Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Dastan napisał:

Bo ja wiem, 20 lat gospodarze i tylko raz wymarzło na większą skalę. Ja nie ubezpieczam , za te 20 lat to nawet jak przyjdzie grad to mam już nazbierane.

U mnie składka na rzepak i zboża na jesień wynosiła od 1,5tys do 1,9tys w tym roku. Ubezpieczam od 8 lat, w tym czasie raz wymarzła mi jedna pszenica dostałem 2,2tys do tego składałem na dotacje klęskowe i w jednym roku 40tys a w drugim 20tys. W tym roku rzepak po 3tys i przy plonie 4ton nie nazbierasz tego co byś dostał z ubezpieczenia. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Daro20 napisał:

Co to za wóz 4 śladowy 🤣🤣🤣

Ładunek duży  to i "psim chodem"  jedzie  żeby  drogi nie  niszczyć

Ilości cało samochodowe

Opublikowano
22 minuty temu, poosa21 napisał:

U mnie składka na rzepak i zboża na jesień wynosiła od 1,5tys do 1,9tys w tym roku. Ubezpieczam od 8 lat, w tym czasie raz wymarzła mi jedna pszenica dostałem 2,2tys do tego składałem na dotacje klęskowe i w jednym roku 40tys a w drugim 20tys. W tym roku rzepak po 3tys i przy plonie 4ton nie nazbierasz tego co byś dostał z ubezpieczenia. 

U mnie też bywały klęski suszowe , ale zawsze urzędy się wymigiwały raportami IMGW z miasta oddalonego o 100km, że opadów było dość xD. Na całe szczeście nie ubezpieczałem, bo bym poniósł jeszcze większe straty. Zaryzykuje i nie będę płakał jak przyjdzie przeorać czy zebrać mniej. Pamiętaj, że to ubezpieczalnie wychodzą na tym na plus, a nie ubezpieczający ;).

Opublikowano
3 godziny temu, magnum123 napisał:

a co za róznica czy siarczan magnezu czy kizeryt dokładnie taka sama jak orius a riza czy tarcza łan itd. niby nie dajesz kizerytu i rosnie bo w zamian dajesz siarczan magnezu. jak to jest dokładnie to samo

A kto pisze że jest różnica? Chyba coś wymyślasz.

Opublikowano
52 minuty temu, mysza103 napisał:

A kto pisze że jest różnica? Chyba coś wymyślasz.

Poczytaj sobie karty charakterystyki i zobacz jakie dane środki mają nośniki, zawartość alkoholi. Orius a Tebu to co innego. Substancja czynna ta sama tylko

Opublikowano

Od suszy nie warto ubezpieczać ,musi nic nie urosnąć żeby wypłacili, może na V-VI kl. warto

Opublikowano

Ceny nawozów w pobliskim składzie: saletra 3150, saletrzak 2900, saletrosan 30 import 3250, mocznik import bez inhibitora 4400 wszystkie ceny brutto. nie wiadomo co robić ja chyba czekam do końca kupie przed samym siewem

Opublikowano
10 minut temu, VonVegans napisał:

Co dzień to lepiej,za tydzień będzie 1500 do hektara

Screenshot_20220105-172205.png

To uroczyście oświadczam że jeśli ten poroniony pomysł wejdzie w życie, to pomimo że mam nawozy, skorzystam z programu i zakupię. A te tanie poczekają na kolejny sezon😁

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To uroczyście oświadczam że jeśli ten poroniony pomysł wejdzie w życie, to pomimo że mam nawozy, skorzystam z programu i zakupię. A te tanie poczekają na kolejny sezon😁

Spokojnie dystybutorzy wiedza wtedy co trzeba zrobić z ceną :)

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, mich18 napisał:

Ceny nawozów w pobliskim składzie: saletra 3150, saletrzak 2900, saletrosan 30 import 3250, mocznik import bez inhibitora 4400 wszystkie ceny brutto. nie wiadomo co robić ja chyba czekam do końca kupie przed samym siewem

Czyli drożeje ? A miało tanieć minister rolnictwa mówił

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v