Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Mnie nie pytaj bo ja całe życie wiaderkował do zasieków w stodole. Głupi byłem głupi zdechnę. 22minuty 5,5t pszenicy wiadrem🤦‍♂️ teraz są efekty.

Odpocząłem jak pobudowałem obecną halę, a teraz ładowarkę, choć w żniwa zawiodła. 

Najlepsze rozwiązanie to pojemny kosz zasypowy i wydajny podajnik kubełkowy.

ja mam zsyp w podłodze przyczepy i żmijkę

Opublikowano

Żmijkę kupiłem chyba dopiero 7 lub 8 lat temu po tym jak mnie odcięło przy rozładunku 😪

Opublikowano

A przez jakieś okno nie da się zsypu zrobić i prosto z kombajna tankować?czy za daleko kawałki?

Opublikowano
14 minut temu, pawel885 napisał:

to szopa nie stodoła, wylej posadzkę przed nią i turem wpychaj najprostsze rozwiązanie 

Żeby to było moje to nie ma problemu. To wynajmowane od sąsiada to nic nie będę kombinował. 

9 minut temu, HF86 napisał:

A przez jakieś okno nie da się zsypu zrobić i prosto z kombajna tankować?czy za daleko kawałki?

Za bardzo pola porozrzucane, bo jak tu koło domu to tak robię. 

Opublikowano

też w tym roku pod jęczmień taki zsyp zrobię i niech za obrotem pod budynkiem sypie. mam nadzieję że będzie co. A jak dobrze w żniwa zapłacą to i na patelni pojedzie bez żalu i pracy 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Nie dla mnie tylko znajomy coś zaczyna szukać ale bez większego przekonania. 

A tak z czystej ciekawości to ile może to ważyć?🤔

Owsa mam w opór to może może i jakiego konia 🐎 sie kupi. 🤭

Ok 1200kg

Jakby co mam identyczny tylko w zielonej farbie i z kompletnym wyposażeniem

Opublikowano

Byłem wczoraj w sklepie i kupiłem. Wiem, że małe gówno, że te małe słabe opinie mają itd, wszystko wiem, wszystko czytałem. No ale przyzwyczajenie chyba do marki (3 piła stihla + kosa). Pochodzi trochę, to dam znać jak się spisuje. 

Tu dla porównania że starą 280. 

Jak odbiorę ms261 z serwisu(regulacja itd), to zwaze obie jak będą zalane i zobaczę jaka różnica w wadze i wrzucę zdjęcie gabarytowo jak się różnią. Na kwicie koło kilograma różnicy. W ręku było czuć jak w sklepie obie brałem.

Dziś tylko parę dech pociąłem żeby zobaczyć jak to to chodzi. Pierwsze odpalenie dość lekko poszło. Silnik, jeśli chodzi o dźwięk, bardziej przypomina stara 280 niż nowsza 261. Jak trochę nią porobie (a mam ambitne zadanie dla niej), to dam znać jak wrażenia. 

Nie miałem w ręku żadnej takiej tańszej pilarki, to ciężko mi się wypowiadac. Do 261 nie ma co porównywać nawet, wszystko takie, jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało, plastikowe. Poziwiom - uwidim.

IMG_20220115_200522_copy_1027x492.jpg

IMG_20220115_200545_copy_836x602.jpg

Opublikowano

To ma być piła do gałęzi i dech, bo 261 dłużej pomachać przy drobnicy, to męczące. Także tutaj tak, rozmiar ma znaczenie :) Patrzyłem jeszcze mniejsze, ale to już totalny plastik 😐 za to najlżejsza, silnik tej samej mocy, co tutaj (2KM), tylko bardziej kompaktowa to 6stow dołożyć by było trzeba 

• AgroTeam
Opublikowano
3 godziny temu, danielursus3p napisał:

Muszę coś kupić kurde bo w stodole przyczepy nie wykipruje, nie wiem na co się zdecydować finalnie. Czy może taśmociąg do tego wykorzystać? Z 50 ton do przewalenia może 60. Co byś poradził? Tylko zaznaczam, że ma to być predka robota, bo czasu małoooo  :(

Kupić ładowarkę i wysypywać przed stodołą.

5 godzin temu, soltys48 napisał:

@PRIMOod tego gościa i od tego siewnika kupiłem znaczniki. Zaczynał od ceny 17900 

Jak szukasz takiego to się odezwij .

Coś jak Twój zestaw

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

To ma być piła do gałęzi i dech, bo 261 dłużej pomachać przy drobnicy, to męczące. Także tutaj tak, rozmiar ma znaczenie :) Patrzyłem jeszcze mniejsze, ale to już totalny plastik 😐 za to najlżejsza, silnik tej samej mocy, co tutaj (2KM), tylko bardziej kompaktowa to 6stow dołożyć by było trzeba 

181 ale ta starsza ojciec kupił już naście lat temu i chodzi do dzisiaj, fajna poręczna piła.

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Ja kupiłem owies do siewu po 90.

Odwidziało mi się i dziś sprzedałem po 125zł🤭

Ot patrz... Nauka nie poszła w las

3 godziny temu, danielursus3p napisał:

Muszę coś kupić kurde bo w stodole przyczepy nie wykipruje, nie wiem na co się zdecydować finalnie. Czy może taśmociąg do tego wykorzystać? Z 50 ton do przewalenia może 60. Co byś poradził? Tylko zaznaczam, że ma to być predka robota, bo czasu małoooo  :(

A proponowałem ssąco tłocząca

6 minut temu, griga napisał:

Coś jak Twój zestaw

Identyczny ,znaczniki miał fajniejsze

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał:

181 ale ta starsza ojciec kupił już naście lat temu i chodzi do dzisiaj, fajna poręczna piła.

Tak Szymonie , mam 180 ładnych parę lat i jestem zadowolony 👍

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Ta nasza 181 to na samym początku jak weszły za 180 była kupiona. Pamiętam jak wujek co w lesie pracuje gadał że to gówno i trzeba było szukać 180. Twierdził że ten napinacz się zaraz rozleci, a rozrusznik z tym wspomaganiem to już wgl porażka. A ojcu pasowała bo po operacji kręgosłupa nie chciał się szarpać przy odpalaniu.

Edit: sory jednak 180 czyli zaraz za 18 one były. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
26 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak Szymonie , mam 180 ładnych parę lat i jestem zadowolony 👍

to ja mam starszy model 018 chyba jeszcze 90 lata i chodzi do dzisiaj, fakt mała prowadnica o 35 ale tnie wszystko

Opublikowano
37 minut temu, griga napisał:

@soltys48

Olać dmuchawy, jak magazyn płaski to nawet głupia UN53 będzie lepsza

Bylo to w firmie co kiedyś robiłem . To nawet wspomagania nie miało. Żeby odpaliło to trzeba było ręczną pompka pół godziny pompować 🤦

• AgroTeam
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Bylo to w firmie co kiedyś robiłem . To nawet wspomagania nie miało. Żeby odpaliło to trzeba było ręczną pompka pół godziny pompować 🤦

To znaczy że mieli złom i tyle.  Co do wspomagania to aż nie chce Mi się wierzyć to czeska myśl a tam to był raczej standard.

Opublikowano (edytowane)

@Agrest nawet opony z tyłu takie same kormoran land pro 🙂 , dodałem do obserwowanych zobaczymy czy to pójdzie ...

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
20 minut temu, Ursus932 napisał:

@Agrest nawet opony z tyłu takie same kormoran land pro 🙂 , dodałem do obserwowanych zobaczymy czy to pójdzie ...

Ja to nawet w pierwszej chwili myślałem że Twój😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v