Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tyle że uff to żadna  nowość, a od rsm czy zwykłego nawozu różni się  troche😬  każdy ratuje się jak może  żeby koszty obniżyć, a faktycznie przy aplikacji niektórzy będą tutaj pewnie niezłe przeklinac.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tyle że uff to żadna  nowość, a od rsm czy zwykłego nawozu różni się  troche😬  każdy ratuje się jak może  żeby koszty obniżyć, a faktycznie przy aplikacji niektórzy będą tutaj pewnie niezłe przeklinac.

No tak ale nie ma co krytykowac wysmiewac tylko trzeba sprobowac zeby wiedziec 😉  ja akurat jestem umowiony we wtorek ze znajomym jade do niego z probka i bedzie proba peletowania tego wynalazku 😉

Opublikowano

Nie wiadomo jak przyswajalność tego uff, ściągane chyba z Norwegi ,jak takie dobre to dlaczego nie wyśieja u siebie ,znajomy kupił ale zamierza to wrzucić do gnojowicy wymieszać i wywieżć , mi  nie pasuje to cudo ,nie wiadomo jakie straty i dokładnie tego nie wysieje ,to tak jak by sypać superfosfat pylisty szufelką z przyczepy tak jak 50 lat temu

Opublikowano
3 minuty temu, arek_124711 napisał:

No tak ale nie ma co krytykowac wysmiewac tylko trzeba sprobowac zeby wiedziec 😉  ja akurat jestem umowiony we wtorek ze znajomym jade do niego z probka i bedzie proba peletowania tego wynalazku 😉

I poco jak kolega @RU68 już pisał że próbował i nic nie wyszło?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Agrest napisał:

I poco jak kolega @RU68 już pisał że próbował i nic nie wyszło?

Nie wiedzialem ze probowal ale to i tak nic nie zmienia bo i tak jestem umowiony to porobimy rozne testy. Poza tym sa rozne peleciarki

36 minut temu, gomez181 napisał:

Coś. By musiało być z tym zrobione żeby szło to jakoś rozsiewaczem rozrzucić inaczej to porażka...

Na wieksza skale to rozsiewacz zmijkowy

Edytowane przez arek_124711
Opublikowano
1 godzinę temu, arek_124711 napisał:

Oj to takie polskie zyczyc komus zle... zaraz przypomnialo mi sie jak ponad 30 lat temu rsm wchodzil co ojciec mowil jak na niego jechali co on za cuda stosuje... oby ci wypalilo 😂. Wytrwalosci w tej zawzietosci 😉

Noo, masz rację, jam ci Polak z krwi i kości 😎

Opublikowano
9 minut temu, jasiuhonda napisał:

Ja myślę że rozsianie tego uff to nie problem przecież można rozsiewaczem do wapna. Problem może być z przyklejaniem do roślin i poparzeniami.

Z zasady amid nie parzy za bardzo

Opublikowano

Ogólnie wziąłem trochę rsm kupiłem. Nie dużo, ale myślę aby na 1 dawkę rozlać 100-150 l a dalej zobaczę co będzie. Pojechałem na skład i byli w szoku, że kto kolwiek przyjechał. Cena 2800, obsługa pokazywała mi, że ogólnie nawozów mają od groma. Tylko klientów nie mają.

Opublikowano
bartekac7 napisał:

Ogólnie wziąłem trochę rsm kupiłem. Nie dużo, ale myślę aby na 1 dawkę rozlać 100-150 l a dalej zobaczę co będzie. Pojechałem na skład i byli w szoku, że kto kolwiek przyjechał. Cena 2800, obsługa pokazywała mi, że ogólnie nawozów mają od groma. Tylko klientów nie mają.

brutto?

Opublikowano
Przed chwilą, ZELKOW napisał:

brutto?

Tak umawialiśmy się gdzieś tutaj, że ceny podajemy brutto. W innym składzie był po 2600, ale mieli już kończówkę.  Chyba z 1000l. Tyle, że on trochę ode mnie oddalony.No i pojechałem do najbliższego. 

Opublikowano
3 godziny temu, arek_124711 napisał:

Nie ma co się zniechęcać mo  że na innej matrycy pójdzie .Pelletowanie to nie taka prosta sprawa jest mnóstwo czynników aby wyszło w miarę trwałe .Ja obecnie jestem na etapie wytrącania tłuszczu  z roztworu -Ale to energochłonne jak suszarnia  

Opublikowano
1 minutę temu, RU68 napisał:

Nie ma co się zniechęcać mo  że na innej matrycy pójdzie .Pelletowanie to nie taka prosta sprawa jest mnóstwo czynników aby wyszło w miarę trwałe .Ja obecnie jestem na etapie wytrącania tłuszczu  z roztworu -Ale to energochłonne jak suszarnia  

W jaki sposob to robisz rozwin

Opublikowano
2 minuty temu, ZELKOW napisał:

Czyli jest w granicach tego co ze znajomym rozmawiałem max 2600netto i nawozu nie zbraknie

U mnie pod Zamościem w koło za rsm 3tyś. Tylko w dwóch znalazłem 2600 i 2800. Aczkolwiek tak. Nawozu nie zabraknie. Tam gdzie ja kupiłem to jest po sufit. Tylko nie ma komu kupić.

Opublikowano

Co mam rozwijać na razie kombinuję .Dopiero jak wam przywiozą to się oczy otwierają -oby na pole nie trzeba zabierać podręcznej szubienicy -psychiatrzy będą mieli zajęcie to pewne ( ku....  i hu....będą się sypać i to gęściej niż ten nawóz) . Widzę to z dnia na dzień coraz gorzej - a miało być kolorowo 

• Like 1
Opublikowano
RU68 napisał:

Co mam rozwijać na razie kombinuję .Dopiero jak wam przywiozą to się oczy otwierają -oby na pole nie trzeba zabierać podręcznej szubienicy -psychiatrzy będą mieli zajęcie to pewne ( ku....  i hu....będą się sypać i to gęściej niż ten nawóz) . Widzę to z dnia na dzień coraz gorzej - a miało być kolorowo 

Nie ma co się dziwić jak zobaczyłem na zdjęciach jak jest z granulacją to od razu odpuściłem temat bo nie mam czasu kombinować i testować ten nawóz, ale tak jak tu wyżej było pisane że z gnojowicą ktoś będzie mieszał i ma aplikator na szer. scieżki to może się udać bo pójdzie z dużą ilością wody oby dobrze tylko rozmieszać

Opublikowano
Przed chwilą, ZELKOW napisał:

Nie ma co się dziwić jak zobaczyłem na zdjęciach jak jest z granulacją 

Jakby tak było to byłby luksus  -niestety najczarniejsze sny tak nie wyglądają jak to będzie wyglądało wiosną - a wiem co piszę 

Opublikowano
12 godzin temu, areqo napisał:

W lokalnym składzie

saletra 3800

saletrzka 3600

polifoska 8 3100 

O więcej już nie pytałem 

Powiedz gościowi niech sobie do butów wsypie za taką cenę. Saletra 50kg w detalu już jest za 2950pln i klientów brak.

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, dzidzia202 napisał:

Żeby nie długo nie było tak że wszystko będzie ale nic nie będzie nasze tylko na kartki nasi rodzice dziadkowie coś o tym wiedzą. Wszystko co potrzeba dostaniemy ale sami nic nie zrobimy.

Kartki to i ja pamiętam na żywność ,alkochol, paliwo.

Opublikowano (edytowane)

a po co kartki , wystarczy się wybrać samemu na zakupu a ludzie sami zaczną oszczedzać , ceny zaczynają być oderwane od zarobków .

Edytowane przez jarecki
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v