Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosyjski czołg T-80U wzmocniony obciążnikami do traktora.

Jak ktoś ma niepotrzebne obciążniki do traktora, to ruskie chętnie przygarną, jakby co.😅

Dnia 29.12.2022 o 11:15, robi57362 napisał:

Panowie jak rozwiązać temat wideł do palet na euro ramke ? nowe 1700 zł żeby użyć 5 razy w roku trochę drogo. Może jakby kupić same widly to by dalo sie zamocować bezposrednio na ramke?

Nie ma sensu tak kombinować.

Dnia 29.12.2022 o 12:09, migacz napisał:

Mi wypalili na złomie płytę z grubej blachy pod wymiar widel. Widły z tego samego złomu. Niestety nie dokończyłem projektu bo przyznali modernizacje i płyta lezy. Ale na tamte czasy wychodziła za 1/3 ceny i 2flaszki dla gościa który palnikiem na złomie robił

Ja mam taką płytę i badziewna widoczność jest przy takim rozwiązaniu. Płyta zasłania i nie widać czy masz wypoziomowane widły. Męczę się z nią bo mi szkoda kasy na ramkę, ale ramka na pewno będzie wygodniejsza.

Dnia 29.12.2022 o 13:50, robi57362 napisał:

no tak szpikulce to nie problem niedaleko mam cmentarz wózków widłowych tylko jak to najprościej i dobrze zaczepić na euroramke

To jak masz dostęp do starych wózków widłowych to najbardziej sensowną opcją będzie zrobić tak jak koledzy niżej radzą.

23 godziny temu, jasiuhonda napisał:

Ja odpaliłem całą karetkę od widlaka Bułgara , dospawalem uszy i jest elegancko można sobie regulować szerokość widel

19 godzin temu, Grzechooo napisał:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

z takim silnikiem ten sortownik zmienia się w Jemioła

Ooooo, całkiem przypadkowo jemioła też mam, jakby ktoś chciał :)

Edytowane przez daron64
Opublikowano
jasiuhonda napisał:

Ja odpaliłem całą karetkę od widlaka Bułgara , dospawalem uszy i jest elegancko można sobie regulować szerokość widel

Grzechooo napisał:

robi57362 napisał:

Panowie jak rozwiązać temat wideł do palet na euro ramke ? nowe 1700 zł żeby użyć 5 razy w roku trochę drogo. Może jakby kupić same widly to by dalo sie zamocować bezposrednio na ramke?

kup karetkę z wózka i wspawaj takie coś i gotowe https://allegro.pl/oferta/zestaw-2x-hak-2x-oczko-euroramka-do-wspawania-12955800408

AS2 napisał:

Dnia 29.12.2022 o 11:15, robi57362 napisał: Panowie jak rozwiązać temat wideł do palet na euro ramke ? nowe 1700 zł żeby użyć 5 razy w roku trochę drogo. Może jakby kupić same widly to by dalo sie zamocować bezposrednio na ramke? Nie ma sensu tak kombinować. Ja mam taką płytę i badziewna widoczność jest przy takim rozwiązaniu. Płyta zasłania i nie widać czy masz wypoziomowane widły. Męczę się z nią bo mi szkoda kasy na ramkę, ale ramka na pewno będzie To jak masz dostęp do starych wózków widłowych to najbardziej sensowną opcją będzie zrobić tak jak koledzy niżej radzą. 23 godziny temu, jasiuhonda napisał: Ja odpaliłem całą karetkę od widlaka Bułgara , dospawalem uszy i jest elegancko można sobie regulować szerokość widel 19 godzin temu, Grzechooo napisał: kup karetkę z wózka i wspawaj takie coś i gotowe https://allegro.pl/oferta/zestaw-2x-hak-2x-oczko-euroramka-do-wspawania-12955800408

popatrzyłem po ogłoszeniach to karetka z wózka 1500 zl dodac uszy to wyjdzie to samo co gotowy paleciak na euro.Chyba że na tym złomie jakoś taniej sie da wyrwać choc wątpię.

Opublikowano
robi57362 napisał:

popatrzyłem po ogłoszeniach to karetka z wózka 1500 zl dodac uszy to wyjdzie to samo co gotowy paleciak na euro.Chyba że na tym złomie jakoś taniej sie da wyrwać choc wątpię.

za 1500 to cały maszt kupisz, Ty chyba z lubelskiego jak się nie mylę? w Chełmie niedaleko cementowni jest facet co rozbiera widlaki.

Opublikowano
Grzechooo napisał:

robi57362 napisał:

za 1500 to cały maszt kupisz, Ty chyba z lubelskiego jak się nie mylę? w Chełmie niedaleko cementowni jest facet co rozbiera widlaki.

wiem caly czas o nim piszę właśnie, ale już teraz nie będę nikomu tyłka zawracał podzwonie w nowym roku co i za ile by miał

Opublikowano

centralny wschód między Łeczna a Wlodawa

szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

wiem caly czas o nim piszę właśnie, ale już teraz nie będę nikomu tyłka zawracał podzwonie w nowym roku co i za ile by miał

Jakie ty okolice dokładnie? 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

Jakie ty okolice dokładnie? 

nie daleko gry o plon 🤭 o to trójmiasto a blisko cyców 🤪😁

Opublikowano

@hubertb

Twoje? Jakiegoś znajomego? Czy tylko tak wrzuciłeś?

Weź Ty mi napisz na priv gdzie wysłać te wiertarki, bo będę wieczorem paczkę wysyłal, to od razu bym i Tobie wrzucił w paczkomat. 

Imię, nazwisko, mail, nr telefonu, jaki paczkomat.

@jacus j/w bo nie podałeś maila, napisałem Ci, ale nie wysłałem (k**wa drugi raz ostatnio, chyba starość mnie dopada 🤦

Opublikowano

Panie, będziesz rzeźbił, kombinował, zaoszczędzisz kilka złotych i finalnie sobie krzywde zrobisz bo rzemiosło ci gdzieś spadnie albo pęknie podczas pracy. 1700zl to grosze za profesjonalny paleciak a jak kupisz to aż sie zdziwisz to jak wielu rzeczy może się przydać. Ostatnio nawet obornik nim ładowałem awaryjnie bo nie mam krokodyla, bele nawet idzie nim wozić. Nie wspomnę już wyrywaniu korzeni i karp z ziemi, przewożeniu różnych ładunków na zawiesiach, i to wszystko prace tylko dla siebie na gospodarce i na podwórku, żadne usługi. Jedna z najlepiej kupionych maszyn czyli tur, łyżka i paleciak.

https://youtu.be/Gje8X1onp6s

Opublikowano
23 godziny temu, robi57362 napisał:

Ostatnio patrzyłem ogłoszenia i wpadły mi w oko widły do palet. Za 2 szt tych zębów czy jak to nazwać 500zł chce. Lubelskie jakby co

Opublikowano
KlimekPL napisał:

Panie, będziesz rzeźbił, kombinował, zaoszczędzisz kilka złotych i finalnie sobie krzywde zrobisz bo rzemiosło ci gdzieś spadnie albo pęknie podczas pracy. 1700zl to grosze za profesjonalny paleciak a jak kupisz to aż sie zdziwisz to jak wielu rzeczy może się przydać. Ostatnio nawet obornik nim ładowałem awaryjnie bo nie mam krokodyla, bele nawet idzie nim wozić. Nie wspomnę już wyrywaniu korzeni i karp z ziemi, przewożeniu różnych ładunków na zawiesiach, i to wszystko prace tylko dla siebie na gospodarce i na podwórku, żadne usługi. Jedna z najlepiej kupionych maszyn czyli tur, łyżka i paleciak.

https://youtu.be/Gje8X1onp6s

coraz bardziej do takiego samego wniosku dochodzę

rafal4610 napisał:

23 godziny temu, robi57362 napisał:

Ostatnio patrzyłem ogłoszenia i wpadły mi w oko widły do palet. Za 2 szt tych zębów czy jak to nazwać 500zł chce. Lubelskie jakby co

z okazjami może by różnie i ja w żadne okazje nie wierzę po kupnie dwoch maszyn w okazyjnych cenach

Opublikowano
12 minut temu, robi57362 napisał:

coraz bardziej do takiego samego wniosku dochodzę

z okazjami może by różnie i ja w żadne okazje nie wierzę po kupnie dwoch maszyn w okazyjnych cenach

Możesz ewentualnie szukać jakiejś używki, albo kupić same widły i uspawać sobie ramkę do nich jeśli koniecznie szukasz oszczędności ale ja bym się w to nie bawił jeśli w grę wchodzi przewożenie znacznych ładunków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v