Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, igor10246 napisał:

jak jest sucho to pierdziel malowanie, tylko jak  stara farma odchodzi to zedrzeć żeby do śruty się nie dostała

@soltys48 kiedy dobierasz kolejne  20ha ???

i Patrzcie na te imadło, ktoś przegrzało trochę 400 zł jeszcze rozumiem ale 1000 ????

269947410_277367154308332_330998639662188172_n.jpg

270190759_479632703587008_6407613746170702320_n.jpg

Odmznajomego kupiłem za 600pomalowane i to wydawało mi się drogo, ale wziąłem bo na miejscu bylo

12 minut temu, kizak napisał:

Kupiłem 2 używki radialki w cenie jednej nowej ,oponki mitas ,cudo ,3 sezony jedna bokiem popękała ,za chwilę druga . Co se w brodę naplułem to moje .  Teraz nowe .Na pewno 6 sezonów nowe wytrzymają .

Ja się tyle naogladalem ogłoszeń, że też miałem kupić już nową. Jakby nie to, że pod nosem się trafiła, to pewnie cultora bym kupiidget blockquote

Edytowane przez daron64
Opublikowano
9 minut temu, migacz napisał:

Jak się pojawiają bąbelki spod głowicy to lepiej zrobić jak najszybciej nie? Jak dłużej będę jeździł to moge nawywijac? Ładowarka robi z 4-5 godzin w miesiącu.

ja tak jeżdżę MTZ-tem 10 lat, że z boku głowicy są bąbelki i lekki zaciek płynu

chyba zależy od silnika

Opublikowano (edytowane)

Tu się bąbelki pojawiają od strony wtrysku. Umyje silnik dobrze, zmienię olej i będę obserwował. I tak planowanie głowicy jakby co i dorabianie uszczelki albo kupno z USA/Anglii. Komplet uszczelek jakbym chciał robić to minimum 200 euro a nie wiadomo co więcej wyjdzie.

Edytowane przez migacz
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, migacz napisał:

Tu się bąbelki pojawiają od strony wtrysku. Umyje silnik dobrze, zmienię olej i będę obserwował. I tak planowanie głowicy jakby co i dorabianie uszczelki albo kupno z USA/Anglii. Komplet uszczelek jakbym chciał robić to minimum 200 euro a nie wiadomo co więcej wyjdzie.

możesz próbować dodać do płynu uszczelniacz, np liqui moly

jak to silnik z komorami wirowymi w głowicy, to nie ma wielkiego niebezpieczeństwa

Edytowane przez jahooo
  • AgroTeam
Opublikowano
migacz napisał:

Słuchajcie forumowicze pytanie takie rozsiewacz do wapna marki bredal jak to wygląda cenowo części użytkowanie i takie tam? Warto położyć na to pieniądze zamiast na Piasta?

@griga podpowiedź coś? Albo ktoś inny.

Jesli do każdego wapna to tylko na pojedynczej taśmie. Te z dwoma ponoć tylko do suchego. Zamiast Piasta lepiej popatrzeć na fortschritt

Opublikowano
6 godzin temu, ZetorMisio napisał:

@soltys48 Ty tu jesteś w stanie przewieść wszystko, ile wyniósł by transport tego agregatu do LLU? https://m.olx.pl/d/oferta/agregat-uprawowy-5-m-fotrschritt-b-231-CID757-IDMZMrm.html?reason=observed_ad

Przeceniasz moje możliwości.

Z obserwacji mogę jedynie napisać ok 1500, ewentualnie mogę podać namiary na gościa który ogarnia takie trasy

2 godziny temu, ZetorMisio napisał:

@pawel885 tylko mam do gościa kawał drogi, na olx pokazuje 514 km,to może być i 600 w realu. Zadzwonić nie zaszkodzi.

A weź zagadaj z @DANDYS on powinien mieć blisko

59 minut temu, igor10246 napisał:

na interenecie jest, wystarczy trochę bardziej wnikliwie poszukać https://www.scribd.com/document/428460144/DEUTZ-FL812-pdf

jak jest sucho to pierdziel malowanie, tylko jak  stara farma odchodzi to zedrzeć żeby do śruty się nie dostała

@soltys48 kiedy dobierasz kolejne  20ha ???

i Patrzcie na te imadło, ktoś przegrzało trochę 400 zł jeszcze rozumiem ale 1000 ????

269947410_277367154308332_330998639662188172_n.jpg

270190759_479632703587008_6407613746170702320_n.jpg

To pole wystawianie jest już ponad 2 lata

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Przeceniasz moje możliwości.

Z obserwacji mogę jedynie napisać ok 1500, ewentualnie mogę podać namiary na gościa który ogarnia takie trasy

A weź zagadaj z @DANDYS on powinien mieć blisko

To nawet 6 tys to cena za taki agregat to tak w miarę chyba? 120 KM poradzi w nim?

Paweł, ponad 1000km na jeden dzień to trochę dużo i czasu może zabraknąć, no a z taką dużą przyczepka bardzo nie pogoni. Trzeba szukać czegoś gdzieś bliżej.

Opublikowano

Da radę,one były robione pod 100-120konne forsze

Kolega ciągał taki z bronami  Renatą 10354

8 minut temu, pawel885 napisał:

wypożycz przyczepkę i sam jedź 

Raczej lawetę a to już koszta, lepiej czasem zlecić transport

Opublikowano
7 minut temu, DANDYS napisał:

ten agregat?

Obejrzeć

4 minuty temu, pawel885 napisał:

przyczepka z osiami pod skrzynią wystarczy , są takie ok 1500dmc więc osobówką pojedzie 

Nie każdym samochodem. Przewieźć taki agregat NIEPEWNĄ przyczepką to nie takie chop siup....

Tu 4.2m

image000000_7.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v