Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A wiesz dlaczego tak jest??? Bo całe życie jeden z drugim zajmuje się jednym, nie widzi świata, nie widzi jak mają inni, nie każdy musi doić krowy. 

Można byłoby kupić ciągnik 80-100KM w dużym gabarycie, to byłoby nawet prostsze, bo takich ciągników jest dużo, to najpopularniejszy rozstrzał mocy w sprzedaży, nie trzeba byłoby jeździć na drugi koniec kraju, taki ciągnik kupisz w promieniu 50km od domu. Tylko po co, takich ciągnik przydałby się do orki i do agregatu. Zrobiłby rocznie może 50mtg i resztę czasu by stał. 

Przy warzywach podczas zbiorów na polu jesteś ciągnikiem dwa razy dziennie przez miesiąc, jaki jest sens kupić ciągnik do orki, a potem cały miesiąc jeździć na pole trzydziestką, albo robić opryski których wykonujesz 10-15 na uprawę ciągnikiem typu c330 czy c360 z kabiną która chroni jedynie od deszczu 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 2
Opublikowano
17 godzin temu, daron64 napisał:

Kurde zimno w garażu, nie chce się robić. 

Ktoś coś?

IMG_20221203_121311_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121354_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121406_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121325_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121330_copy_2000x900.jpg

z 2 lata temu wystawiłem na olx też takie gniazda i wtyki i przez dłuższy czas nikt się tym nie interesował 

więc rozebrałem i pojechały na złom 

teraz większość instalacji jest 5 żyłowa 

co do zimno w garażu zakupiłem ostatnio tak nagrzewnice daje ciepło nieźle tylko trzeba uważać żeby się nie podtruc musi być dobra wentylacja

20221129_155351.jpg

Ktoś coś?

z 2 lata temu wystawiłem na olx też takie gniazda i wtyki i przez dłuższy czas nikt się tym nie interesował 

co do zimno w garażu zakupiłem ostatnio tak nagrzewnice daje ciepło nieźle tylko trzeba uważać żeby się nie podtruc musi być dobra wentylacja

Ktoś coś?

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

co do zimno w garażu 

Triche takich gratów mam, że niby widzę, że na olx ludzie wystawiaja, ale czy to się sprzedaje w ogóle to uj wie.

A co do ogrzewania, to tak się przymierzam do zrobienia sobie kozy, ale to musi jeszcze dobrzec :)

Opublikowano
daron64 napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

co do zimno w garażu 

Triche takich gratów mam, że niby widzę, że na olx ludzie wystawiaja, ale czy to się sprzedaje w ogóle to uj wie.

A co do ogrzewania, to tak się przymierzam do zrobienia sobie kozy, ale to musi jeszcze dobrzec :)

też mam taki piecyk z rynku w garażu ale pieprzyc się rozpalać drewno te sprawy a tu odpalam i mam za chwilę ciepło tylko trochę głośna jest i chyba muszę coś pomyśleć może wrzucę ja do wiaty obok garażu a wykuje tylko dziurę w ścianie żeby ciepło dmuchało ale nie wiem czy to będzie ciszej

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

też mam taki piecyk z rynku w garażu ale pieprzyc się rozpalać drewno te sprawy a tu odpalam i mam za chwilę ciepło tylko trochę głośna jest i chyba muszę coś pomyśleć może wrzucę ja do wiaty obok garażu a wykuje tylko dziurę w ścianie żeby ciepło dmuchało ale nie wiem czy to będzie ciszej

Nie będzie ciszej, w dodatku dusisz siie spalinami. Te nagrzewnice tmsa średnie do warsztatu 

Opublikowano

nie wiem czy to nie ściema i po weekendzie ogłoszenia znikną zdjęcia raczej nie robione w Polsce

To jest handlarz od lat handlujący sadownikami, zdjęcia są najczęściej robione jeszcze przed zakupem we Francji,  często ciągnik do obejrzenia za 2-3tygodnie

Opublikowano
Agrest napisał:

nie wiem czy to nie ściema i po weekendzie ogłoszenia znikną zdjęcia raczej nie robione w Polsce

To jest handlarz od lat handlujący sadownikami, zdjęcia są najczęściej robione jeszcze przed zakupem we Francji,  często ciągnik do obejrzenia za 2-3tygodnie

a chyba że tak to się zgadza. tylko też firma zarejestrowana w Bielsko białej ciągniki w Tarczynie taka trochę dziwna sytuacja

• Thanks 1
Opublikowano

To lambo mi się wydaje że stoi już bardzo długo , tak samo jak drugi John z jego ogłoszenia tak że raczej nie takie igły jak napisane w ogloszeniu

• Like 1
Opublikowano

Dziś znaleź coś fajnego w dobrych pieniądzach to trzeba mieć szczęście, jeszcze dwa lata temu do 100 tyś było pełno fajnego sprzętu do wyboru, dziś nawet na zdjęciach te ciągniki wyglądają mało zachęcająco

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

Mam u siebie od ponad 20 lat TN-C w miedzi i nie planuję przerabiać, jakby jeszcze siedziało amelinium to można na TN-S sie przerabiać

@daron64 te okrągłe bolce  to 16 i 32A?  sam po cenie złomu dokupuję takie czasem ale ile te obie z wysyłką u ciebie by wyszły ?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Jakiś link??? 

Niby ogłoszenia przeglądam na bieżąco, ale może coś mi umknęło 

a tego widzieliście blisko https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-deutz-fahr-agrokid-230-CID757-IDQjMLc.html

• Thanks 1
Opublikowano

Byś się zdziwił ,ile to razy nie wiem z kim rozmawiam, normalnie człowieka pierwszy raz widzę i z nikąd nie kojarzę a on wie co ja za jeden i sypie szczegółami .

8 godzin temu, bratrolnika napisał:

To nie znajomy, po prostu ja wiem kto to, on mnie nie zna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v