Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A wiesz dlaczego tak jest??? Bo całe życie jeden z drugim zajmuje się jednym, nie widzi świata, nie widzi jak mają inni, nie każdy musi doić krowy. 

Można byłoby kupić ciągnik 80-100KM w dużym gabarycie, to byłoby nawet prostsze, bo takich ciągników jest dużo, to najpopularniejszy rozstrzał mocy w sprzedaży, nie trzeba byłoby jeździć na drugi koniec kraju, taki ciągnik kupisz w promieniu 50km od domu. Tylko po co, takich ciągnik przydałby się do orki i do agregatu. Zrobiłby rocznie może 50mtg i resztę czasu by stał. 

Przy warzywach podczas zbiorów na polu jesteś ciągnikiem dwa razy dziennie przez miesiąc, jaki jest sens kupić ciągnik do orki, a potem cały miesiąc jeździć na pole trzydziestką, albo robić opryski których wykonujesz 10-15 na uprawę ciągnikiem typu c330 czy c360 z kabiną która chroni jedynie od deszczu 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 2
Opublikowano
17 godzin temu, daron64 napisał:

Kurde zimno w garażu, nie chce się robić. 

Ktoś coś?

IMG_20221203_121311_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121354_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121406_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121325_copy_2000x900.jpg

IMG_20221203_121330_copy_2000x900.jpg

z 2 lata temu wystawiłem na olx też takie gniazda i wtyki i przez dłuższy czas nikt się tym nie interesował 

więc rozebrałem i pojechały na złom 

teraz większość instalacji jest 5 żyłowa 

co do zimno w garażu zakupiłem ostatnio tak nagrzewnice daje ciepło nieźle tylko trzeba uważać żeby się nie podtruc musi być dobra wentylacja

20221129_155351.jpg

Ktoś coś?

z 2 lata temu wystawiłem na olx też takie gniazda i wtyki i przez dłuższy czas nikt się tym nie interesował 

co do zimno w garażu zakupiłem ostatnio tak nagrzewnice daje ciepło nieźle tylko trzeba uważać żeby się nie podtruc musi być dobra wentylacja

Ktoś coś?

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

co do zimno w garażu 

Triche takich gratów mam, że niby widzę, że na olx ludzie wystawiaja, ale czy to się sprzedaje w ogóle to uj wie.

A co do ogrzewania, to tak się przymierzam do zrobienia sobie kozy, ale to musi jeszcze dobrzec :)

Opublikowano
daron64 napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

co do zimno w garażu 

Triche takich gratów mam, że niby widzę, że na olx ludzie wystawiaja, ale czy to się sprzedaje w ogóle to uj wie.

A co do ogrzewania, to tak się przymierzam do zrobienia sobie kozy, ale to musi jeszcze dobrzec :)

też mam taki piecyk z rynku w garażu ale pieprzyc się rozpalać drewno te sprawy a tu odpalam i mam za chwilę ciepło tylko trochę głośna jest i chyba muszę coś pomyśleć może wrzucę ja do wiaty obok garażu a wykuje tylko dziurę w ścianie żeby ciepło dmuchało ale nie wiem czy to będzie ciszej

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

też mam taki piecyk z rynku w garażu ale pieprzyc się rozpalać drewno te sprawy a tu odpalam i mam za chwilę ciepło tylko trochę głośna jest i chyba muszę coś pomyśleć może wrzucę ja do wiaty obok garażu a wykuje tylko dziurę w ścianie żeby ciepło dmuchało ale nie wiem czy to będzie ciszej

Nie będzie ciszej, w dodatku dusisz siie spalinami. Te nagrzewnice tmsa średnie do warsztatu 

Opublikowano

nie wiem czy to nie ściema i po weekendzie ogłoszenia znikną zdjęcia raczej nie robione w Polsce

To jest handlarz od lat handlujący sadownikami, zdjęcia są najczęściej robione jeszcze przed zakupem we Francji,  często ciągnik do obejrzenia za 2-3tygodnie

Opublikowano
Agrest napisał:

nie wiem czy to nie ściema i po weekendzie ogłoszenia znikną zdjęcia raczej nie robione w Polsce

To jest handlarz od lat handlujący sadownikami, zdjęcia są najczęściej robione jeszcze przed zakupem we Francji,  często ciągnik do obejrzenia za 2-3tygodnie

a chyba że tak to się zgadza. tylko też firma zarejestrowana w Bielsko białej ciągniki w Tarczynie taka trochę dziwna sytuacja

• Thanks 1
Opublikowano

To lambo mi się wydaje że stoi już bardzo długo , tak samo jak drugi John z jego ogłoszenia tak że raczej nie takie igły jak napisane w ogloszeniu

• Like 1
Opublikowano

Dziś znaleź coś fajnego w dobrych pieniądzach to trzeba mieć szczęście, jeszcze dwa lata temu do 100 tyś było pełno fajnego sprzętu do wyboru, dziś nawet na zdjęciach te ciągniki wyglądają mało zachęcająco

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

Mam u siebie od ponad 20 lat TN-C w miedzi i nie planuję przerabiać, jakby jeszcze siedziało amelinium to można na TN-S sie przerabiać

@daron64 te okrągłe bolce  to 16 i 32A?  sam po cenie złomu dokupuję takie czasem ale ile te obie z wysyłką u ciebie by wyszły ?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Jakiś link??? 

Niby ogłoszenia przeglądam na bieżąco, ale może coś mi umknęło 

a tego widzieliście blisko https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-deutz-fahr-agrokid-230-CID757-IDQjMLc.html

• Thanks 1
Opublikowano

Byś się zdziwił ,ile to razy nie wiem z kim rozmawiam, normalnie człowieka pierwszy raz widzę i z nikąd nie kojarzę a on wie co ja za jeden i sypie szczegółami .

8 godzin temu, bratrolnika napisał:

To nie znajomy, po prostu ja wiem kto to, on mnie nie zna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v