Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

U nas Tykocin zawsze taniej niż dalej w pl. Pytanie tylko czy w ostatecznym rozrachunku nie wychodzi drożej 😉

I powiem ci szczerze że niema do kogo tak naprawdę sprzedać te ich wagi magiczne?

Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

Ponoć Tykocin ostro poszukuje bydła od wczoraj/dzisiaj i są w stanie dać już 23 zł/kg. Trzeba by to sprawdzić bo znów się kilka łbów szykuje. 😉

Na dzień dobry mogę oddać 15sztuk za tą cenę 😜 niech dzwonią, numer mają 😂

Opublikowano
9 godzin temu, takitamtuitam napisał:

powiedz mi jak przy 22 zł netto na wbc może wychodzić 12 netto za hfa który daje 52% wybicia ?

12 za żywą wyjdzie gorzej około 200zł na sztuce jak 22 na WBC przy 52% bo na żywą jeszcze na brud potrąci 7% oczywiście pomijając już magiczne wagi na samochodach i uczciwość rozliczania WBC przez zakłady. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Witam, jak wypełnić cześć wniosku suszowego, chodzi o bydło, nie mam żadnych faktur a trzeba to zaznaczyć , działki to szacunkowo podaje się straty i później aplikacja sama to według ich danych przeliczy, podpowie ktoś bo pierwszy raz składam

Opublikowano
1 godzinę temu, pablo6234 napisał:

Witam, jak wypełnić cześć wniosku suszowego, chodzi o bydło, nie mam żadnych faktur a trzeba to zaznaczyć , działki to szacunkowo podaje się straty i później aplikacja sama to według ich danych przeliczy, podpowie ktoś bo pierwszy raz składam

Zaznaczasz, że straty przy bydle masz 0% i nikt Ci nie sprawdza żadnych faktur 

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Czeka,byk młody futru opór to może czekać. Za to u mnie robi się coraz ciaśniej. Te miał brać znajomy ale nie potwierdził i w tygodniu będą u mnie

IMG20221018103202.jpg

To 200 szt pewnie pypyknie na stanie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v