Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, igor10246 napisał:

jeśli chodzi o opryskiwacze to pisz do @griga to jest specjalista, co do wału to zależy od ziem, jak będzie już ramie to można powiesić wszystko, u znajomy przy 400ha kupił podwójnego croscilla i nie zamieniłby na żaden inny, wszystko zależy od gleb

Tylko griga bardziej się orientuję chyba w zachodzie. A ja się właśnie zastanwiam czy brać jakaś lepsza pompę (czyli ponad 2k) czy brać tańsza i olać sprawę. Pewnie bym nie myślał nad tania, ale właśnie w małym opryskiwaczu najtańsza już długo chodzi i bez problemu.

Co do wału to wiesz taki podwójny campbel waży od ch*ja. ebt do tego zrobić ramię, to jeszcze wieżyczka by się przydała, żeby to wytrzymało. 

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Bo drogo.

Przede mną gość brał elementy masku bo miał kuku  i połamał. Mały element około 50cm na 20cm 750zł, maska 8000, gdyby całość skompletować to pewnie ze 12000by wyszło.

To części do aut są tanie

Tak, 365zł.

U korbanka ponad 500, inne już powyżej 700zł.

Materiał ujowy miękki, pasek jak nowy a koło wytarte.

Czemu nie posłuchałeś i na allegro nie zamówiłeś za ułamek tej kwoty???

19 minut temu, galan99 napisał:

Zachodnie plastyki kosztują i części będą jeszcze droższe .

Durnota by tyle płacić .

Naprawić-zle, bo drogo 

Nie naprawić-zle, bo młody traktor a już tak zniszczony

Opublikowano
32 minuty temu, bratrolnika napisał:

Czemu nie posłuchałeś i na allegro nie zamówiłeś za ułamek tej kwoty???

Naprawić-zle, bo drogo 

Nie naprawić-zle, bo młody traktor a już tak zniszczony

Trzeba naprawiać ale cholernie kosztowne jest .

Generalny remat traktora ile by kosztował a ci ci posiadają kiedyś będą naprawiać .

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Bo drogo.

Przede mną gość brał elementy masku bo miał kuku  i połamał. Mały element około 50cm na 20cm 750zł, maska 8000, gdyby całość skompletować to pewnie ze 12000by wyszło.

To części do aut są tanie

Tak, 365zł.

U korbanka ponad 500, inne już powyżej 700zł.

Materiał ujowy miękki, pasek jak nowy a koło wytarte.

No Sławek drogie to , dobrze że nie zgłupiałem i nie kupiłem zachodniego🤭. Sąsiad kupił teraz w styczniu mccormicka ,grzebie tam w nim aż do garażu nie chce wpuścić 🙈

A ja do Zetora pierwsze i narazie  ostatnie zakupy zrobiłem , paczuszka że sklepu agrozeto.pl za 330 zł dziś dotarła z pierdołami  

Opublikowano
15 godzin temu, jacek3773 napisał:

Masz więcej zdj

Sprzedany. 

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

w tych kołach coś jest znajomemu w mc135 z 2005r też jakieś koła dorabiał

Są z plasteliny. Pasek nietknięty a koło wyrobione i pasek się ślizga.

Wymienione, oleje z korniku i case zmienione.

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

31 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A wszystko dojechało czy przekladaliscie pasy? Możesz od razu olej wymienić na ten co Ci dałem

Cos mi się telefon zawiesił. 2 razy pasy dociągnąć musieliśmy i bylo ok. Mam pytanie o prasy bo chyba też grzebiesz w tych gratach,ale to w SMS się odezwę.

Jak coś to pisz postaram się pomóc.

Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał:

Mniemam że to koło jest na pasek wielorowkowy? A może to jest tzw. sprzęgiełko alternatora? to działa podobnie jak torpedo w rowerze w jedną stronę ciągnie w drugą puszcza jezeli tak to nie licz ze taniej kupisz.

Można taniej, zwykle koło rozwiercić pod łożysko kierunkowe. Łożysko dobierasz pod ośkę a koło rozwiercić i masz ze sprzęgłem

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Można taniej, zwykle koło rozwiercić pod łożysko kierunkowe. Łożysko dobierasz pod ośkę a koło rozwiercić i masz ze sprzęgłem

Szymon kiedy siejemy siarczan magnezu?

Opublikowano
36 minut temu, jacor73 napisał:

Marcin @Ursus932, daleko do niego masz?

Do tej 60 ?  małopolskie to kawałek będzie 

41 minut temu, 6465 napisał:

Szymon kiedy siejemy siarczan magnezu?

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Co najmniej 2 tyg przed azotem. Ja jak tylko nie będzie padać to ruszam

U nas to błoto , nie ma szans . Chyba że będzie w nocy z 10 na minusie 

Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie chodziło mi o tego tylko coś nie zalinkowało

https://www.olx.pl/d/oferta/lubin-zolty-slodki-szerokolistny-CID757-IDNPhqa.html

25 minut temu, Ursus932 napisał:

U nas to błoto , nie ma szans . Chyba że będzie w nocy z 10 na minusie 

Dziś poszedłem, to wejść nie można a co mówić o wjechaniu. Tydzień temu śnieg , teraz błoto i jak tu żyć panie premierze

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

U mnie też woda na polach stoi. 

no ludzie kochane. luty jest! co dziwnego? najczęściej o tej porze śniegu pełno bywało. to też woda, tyle że trochi insza....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v