Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiosenny entuzjazm minął. 

handlarzyki cielakami promocje robią, na olx pełno odświeżanych ogłoszeń bydla wszelakiego. 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

wiosenny entuzjazm minął. 

handlarzyki cielakami promocje robią, na olx pełno odświeżanych ogłoszeń bydla wszelakiego. 

Na OLX handlarze to mają zdjęcia z którego roku 🤔🤔🤔??? Jak przywiozą niektórzy to szkoda do obory wpuści 😆

Opublikowano

Ja dałem się skusić na dwa 101%hf i nigdy więcej. Żeby tak przyszło wsadzić na ciepke i wieźć na spęd jak za dawnych czasów to by się ze wstydu spalił. Mają te 650kg, ale wysokie na 2m i deski... Mam nadzieję, że trochę wrzucą na siebie do zimy. Obok angus ten sam tydzień, pół metra niższy, a mięsa pewnie tyle samo co na tych dwóch 🙈

Opublikowano
1 godzinę temu, Daro20 napisał:

Taka genetyka nic nie poradzisz... Tak samo weź koguta ogólnoużytkowego a bojlera jakie będą miały filety.

Ale rosołek z ogólnoużytkowego palce lizać 😋 , a z bojlera takie mydliny 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mieciu24 napisał:

A czy on Robercik??? 🤔😂🤣 a może Krzysiu 🤔😂🤣

Mietek myślisz że handlarz by nas oszukał 🤭

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
55 minut temu, wojak1986 napisał:

Wątpię że zrobił to w 2 lata

Handlarz mi kiedyś pokazywał zdjęcia czarnobiałego byka, z szynami jak u belga. Mówił, że takiego cudaka to jak żyje nie widział. Jakby się ktoś trzymał odpowiednich linii to i w HF będą się trafiać lepsze sztuki. Nie mówię, że rewelacyjne ale czasem może coś urosnąć. Szczególnie jakby nie liczyć mięsa, ale żywą wagę. 

54 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ale rosołek z ogólnoużytkowego palce lizać 😋 , a z bojlera takie mydliny 

Pewnie żelatyny z tonowego hf też by dużo nagotował 😜 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Mietek myślisz że handlarz by nas oszukał 🤭

Mietka żaden handlarz nie oszuka, on zrobi to sam ze sobą. Taki fetysz

2 godziny temu, sylwekbarca2 napisał:

wy***rdolić kogoś ? Z dystansem ;D 

Dzięki za uznanie.

• Haha 1
Opublikowano

U mnie max to chyba 26 miesięcy, ale rodzice opowiadali że kiedyś to tak do 30 miesięcy trzymali i 450 kg w porywach, a czasami trzeba było dać na pół litra dla kolesia co skupował bo brakowało wagi 

Opublikowano
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

U mnie hf najlepiej idą po dwóch latach dlatego trzymam ich do 30 miesięcy 

Ale One muszą przeżreć siebie po 30 miesiącach ... Liczyłeś ile dokładasz do nich ?

Opublikowano

Staram się hf nie kupować ale czasem się trafi. Niby wygląda na mieszańca ale hf.  U mnie jedzą odpady od produkcji warzyw i śruta ze zboża. Nawet pomidory jadły. To tego kupuje wysłodki. Opadów nie liczę w koszty bo bym musiał do lasu wyrzucić. Przeważnie sztuki ponad 800 kg odjeżdżają. Największego jakiego miałem to angus 990 kg. 

Opublikowano
6 godzin temu, malorolny121 napisał:

1 szt byk mm waga 880kg- 13,00 zl br, 

1 szt hf waga 1160 kg- 10,70zl br, 

Krowa  hf700 kg- 9,50 zl

Taki dzisiaj  maly handel, i od dzisiaj mówił  kierowca że  w dół  -50 gr bydlo

Ten hf to ile miał miesięcy?

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Ja dałem się skusić na dwa 101%hf i nigdy więcej. Żeby tak przyszło wsadzić na ciepke i wieźć na spęd jak za dawnych czasów to by się ze wstydu spalił. Mają te 650kg, ale wysokie na 2m i deski... Mam nadzieję, że trochę wrzucą na siebie do zimy. Obok angus ten sam tydzień, pół metra niższy, a mięsa pewnie tyle samo co na tych dwóch 🙈

liczy sie kasa na koniec i zarobek nie bedzie mniejszy niz na mm .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v