Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, dzidzia202 napisał:

No mój handlowiec mówił że w styczniu niema żadnej saletry do dyspozycji. Ja się cieszę że w grudniu zamówiłem. Bo jak dalej tak będzie to po co mi saletra na koniec marca w rzepaku. 

Twój handlowiec tak powiada to bzdury gada zmień handlowca  bo robią z was durni .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Wczoraj sąsiad mnie pytał czy bym mu w razie czego. nie pożyczył saletry na pierwszą dawkę bo obdzwonił składy i nigdzie azotu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie - cyrk normalnie

• Confused 1
Opublikowano

Ustawa zamrażająca ceny gazu uchwalona przez Sejm .

Nowe przepisy rozszerzają katalog podmiotów objętych ochroną taryfową do 31 grudnia 2023 r.

Wiec ceny gazu są zamrożone .

A le handlowcy trzymają się jednej zasady nie ma nawozu .

Opublikowano

Są zamrożone ale po jakiej stawce. 

Zamówić mogę ale co mi z tego jak powiedział że nie wie kiedy dojedzie.

Pokazywał aktualny cennik to saletra pisało nie dostępna. Nie mam podstaw żeby mu nie wierzyć chociaż wiem że to nie od niego zależy.

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, dzidzia202 napisał:

Są zamrożone ale po jakiej stawce. 

Zamówić mogę ale co mi z tego jak powiedział że nie wie kiedy dojedzie.

Pokazywał aktualny cennik to saletra pisało nie dostępna. Nie mam podstaw żeby mu nie wierzyć chociaż wiem że to nie od niego zależy.

Nie ma i nie będzie k**wa już to słyszałem nudne jest .

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Ustawa zamrażająca ceny gazu uchwalona przez Sejm .

Nowe przepisy rozszerzają katalog podmiotów objętych ochroną taryfową do 31 grudnia 2023 r.

Wiec ceny gazu są zamrożone .

A le handlowcy trzymają się jednej zasady nie ma nawozu .

Napisz jeszcze dla kogo ceny gazu zostają zamrożone i będzie ok.

Przecież żeby ktoś zapłacił mniej, to ktoś inny musi zapłacić więcej.

Po to Anwil wyskoczył przed świętami z cena za saletrę 4600, żeby Tobie sprzedać  za 2200 :)

Opublikowano

Lokalny skład nawozów. 

Mocznik-3950

Polidap-3570

Saletrzak-2780

Saletrosan-3000

Opublikowano
6 minut temu, Peron napisał:

Napisz jeszcze dla kogo ceny gazu zostają zamrożone i będzie ok.

Przecież żeby ktoś zapłacił mniej, to ktoś inny musi zapłacić więcej.

Po to Anwil wyskoczył przed świętami z cena za saletrę 4600, żeby Tobie sprzedać  za 2200 :)

Nie pilno mi zaczekam na 2200 zł netto jeszcze sporo czasu jest .

Opublikowano
57 minut temu, isentor napisał:

Bzdury gada bo? U mnie ani Procam ani Osadkowski ani lokalne składy saletry nie mają

Osadkowski zbiera zamówienia żeby nie zmoczyć gdyby potaniało, masz saletrę i inne w St. Śleszowie tylko drogo... 

Opublikowano (edytowane)

Dziś rozmawiałem z handlowcem w jednym składzie i mówi że do lutego mają być jeszcze 2 cenniki z Anwil. Ostatnio saletra z 3100 na 3175 podrożała, mocznik 4100, saletrzak 2940. Npk polifoska 6 2960, ultra 8 3030. Także zanim wejdzie obniżka vat to już zdrożeje. Myślę czy ultra 8 teraz nie dokupić po 2810 brutto jest na jednym składzie, bo saletrę po 3100 brutto to już odpuszczam. 

Edytowane przez Norman
Opublikowano

Za ultra 2810 to tak jakbyś kupił polifoskę za 2600, której oczywiście w tych pieniądzach nie dostaniesz.

Opublikowano (edytowane)

To że duże firmy nie mają zapasu azotu to można im wierzyć. Na poprzedni sezon zamawialem z ampolu i dostałem z magazynu. W tym roku zamawialem w grudniu azot przyjechał na początku stycznia prosto z Puław świeżo pakowany. Więc nie każda firma robiła zapasy. Na azot czekałem ponad miesiąc. Każdy robi jak uważa bo jeden może kupić azot od ręki, a drugiemu się to nie uda. 

Edytowane przez maniek0987
  • Root Admin
Opublikowano

Wszystkie zakupy, jakie robiłem całosamochodowe to towar szedł prosto z zakładów. Sprzedający tylko fakturę przerzucał. Transport też był na zlecenie zakładów. Np kupiłem 24t rsm od OSA to OSA wystawiła fakturę a RSM przyjechał prosto z Puław, transportem wynajętym przez Puławy. Polifoska tak samo - jechała prosto z Polic.

Opublikowano

Witam

Jestem ze wsi i żyję z pola , i pomimo tego że wasze problemy mnie nie dotyczą to będąc z tego środowiska w naturalny sposób interesuje się tematem.

Jeśli mogę coś zasugerować to proponuję nie panikować ,bo to tylko od nas zależy czy wróci normalność, naturalne prawo popytu i podaży.

Sugeruje zainteresować się alternatywnymi źródłami nawożenia, gnojówka, gnojowica, nawozy zielone, mocznik uff(jeszcze w grudniu był po 1200) 

Normalność wróci ,to tylko kwestia czasu.

Pozdrawiam

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, yacenty napisał:

Wszystkie zakupy, jakie robiłem całosamochodowe to towar szedł prosto z zakładów. Sprzedający tylko fakturę przerzucał. Transport też był na zlecenie zakładów. Np kupiłem 24t rsm od OSA to OSA wystawiła fakturę a RSM przyjechał prosto z Puław, transportem wynajętym przez Puławy. Polifoska tak samo - jechała prosto z Polic.

Potwierdzam u nas we wrześniu przyjechała saletra to prosto z linii na samochód i do domu, nawet nie była dobrze ugnieciona w worku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v