeniowości

• Haha 1
Opublikowano

Ceny netto, płn-zach Wielkopolska

Saletra 34N 2990/2900

Saletrzak 27N 2760

Saletrosan 26N 2900

Mocznik 3930

Kizeryt 1775

Sól potasowa 2240

Polidap 3650

Azot na pierwszą dawkę zamówiony, co dalej się zobaczy.

• Thanks 1
Opublikowano
misio3p napisał:

Ceny netto, płn-zach Wielkopolska

Saletra 34N 2990/2900

Saletrzak 27N 2760

Saletrosan 26N 2900

Mocznik 3930

Kizeryt 1775

Sól potasowa 2240

Polidap 3650

Azot na pierwszą dawkę zamówiony, co dalej się zobaczy.

sól tania według reszty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v