Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, igor10246 napisał:

jeśli chodzi o opryskiwacze to pisz do @griga to jest specjalista, co do wału to zależy od ziem, jak będzie już ramie to można powiesić wszystko, u znajomy przy 400ha kupił podwójnego croscilla i nie zamieniłby na żaden inny, wszystko zależy od gleb

Tylko griga bardziej się orientuję chyba w zachodzie. A ja się właśnie zastanwiam czy brać jakaś lepsza pompę (czyli ponad 2k) czy brać tańsza i olać sprawę. Pewnie bym nie myślał nad tania, ale właśnie w małym opryskiwaczu najtańsza już długo chodzi i bez problemu.

Co do wału to wiesz taki podwójny campbel waży od ch*ja. ebt do tego zrobić ramię, to jeszcze wieżyczka by się przydała, żeby to wytrzymało. 

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Bo drogo.

Przede mną gość brał elementy masku bo miał kuku  i połamał. Mały element około 50cm na 20cm 750zł, maska 8000, gdyby całość skompletować to pewnie ze 12000by wyszło.

To części do aut są tanie

Tak, 365zł.

U korbanka ponad 500, inne już powyżej 700zł.

Materiał ujowy miękki, pasek jak nowy a koło wytarte.

Czemu nie posłuchałeś i na allegro nie zamówiłeś za ułamek tej kwoty???

19 minut temu, galan99 napisał:

Zachodnie plastyki kosztują i części będą jeszcze droższe .

Durnota by tyle płacić .

Naprawić-zle, bo drogo 

Nie naprawić-zle, bo młody traktor a już tak zniszczony

Opublikowano
32 minuty temu, bratrolnika napisał:

Czemu nie posłuchałeś i na allegro nie zamówiłeś za ułamek tej kwoty???

Naprawić-zle, bo drogo 

Nie naprawić-zle, bo młody traktor a już tak zniszczony

Trzeba naprawiać ale cholernie kosztowne jest .

Generalny remat traktora ile by kosztował a ci ci posiadają kiedyś będą naprawiać .

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Bo drogo.

Przede mną gość brał elementy masku bo miał kuku  i połamał. Mały element około 50cm na 20cm 750zł, maska 8000, gdyby całość skompletować to pewnie ze 12000by wyszło.

To części do aut są tanie

Tak, 365zł.

U korbanka ponad 500, inne już powyżej 700zł.

Materiał ujowy miękki, pasek jak nowy a koło wytarte.

No Sławek drogie to , dobrze że nie zgłupiałem i nie kupiłem zachodniego🤭. Sąsiad kupił teraz w styczniu mccormicka ,grzebie tam w nim aż do garażu nie chce wpuścić 🙈

A ja do Zetora pierwsze i narazie  ostatnie zakupy zrobiłem , paczuszka że sklepu agrozeto.pl za 330 zł dziś dotarła z pierdołami  

Opublikowano
15 godzin temu, jacek3773 napisał:

Masz więcej zdj

Sprzedany. 

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

w tych kołach coś jest znajomemu w mc135 z 2005r też jakieś koła dorabiał

Są z plasteliny. Pasek nietknięty a koło wyrobione i pasek się ślizga.

Wymienione, oleje z korniku i case zmienione.

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

31 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A wszystko dojechało czy przekladaliscie pasy? Możesz od razu olej wymienić na ten co Ci dałem

Cos mi się telefon zawiesił. 2 razy pasy dociągnąć musieliśmy i bylo ok. Mam pytanie o prasy bo chyba też grzebiesz w tych gratach,ale to w SMS się odezwę.

Jak coś to pisz postaram się pomóc.

Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał:

Mniemam że to koło jest na pasek wielorowkowy? A może to jest tzw. sprzęgiełko alternatora? to działa podobnie jak torpedo w rowerze w jedną stronę ciągnie w drugą puszcza jezeli tak to nie licz ze taniej kupisz.

Można taniej, zwykle koło rozwiercić pod łożysko kierunkowe. Łożysko dobierasz pod ośkę a koło rozwiercić i masz ze sprzęgłem

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Można taniej, zwykle koło rozwiercić pod łożysko kierunkowe. Łożysko dobierasz pod ośkę a koło rozwiercić i masz ze sprzęgłem

Szymon kiedy siejemy siarczan magnezu?

Opublikowano
36 minut temu, jacor73 napisał:

Marcin @Ursus932, daleko do niego masz?

Do tej 60 ?  małopolskie to kawałek będzie 

41 minut temu, 6465 napisał:

Szymon kiedy siejemy siarczan magnezu?

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Co najmniej 2 tyg przed azotem. Ja jak tylko nie będzie padać to ruszam

U nas to błoto , nie ma szans . Chyba że będzie w nocy z 10 na minusie 

Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie chodziło mi o tego tylko coś nie zalinkowało

https://www.olx.pl/d/oferta/lubin-zolty-slodki-szerokolistny-CID757-IDNPhqa.html

25 minut temu, Ursus932 napisał:

U nas to błoto , nie ma szans . Chyba że będzie w nocy z 10 na minusie 

Dziś poszedłem, to wejść nie można a co mówić o wjechaniu. Tydzień temu śnieg , teraz błoto i jak tu żyć panie premierze

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

U mnie też woda na polach stoi. 

no ludzie kochane. luty jest! co dziwnego? najczęściej o tej porze śniegu pełno bywało. to też woda, tyle że trochi insza....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v