Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ciekawe jak się wchodzi po części do sklepu , z walizką pieniędzy 🤔

A bo do Zetora to części tanie ? Tak to tylko gadają ci co dla nich Zetor jest bogiem i nie ma nic lepszego od 30 letniego Zetora 😉

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

To wielkie grzmoty , nie dla mnie 🙆‍♂️ 

Jak będe żył i nie upadnie rolnictwo to kupuje ursusa 934 i jakiegoś małego  Jona tak do 100 kunia , a szejsiuntki i Zetora pogonie 

Jaki to grzmot ... Normalny ciągnik 👍 tak, jeździłem takim 

• Like 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

2 minuty temu, mirro napisał:

Weż Ty w końcu rozglądaj się za normalnymi ciągnikami.😂  Ten jest w sam raz dla Ciebie i pancerny na dodatek.

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-favorit-816-rufa-CID757-IDNmCsK.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0

Normalny znaczy się jaki?

lux traktor 👍😀

Ursus932 napisał:

11 minut temu, mirro napisał:

Cztery półbiegi pod obciążeniem na mocnych koszach sprzęgłowych z mocnym podnośnikiem i silnikiem co chodził w MAN L200.  To idzie i nie trza się prosić.😂

Ciekawe jak się wchodzi po części do sklepu , z walizką pieniędzy 🤔

nie przesadzaj u mnie znajomy ma takiego piękna bestia 😊

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, TheraRolnik napisał:

A wiesz co jest "ciekawe" w tych ciągnikach ? Jak nie ma powietrza w pneumatyce i go zapalisz to zgaśnie dopiero jak ciśnienie nabije 🙈 możesz kluczyk przekręcić, wszystko się wyłączy a silnik dalej chodzi i zgaśnie dopiero jak ciśnienie nabije do instalacji 

I tak jak w tirach musisz zapalić i czekać aż powietrze nabije żeby ruszyć, powietrza nie ma to hamulec trzyma 

A to już chyba wiadomość niesprawdzona, albo zasłyszana.  Postojówka jest pneumatyczna ale silnik gaszony cewką na pompie niezależnie od ciśnienia powietrza w układzie. Przy braku powietrza kluczem 17 kręcisz śrubę i zwalniasz ręczny. Ręczny zwalnia się kiedy ciśnienie wzrośnie trochę ponad minimalny poziom a czasem stoi tydzień i cisnienie w układzie jest.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zetora pogonie

znaczy wpieprzył się Pan w gruza?

Opublikowano
mirro napisał:

Ja tylko mówię że takich traktorów jak seria 800 Favorit już nie robią. Zadbany, czy nie, to kwestia umowna. Jeżeli jest kompletny i silnik OK to spokojnie do tych 20000 tyś godzin dociągnie.

spokojnie więcej niż 20tys

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A to już chyba wiadomość niesprawdzona, albo zasłyszana.  Postojówka jest pneumatyczna ale silnik gaszony cewką na pompie niezależnie od ciśnienia powietrza w układzie. Przy braku powietrza kluczem 17 kręcisz śrubę i zwalniasz ręczny. Ręczny zwalnia się kiedy ciśnienie wzrośnie trochę ponad minimalny poziom a czasem stoi tydzień i cisnienie w układzie jest.

Sprawdzone bo jeździłem takim 👍 brak powietrza w pneumatyce, odpali się i można kluczyk cofnąć a ciągnik zgaśnie dopiero jak ciśnienia nabije 

Ostatnio byłem oglądać maszyne i gościu miał 818 zacząłem gadać o fendzie i też gadał że ciągnik gaśnie dopiero jak ciśnienie nabije

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, TheraRolnik napisał:

A bo do Zetora to części tanie ? Tak to tylko gadają ci co dla nich Zetor jest bogiem i nie ma nic lepszego od 30 letniego Zetora 😉

Jaki to grzmot ... Normalny ciągnik 👍 tak, jeździłem takim 

A co jest takiego drogiego w zetorze który nie jest na moście carraro🤔 poproszę konkretny przykład 

Dla mnie to zdecydowanie za wielkie 

32 minuty temu, Pafnucy napisał:

znaczy wpieprzył się Pan w gruza?

A skąd , lux chodzi . Serwo muszę tylko poprawić do tura bo ciut luzu ma 

26 minut temu, 6465 napisał:

30tys. Mogę dać.

Może i za tyle , ale za ile to będzie lat to ja nie wiem 😛 narazie to ja nie zamierzam się z nim rozstawać , po niedzieli montuje nówkę tura 😉

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

taaaaa, jaaaasne. by był coś warty, to byś tak nie pisał...:ph34r:

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

A co jest takiego drogiego w zetorze który nie jest na moście carraro🤔 poproszę konkretny przykład 

Dla mnie to zdecydowanie za wielkie 

Może i za tyle , ale za ile to będzie lat to ja nie wiem 😛 narazie to ja nie zamierzam się z nim rozstawać , po niedzieli montuje nówkę tura 😉

https://www.sklepmaniek.pl/glowica-silnika-kompletna-ursus-c-385-6-cyl-czeska-89005509-p-4316.html

https://allegro.pl/oferta/glowica-kpl-z-zaworami-zetor-6cyl-89005509-czeska-8739813287?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_ss&ev_adgr=Czesci_samochodowe&ev_campaign_id=14491971570&gclid=EAIaIQobChMI-YH7-KbS9QIVYwzmCh0lPAsDEAQYASABEgJ2EPD_BwE

Tanio nie jest

Opublikowano
9 godzin temu, pawel885 napisał:

Tobie by pasowała tylko cena nie pasi 

By chłop chciał 3-4 tys to byś nie marudził 

Pewnie masz rację. 

Opublikowano
5 godzin temu, MF675ursus napisał:

Ze starą 920 ma wspólne tylko koła. Silnik Cat- więc będzie drogi w naprawie, skrzynia z rewersem, co w 920 nie występowało (albo było opcją, rzadko spotykaną), kabina już inna, może trochę bardziej komfortowa, ale jakoś nie zaufałbym białoruskim elektronicznym zegarom... W tej mocy i widełkach cenowych to już Farrmtrack wzbudza więcej zaufania

Caterpillar w rolnictwie to nieporozumienie. Jak ktoś ma to pewnie potwierdzi.

4 godziny temu, wlamaj1 napisał:

Nie mam ale się wypowiem. Kiedyś czytałem (chyba) na tym forum, że żeby to działało długo i szczęśliwie to obroty jałowe silnika nie mogą być niższe jak 900 obr/min...

A ja mam/mialem ale się nie wypowiem 😂

Opublikowano
5 minut temu, KaMel napisał:

@Agrest, nie wiem czy już był wcześniej wstawiany.
https://www.otomoto.pl/oferta/deutz-fahr-agro-kid-230-deutz-fahr-agro-kid-230-55km-pierwszy-wlasciciel-dealer-polska-ID6EmiN9.html?

Tuz jest, cena niestety dosyć wysoka, a kolor na Same wskazuje

Obserwuję go już z miesiąc, a prawdopodobnie to ten sam co 2 miesiące wcześniej, tańszy był w innym województwie. Wówczas dzwoniłem miał ktoś rzekomo jechać po niego.

Ale przy tym małym przebiegu był to 2 właściciel, przy czym u tego który sprzedawał ciągnik zrobił 250h.

Po mojemu jest felerny. 

Dziś dwa agrokidy się pojawiły ale ceny według mnie to nieporozumienie

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Caterpillar w rolnictwie to nieporozumienie. Jak ktoś ma to pewnie potwierdzi.

A ja mam/mialem ale się nie wypowiem 😂

a czemu ? niektóre serie Case mają te silniki i ludzie chwalą

Opublikowano

Nie myl Caterpillara z Cumminsem, na filmach u Niezależnego było powiedziane że w Claasach z silnikiem Cata, serwis Claasa nic nie zrobi, Cat ma wyłączność, poza tym układ paliwowy jest kłopotliwy.

Opublikowano

Coś ktoś powie na temat d43 przyczepy ? Jest do kupna z papierem za 7.5 tys niby stan ok nie jechałem bo kawalek mam ale nie wiem jakie ma ona wymiary i jaka ładowność.  Wiem że tylko wywrót na 2 ale jakoś mi na tym nie zależy.  Ile tam się ładuje na nią i jak wytrzymałość ramy np do d47 ?

Opublikowano

aaa, ok, coś wspominali o koparkach

14 minut temu, aezakmi666 napisał:

Coś ktoś powie na temat d43 przyczepy ? Jest do kupna z papierem za 7.5 tys niby stan ok nie jechałem bo kawalek mam ale nie wiem jakie ma ona wymiary i jaka ładowność.  Wiem że tylko wywrót na 2 ale jakoś mi na tym nie zależy.  Ile tam się ładuje na nią i jak wytrzymałość ramy np do d47 ?

D43 to wywrotka na bazie D44, ładowność 3,5t, wąski rozstaw kół, tzw śladówka, dość wysoka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v