Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Może widzą moje posty i temu tak dają 🤔 . Zerknij tydzień temu pisałem z Karolem dogadane 20.20 netto już z "premią" 20gr. odbiór na drugi dzień i masz cenę na papierze... Coś jest na rzeczy. 

Tera jak będziesz dzwonił to od razu przedstawiaj się,, część. Tu Pedro z agrofoto" na bank +2 zł do kilograma 😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano

Pozdrawiam serdecznie cały personel APB Tykocin 🙋 byczki na wylocie na dniach, mam zamiar wstawić rozliczenie 🥰

Ja mówię jak jest, jak agromir mnie chciał ruchnać po 800-1500 na konkretnych tych samych sztukach, które pojechały na Tykocin też mówiłem. Ale tutaj lepiej sprawdza się pierdolenie i dywagacje co będzie za dwa lata niż czarno na białym. 

Karol sprzedałeś swoje? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ostatnio to krowę 21 marca odebrali. 250 mięsa dała, świeżo po wycielenia. Urwała praktycznie cały strzyk. Próbowaliśmy coś z tym robić, ale zaczęła ostro chudnąć i przestawała jeść. Z moczu ketoza nie wychodziła. Teraz najszybciej to maj/czerwiec krowy a byki wrzesień może październik. 

Opublikowano

Było było, 28 lutego poszły 4 byki 2 lepsze prawie po >390kg mięsa(23miesiace R i U) słabsze 340(19 miesięcy) i ponad 300(24 miesiące) oba w O klasie. O po 19,5 R+40gr U+80gr. I potem właśnie trafiła się niepotrzebnie ta krowa do sprzedania 21 marca 

• Like 1
Opublikowano
Dziś miałem 2 telefony od handlarzy żeby sprzedawać w tym tyg bo cena spadnie, tak się o nas martwią? 🤔
Dziś miałem 2 telefony od handlarzy żeby sprzedawać w tym tyg bo cena spadnie, tak się o nas martwią? 🤔
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, kris148a napisał:

Według moich informacji na ubojniach są wdrażane korekty 30 - 50gr 

Opublikowano

to jest te słynne,"sprzedam tuż przed świętami to cyna najwyżej "

I mamy góreczkę chwilową. 

Opublikowano
56 minut temu, HF86 napisał:

To nie góreczka, to manipulacja.Radzę zachować zimną krew.

• Like 6
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Trza być czujnym  może się uda z tymi ,,menadżeami"  

Teraz na żniwa się przyczaję albo i nie 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Brzechwa że swoimi bajkami się chowa..... 😂🤣

Michaś pisz jaśniej 🤭

13 minut temu, Berthold napisał:

Komisja Europejska nie zgodziła się na dopłaty do nawozu ... To już pewne ...

Daj linka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v