Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dętka to była w modzie jak ja na kombajn mówiłem bojban 🤪 20-30lat temu u nas na wioskowym skupie... Teraz są wygodne i precyzyjne metody. 

Braciak z sąsiadem 12szt razem do Tykocina czekają już 12 dzień za autem i cisza. Chyba mają bydła.

• Like 1
Opublikowano

Tak dętka ? 

Te wagi jak ustawisz to  odejmują skitkę a po zwarzweniu  odejmują jeszcze raz kalkulatorem i to jest ich czysty zarobek bez kombinowania z  wagą.

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Dętka to była w modzie jak ja na kombajn mówiłem bojban 🤪 20-30lat temu u nas na wioskowym skupie... Teraz są wygodne i precyzyjne metody. 

Braciak z sąsiadem 12szt razem do Tykocina czekają już 12 dzień za autem i cisza. Chyba mają bydła.

Aż 12 dzień? Mi obiecali, że do tygodnia czasu i też z 10sztuk. Może trzeba było od razu pchać wszystko 🤔

Opublikowano

jeszcze znajomy z pól zabiera prosto. 

zapomnieli że zima będzie. 

z tydzień trzeba przeczekać ten zryw. 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Po takim przeciąganiu odbioru, jeszcze telefon z ich strony że są zawaleni towarem i cena w dół. Panika gwarantowana. Świąteczne zbieranie zapasów już się zaczyna?

Nie w tej firmie panie. Były przypadki, że odbiór 3-5dni, w międzyczasie cena wzrosła to i dorzucili do ugadanego. Ale za to jak cena spadła to nie urywają z umowy. Dlatego bardzo ich szanuję

Opublikowano
47 minut temu, Marcin133 napisał:

No podobno towaru oporowo. Byczek poubojowo wyszedł 12.70- 845kg.  krowa 9.70 -704 kg ważyła ceny netto łódzkie 

Gdzie to ostatecznie trafiło? Jakie wybicia wyszły procentowe?

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Jak twoja taka dokładna to może po 11 🤔🤔🤔

Mieciu 12,5 brutto jest oferta , sprzedawać ?

58 minut temu, Marcin133 napisał:

No podobno towaru oporowo. Byczek poubojowo wyszedł 12.70- 845kg.  krowa 9.70 -704 kg ważyła ceny netto łódzkie 

Ale jaki ten byczek ? 

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
9 minut temu, wojak1986 napisał:

Gdzie to ostatecznie trafiło? Jakie wybicia wyszły procentowe?

Nie napisze gdzie bo te kg brakowało wtedy wybicia nie znam procentowo np. Powiem że Szczygły za byka dawały 12netto za żywa a tu dostałem wyjsciowo 12.5 plus doszło 20gr

Opublikowano
13 godzin temu, katopo napisał:

Słyszałem o możliwości dodawania dodatkowej tary do wagi za pomocą pilota jak od autoalarmu. Wchodzisz ty i waga się zgadza, wchodzi byk i cyk przycisk w kieszeni i byk waży -50kg

Piloty to już historia. Teraz widziałem słuchawki z mikrofonem w uszach i taką wagę jak powiedział to wyświetlało na wadze.

• Confused 1
Opublikowano
21 minut temu, malorolny121 napisał:

Piloty to już historia. Teraz widziałem słuchawki z mikrofonem w uszach i taką wagę jak powiedział to wyświetlało na wadze.

Ach ta technika nas kiedyś zgubi....

Opublikowano
3 godziny temu, Marcin133 napisał:

Ok 13netto max jak Ci dobrze plus dobre wazenie😃

Nie no miesne 14 płaci ale sie zastanawiam czy by co nie wyciągnoł jeszcze ze 20 groszy choc 😆

38 minut temu, DRIPOL napisał:

13 + vat i już jadę po niego

A skąd jesteś i ike na wadze oszukujesz? 😀

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, DRIPOL napisał:

13 + vat i już jadę po niego

Sporo na wadze trzeba okroić ,aby tyle za niego wyszło przy tej cenie na Sokołowie . Chyba że oddajesz na inną ubojnie ,a nie przez Brzegowego🤔 😁

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Marcin133 napisał:

Kto dziś da za niego 14??Jeśli tak to u nas w centrum UJ nie handlarze

Okoliczni handlarze za mięsne dają po 14 zł kg obdzwaniałem kiedyś wszystkich i tak samo płacą ale z jednym miałem sytuacje że czekałem na pieniadze 3 tygodniu drugi znany jest z oszustwa na wadze sporego a ten co zazwyczaj sprzedaje zazwyczaj jestem zadowolony z tego co widnieje na wadze i kiedy przelew dociera

Opublikowano
Dnia 18.11.2022 o 14:54, bartek1992 napisał:

W tamtym tygodniu sprzedane 4 byki mięsne po 15 zł/kg 5% strączki. lokalna ubojnia Rawa Mazowiecka

Panie Bartku.

Na publicznym,ogólnopolskim forum chciałbym Pana przeprosić za moje niedowiarstwo i brzydkie zachowanie wobec Pana. Rzeczywiście miałeś rację.

Jednocześnie chciałbym życzyć aby wymieniony przez Ciebie zakład , płacąc w tym okresie takie ceny nie strzelił sobie nie tylko w kolano .

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v