Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Bez legalizowane i wagi można mu skoczyć a co więcej można sobie jeszcze kłopotów narobić

Ale wp***dol to obowiązkowo.

6 minut temu, karol091193 napisał:

Abp Tykocin 

Byk 21.20

Jalowka 21.20

Krowa 19.80

Netto klasa O

Słabo. Spadki czy tak było już wcześniej kiepsko? Krowa w miarę jeszcze cena

Opublikowano
2 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Oczywiście dałeś mu kopa w d*pę?🤔

Najlepsza jest mina handlarza złodziejka jak się dowiaduje że bydło było ważone wcześniej i jego cudowna najczęściej nowa elektroniczna i do tego z atestem waga oszukuje i to jak w poście wyżej 70 kg🤦

Jak dostał informację że była wazona wczesniej i ma inne kg to sam chciał jechać na inną wagę bo chyba myślał ze go okłamuje ale zdziwił się jak po chwili swoją wagę dowiozłem 🤭 Oczywiście była zważona jeszcze raz na mojej wadze przy nim i jak pokazało te 706 kg to mało się nie zapadł ze wstydu pod ziemie, jakby miał szpadel to by sobie dołek wykopał i zasypał się w nim 🤣 I zapłacił po wadze z mojej wagi inaczej handlu by nie było

• Like 2
Opublikowano

@wojak1986 ( tak swoją drogą mój rocznik jesteś 🤝) na 99% następnym razem nie zajedzie. Ci co odemnie kiedyś brali,jak się okazało później to po 35kg na sztuce mnie robili w uja, to teraz nawet jak do dalszego sąsiada jadą to do mnie nie chcą zajechać 🤔

Opublikowano
37 minut temu, Pitraszek napisał:

Słabo. Spadki czy tak było już wcześniej kiepsko? Krowa w miarę jeszcze cena

Ogólnie, to mniej więcej koło tej ceny byk tak się kręcił +-20/30gr,a krowy czy jałówki to nie wiem jak było wcześniej 

Opublikowano
14 minut temu, ZetorMisio napisał:

@wojak1986 ( tak swoją drogą mój rocznik jesteś 🤝) na 99% następnym razem nie zajedzie. Ci co odemnie kiedyś brali,jak się okazało później to po 35kg na sztuce mnie robili w uja, to teraz nawet jak do dalszego sąsiada jadą to do mnie nie chcą zajechać 🤔

Masz teraz chociaż jednego uczciwego odbiorcę ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursusc385 napisał:

Jak dostał informację że była wazona wczesniej i ma inne kg to sam chciał jechać na inną wagę bo chyba myślał ze go okłamuje ale zdziwił się jak po chwili swoją wagę dowiozłem 🤭 Oczywiście była zważona jeszcze raz na mojej wadze przy nim i jak pokazało te 706 kg to mało się nie zapadł ze wstydu pod ziemie, jakby miał szpadel to by sobie dołek wykopał i zasypał się w nim 🤣 I zapłacił po wadze z mojej wagi inaczej handlu by nie było

Teraz będziesz miał pewnie problem ze sprzedażą jak ja mam problemy ze sprzedażą bo mówią że ja zaganiacz 😂

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

Ciekawe który handlarz ma legalizację wagi ?

Za hfy z jajcami ile można dostać ?

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

Ciekawe który handlarz ma legalizację wagi ?

Nie wiem który wiem za to że jak rolnik wezwie policję to pierwsze na jakiej podstawie. Jak nie ma legalizacji to cyk mandacik za nieuzasadnione wezwanie 😲

Przykład autentyczny

Opublikowano

Zgłasza sie podejzenie popełnienia przestępstwa ,  tylko policja nic nie moze zrobić bo powinni zabezpieczyć samochód i rzeczoznawca powinien wydać  ekspertyze czy waga na samochodziE nosi znamiona niedozwolonych ingerencji  Jezeli juz to robić to przyjąć faktóre i wtedy zwazyć na wadze z  legalizacją i wtedy jest usilowanie oszustwa , czy jakoś tak 

Opublikowano

Słyszałem o dętkach pod wagą, przy małej wadze(jeśli sam wejdziesz aby sprawdzić czy dobrze waży) pokaże 2/3kg +- ale przy byku 600+ to może i 30kg wyjść albo i lepiej

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, Michal014d napisał:

Jak teraz tak temat wag jest tu walkowany to zapytam jak te handlarze manipulują tymi wagami? Czy juz odrazu sa tak zrobione zeby zanizac wage i nie da sie tym sterowac?

Słyszałem o możliwości dodawania dodatkowej tary do wagi za pomocą pilota jak od autoalarmu. Wchodzisz ty i waga się zgadza, wchodzi byk i cyk przycisk w kieszeni i byk waży -50kg

• Like 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v