Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

400 nm to mało, wez taki co ma z 900 to wszystko odkrecisz

Pytanie z cyklu "zima zaskoczyła rolnika". Jaki prostownik z rozruchem polecacie do odpalania ciągnika? Budżetu nie podam bo nie mam pojęcia ile trzeba wyłożyć za sprzęt o dobrym stosunku cena/jakość.

Akumulator + jakaś ładowarka, nawet z Lidla czy Biedronki, pod którą ten akumulator sobie rezerwowo stoi i jest utrzymywany w gotowości. Jak masz kombajn, to wiesz co zrobić, koszt tyle co kable rozruchowe i ładowareczka za poniżej 100 zł ;)  Moim zdaniem, wydawanie kasy na prostownik z rozruchem który kosztuje więcej niż nowy akumulator trochę mija się z celem

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co do niewielkiego przebiegu to jest pare ofert starszych rocznikowo sprzętów, raczej trzeba to brać z przymrużeniem oka.

https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-255-jak-nowy-CID757-IDSkC3k.html - 660 h

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-5245-idealny-stan-nie-pracowal-w-rolnictwie-782mtg-CID757-IDS9ypg.html - 780 h

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-7011-7211-tylko-700mh-ursus-massey-deutz-john-fahr-claas-volvo-CID757-IDShBKl.html - 700 h, tu nawet cena jakaś niska.

Edytowane przez Norman
Opublikowano
30 minut temu, Norman napisał:

@6465 pierdusona chcesz kupić.

Okazja🤭

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, krilan06 napisał:

O matko, 78 tys za małego ferdka? 🤯🙆‍♂️

może podrośnie?? 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Właśnie mi się odechciało

a czemu to tak?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Pafnucy napisał:

a czemu to tak?

A bo jak mam wyrzygac 40tys. I przejechać się nim kilka dni w roku no może kilkanaście. To ja i siątką pojeżdżę. Mechanicznie jest sprawna to jak bym jej kupił opony , trochę farby i bym przy niej popracował to by była lala.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano

a prestiż?

4 minuty temu, 6465 napisał:

A bo jak mam wyrzygac 40tys. I przejechać się nim kilka dni w roku no może kilkanaście. To ja i siątką pojeżdżę.

Opublikowano
Dnia 14.12.2022 o 07:39, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To teraz handlarzem się stałeś 🤔

każdy orze jak może, skoro jestem w szwecji ( aktualnie na święta zjechałem) to dla czego by się nie popróbować, zawsze to jakiś dodatkowy pieniądz a nie zamierzam jakoś okradać czy w uja walić bo i tak wiem że wszystko prędzej czy puźniej do człowieka wraca, a jak jeden i drugi zadowolony to i kontakty się nowe rodzą itd  

Dnia 14.12.2022 o 19:51, Norman napisał:

znajoememu za taką samą dają 120 tys netto, dalej stoi i czeka na odpowiedniego klienta 

Dnia 17.12.2022 o 17:56, szymon09875 napisał:

Listwa dolnego zaczepu nowego typu do c360 potrzebna, ma ktoś tutaj ?

ja mam zapas z c355 tą na półksiężycu pancerna, 

Dnia 18.12.2022 o 16:04, jasiuhonda napisał:

Panowie temat chyba był już tutaj,ale zapytam jeszcze raz. Jaki klucz udarowy kupić na akurat czy na prąd? Który mocniejszy? Ma służyć głównie w warsztacie

jak  masz warsztat to pneumat/elektryk jak rolnik to tylko aku jak ci coś na polu jebnie to może się okazać że zamiast 2 godzin kręcenia masz pół godziny i bez wysiłku  

20 godzin temu, artek27 napisał:

To ja zapytam o wkrętarke jaka byście polecili potrzebuje do wykończenia domu. 

mam parkside i daje rade, piachu nie lubi, ale na święta kupuje udara to się zastanawiam  nad dewalt lub milwuakke 

a i do wszytkich fanów zetorów, za granicą też tak drogo

https://www.blocket.se/annons/gavleborg/zetor_5245/98838462

cena 175 tys SEK co daje mniej więcej 75 tys na miejscu a u nas w pl przy trafionym transporcie to ok 80tys zł 

z resztą możecie szukać, ja moge podjechać ogarnąć to ok 5 tys by kosztowało takie sprowadzenie ciągnika czyli cena w szwecji + 5 tys zł  i macie w ciągu 2 tygodni na podwórku  

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, igor10246 napisał:

a i do wszytkich fanów zetorów, za granicą też tak drogo

i tyż oszukują, bo nie może być z 95.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v