Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-7245-i-zetor-7045-zobacz-CID757-IDSeAvC.html   ten 7245 pochodzi z Truszczyn od kolegi który kupił go za 40000zł pół roku temu robił mu skrzynie i pomalował felgi . Stan jego to cieknący dach oberwana podsufitka wyrwany szyberdach podkład w tylnej oponie   ze względu na pęknięcie . Sprzedał chandlażowi    za 60000zł obecna cena 68500zł  Każdy chce zarobić i kup tu takie cacko                                                                                                                                                                                                                   

Opublikowano
23 godziny temu, daron64 napisał:

@grigaa może Ty podpowiedź ile można za coś takiego, tak realnie, wołać?

a wszyscy tak chwalą hardiego za dostepność części zamiennych a jak co do czego się podliczy to wychodzą chore pieniądze 

moja od jugosłowiańskiego tez leży bo części nie ma dostępnych a szczególnie łożysk a chciałem kiedyś złożyć i do pilmeta zamiast krajowej wsadzić , na złom szkoda a w częściach nie ma zainteresowania

Opublikowano

@konteno

Dostępność części jest - z tym nie ma problemu. Problemem jest kasa jaka trzeba za poszczególne rzeczy dać. Niby przed kupnem patrzyłem ile ci kosztuje itd i się liczyłem z tym, że nie będzie to jak utrzymanie taniego polskiego. Po kupnie niby wszystko działało ok - kupiłem na jesieni, więc tylko go sprawdziłem. A na wiosnę pompa zaczęła pulsować, a z rozdzielacza lać się jak z kaczej d*py. Pewnie jakby wziął się człowiek zebrał, włożył kupkę pieniędzy i to wszystko porobil, to do końca mojej rolniczej, pozal się Boże, kariery by mi to starczyło. Ale ja jakoś nie jestem fanem inwestowania dużej kasy w stare rzeczy. Albo inaczej - przerabiałem inwestowanie w starocie i nam mieszane odczucia co do tego. Jak sam zestaw naprawczy do pompy to okolice 2k, to ja chyba wolę kupić nową pompe z rozdzielaczem za 3k i bez żadnego rzeźbienia, mieć spokój na x lat. 

Części do hardiego widzielem sprzedają ludzie, ale czy inni kupują je za takie pieniądze jak jest powystawiane, to już inna kwestia. 

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-7245-i-zetor-7045-zobacz-CID757-IDSeAvC.html   ten 7245 pochodzi z Truszczyn od kolegi który kupił go za 40000zł pół roku temu robił mu skrzynie i pomalował felgi . Stan jego to cieknący dach oberwana podsufitka wyrwany szyberdach podkład w tylnej oponie   ze względu na pęknięcie . Sprzedał chandlażowi    za 60000zł obecna cena 68500zł  Każdy chce zarobić i kup tu takie cacko                                                                                                                                                                                                                   

Dlatego Zetor to inwestycja na lata która przynosi zyski🤭🤭😁

Opublikowano
15 godzin temu, damianos95 napisał:

Panowie jaka wkrętarkę polecacie do domowych prac w budżecie do 200zl ewentualnie lekko ponad praca głównie w domu 

https://www.centrumspawalnicze.pl/wiertarko-wkretarki/wiertarko-wkretarka-akumulatorowa-energy-18v-graphite.html?gclid=Cj0KCQiAnNacBhDvARIsABnDa6_BAgzhhrIx46BEHNUP2K_63K76vrPCg_VeUKgolJAm1tVdY0d82VYaAibpEALw_wcB

Mam już kilka lat i polecam. Futerko takie że się rozkręca dość mocno i przedłużka 1/4 cała wchodzi więc nasadkami małymi można kręcić. 

Opublikowano
53 minuty temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

No chyba ktoś by miał coś z głową dając za tego sztrucla 68500. Tak swoją drogą to co tego handlarzynę skłoniło do wydania 60000?

Opublikowano
20 minut temu, krilan06 napisał:

No chyba ktoś by miał coś z głową dając za tego sztrucla 68500. Tak swoją drogą to co tego handlarzynę skłoniło do wydania 60000?

Wstawił go o godz 15 za chwilę miał telefon nawciskał mu kitu o stanie ciągnika. Handlarz uznał to za okazie więc natychmiast jechał z lawetą  , a że o godz 16 już ciemno to chyba nie widział co kupuje

• Haha 4
Opublikowano
29 minut temu, Indiana napisał:

Do domowych zastosowań kupi spokojnie.

Może coś polecisz 

55 minut temu, Grzechooo napisał:

do 200zł? serio?

To ma być do amatorskiej pracy skręcić szafkę powiesić obrazek raz na jakiś czas otwór wywiercić w metalu skręcić plotek drewniany wkrętami itp nie kątowa ile jak na budowie 

Wpadła na promocji parkside z Lidla 20v za 229tylko czy warto

Opublikowano
16 minut temu, damianos95 napisał:

Może coś polecisz 

To ma być do amatorskiej pracy skręcić szafkę powiesić obrazek raz na jakiś czas otwór wywiercić w metalu skręcić plotek drewniany wkrętami itp nie kątowa ile jak na budowie 

Warto Syn w pracy ma Parkside 4 lata zawodowo i bateria trzyma ,tylko łozyska wymieniał

Opublikowano

Mam makite, stohra i z biedronki niteo jakieś dwie sztuki z promocji po 60. I te z biedry w domowych pracach najczęściej używane. Mała, poręczna. Do ścian, do mebli, do skręcania desek, wiercenia.

Parkside jest ok.

Opublikowano
48 minut temu, mzk napisał:

Warto Syn w pracy ma Parkside 4 lata zawodowo i bateria trzyma ,tylko łozyska wymieniał

Mógłbyś spytać czy ona ma futerko metalowe czy plastik ? Tylko mi chodzi o ten parkside zielony bo widzę że jest droższy sporo czarny professional

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Może coś polecisz 

Warto. Dla amatora Parksajd jest idealny

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Wstawił go o godz 15 za chwilę miał telefon nawciskał mu kitu o stanie ciągnika. Handlarz uznał to za okazie więc natychmiast jechał z lawetą  , a że o godz 16 już ciemno to chyba nie widział co kupuje

Samo hasło 7245 i każdy się napala . Handlarz się przeliczył 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Warto. Dla amatora Parksajd jest idealny

Mam Parkinsona chyba drugi rok się kończy. Wziąłem co było tanio, bo myślałem, że nie będę tego dużo używał. Dałem niecałe 4stowy z dwiema bateriami i jakimś kompletem wierteł/bitów. Okazało się, że to jedno z najczęściej używanych przez mnie narzędzi teraz. Z minusów to luz na główce (ale nie oszukujemy się, jak ktoś patrzy na parkside, to raczej jest to akceptowalne) i bateria szału nie robi - jakieś wkręty itd to spoko, ale jak trzeba stanąć i wiercić w metalu dłuższą chwilę na obrotach, to moment znika. Poza tym nie mam zastrzeżeń - nigdy nie odmówiła posłuszeństwa, sporo razy spadła z drabiny na beton - żyje i ma się dobrze.

Kurde, biedna tyle dni stała na słońcu, tyle nocy na mrozie, deszczu, śniegu, a wystarczyło coś przełożyc, coś przenieść, coś wy***ać, coś przestawić i jeszcze jest zapas miejsca 

IMG_20221211_152749_copy_3000x1350.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Mógłbyś spytać czy ona ma futerko metalowe czy plastik ? Tylko mi chodzi o ten parkside zielony bo widzę że jest droższy sporo czarny professional

Metalowe 

Opublikowano
1 godzinę temu, griga napisał:

Co do części używanych to jak wystawiasz za 30-40 % ceny nowych to może ktoś się skusi

wystawiałem kiedyś na olx nowe obudowy pomp do opryskiwacza jugosłowiańskiego takie jak w linku

https://agrolkutno.pl/oferta/73-obudowa-pompy-01740002.html

tylko aluminium nie anodowane to za 25% ceny nikt nie chciał , może za pisiont jeszcze spróbuję wystawić w przyszłym roku 

Opublikowano
daron64 napisał:

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał: Warto. Dla amatora Parksajd jest idealny Mam Parkinsona chyba drugi rok się kończy. Wziąłem co było tanio, bo myślałem, że nie będę tego dużo używał. Dałem niecałe 4stowy z dwiema bateriami i jakimś kompletem wierteł/bitów. Okazało się, że to jedno z najczęściej używanych przez mnie narzędzi teraz. Z minusów to luz na główce (ale nie oszukujemy się, jak ktoś patrzy na parkside, to raczej jest to akceptowalne) i bateria szału nie robi - jakieś wkręty itd to spoko,

No właśnie Parkinson za 400 (400zł to nie 200zł) I bateria szału nie robi. Ja już się wyleczyłem z chińszczyzny.

• AgroTeam
Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, griga napisał:

Co do części używanych to jak wystawiasz za 30-40 % ceny nowych to może ktoś się skusi

wystawiałem kiedyś na olx nowe obudowy pomp do opryskiwacza jugosłowiańskiego takie jak w linku

https://agrolkutno.pl/oferta/73-obudowa-pompy-01740002.html

tylko aluminium nie anodowane to za 25% ceny nikt nie chciał , może za pisiont jeszcze spróbuję wystawić w przyszłym roku 

W częściach używanych liczy się to aby była to popularna marka. I niestety awaryjna. Wtedy się sprzedają. Jak wynalazki to cena złomu

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v