Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dopłacić nie dopłacili,

Powiem tylko w uj miecha dała,

@lamboEVO100zayebałem za nią bardzo wysoką cenę i w zasadzie nie liczyłem na żadne dopłaty za nią, za  to do tych słabszych dorzucili po 0,2,-/netto(finalnie wyszły po 12,7) ciekawe tylko jaki przelew za to tata dostanie

Opublikowano

pojechały dzis hf 13 i 2 lm 13 netto - 5%.  niby od jutra duzooo taniej ale przez najbliższe 2 miesiace mnie to za bardzo nie obchodzi pozdrawiam

Opublikowano
17 godzin temu, Bercik92 napisał:

Nie bo pogoniliśmy ich kilka lat temu 😆wiem że był jakiś młody chłopak i jeden może 2 starszych panów
Nie bo pogoniliśmy ich kilka lat temu 😆wiem że był jakiś młody chłopak i jeden może 2 starszych panów

A to możliwe że ci sami haha

Opublikowano
23 godziny temu, soltys48 napisał:

dopłacić nie dopłacili,

Powiem tylko w uj miecha dała,

@lamboEVO100zayebałem za nią bardzo wysoką cenę i w zasadzie nie liczyłem na żadne dopłaty za nią, za  to do tych słabszych dorzucili po 0,2,-/netto(finalnie wyszły po 12,7) ciekawe tylko jaki przelew za to tata dostanie

330 -340 kg  a jak więcej no to już super ja lm miałem to wyszła 60 procent  twoja powinna dać więcej.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Raczej nie,nie wiem po ki diabeł odejmują te 7%

Bo tak się liczy, choć dużo potrącili. 

8,5 netto powinno być za taką sztukę.

Opublikowano
9 godzin temu, Damianek20 napisał:

Słyszeliście coś o planach uni odnoście całkowitego zakazu hodowli bydła ? Na farmer chojnicki coś wspominał 

Jedynie o zmianie statusu stad powyżej 150 djp

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Jedynie o zmianie statusu stad powyżej 150 djp

Zaczynam naprawdę wątpić w to wszystko, bo wymogi coraz większe kontrolerzy coraz bardziej bezmyślni a unia na całego i polska obniża normy pszenicy z Ukrainy no to k**wa jak mamy z nim konkurować. Kwestia kiedy nam zamkną wszystko

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

A cielaki do 30 dni i zakaz ich przemieszczania?

O tym narazie ucichło.  Teraz przyśniło im się,  że gospodarstwa powyżej 150 sztuk mają być traktowane jako przemysłowe i płacić za jakieś ograniczenia emisyjne,  no i być wyłączone z dotowania 

O tych cielakch też coś ostatnio było,  ale ani jedno ani drugie mnie nie będzie dotyczyć 

2 minuty temu, Damianek20 napisał:

Zaczynam naprawdę wątpić w to wszystko, bo wymogi coraz większe kontrolerzy coraz bardziej bezmyślni a unia na całego i polska obniża normy pszenicy z Ukrainy no to k**wa jak mamy z nim konkurować. Kwestia kiedy nam zamkną wszystko

Jeśli UE zacznie oficjalnie wykupować wszystkie płody z Ukrainy przerzucając je oczywiście przez Polskę to zacznę bardziej wierzyć w hodowle niż roślinną 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v